Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απαιτούμε να διασφαλιστεί η υγεία μας, δεν είμαστε πειραματόζωα - Κείμενο Δόκιμου Αστυφύλακα


Δημοσιεύουμε κείμενο που έστειλε Δόκιμος Αστυφύλακας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Τι θα γίνει με αυτήν την κατάσταση ; Τα κρούσματα είναι πολύ αυξημένα ! Δεν  γίνεται πουθενά λόγος στα Μ.Μ.Ε για την έξαρση του covid 19 εντός της  σχολής·η ύπαρξη κρουσμάτων δεν είναι ντροπή,οι γονείς μας και οι οικείοι  μας έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει . Για ποιον λόγο δεν υπάρχει  καμία ενημέρωση για τα υπάρχοντα κρούσματα ; Για την ακρίβεια υπάρχει  εσφαλμένη ενημέρωση. Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερο από αυτά που  γνωστοποιούνται οι αριθμοί είναι διπλάσιοι ίσως και παρά πάνω . Την στιγμή  που όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα εμείς  γιατί αναιρούμε τον κανόνα και θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας;

 Η  Τηλεεκπαίδευση είναι η καλύτερη δυνατή λύση εν μέσω μια πρωτόγνωρης  κατάστασης , της πάνδημιας , έτσι ώστε πρωτίστως να μείνουμε ΑΣΦΑΛΕΙΣ !  εξάλλου η τωρινή κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα ,  περνάμε την καραντίνα στην κυριολεξία μέσα σε τέσσερις τοίχους  επιβαρύνοντας έτσι ιδιαίτερα την ψυχική μας υγεία και η εκπαίδευση δεν προχωρά καθώς τα μάθημα έχουν διακοπεί . Κοντεύουμε τους δυο μήνες  εσώκλειστοι σην σχολή χωρίς έξοδο και η ψυχολογία μας βρίσκεται σε  ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση · είμαστε ψυχικά κουρασμένοι και μας λείπουν οι  δικοί μας άνθρωποι !Ας γίνει τηλεκπαίδευση όπως και στα υπόλοιπα ακαδημαϊκά  ιδρύματα έτσι ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η υγεία μας ( σωματική και  ψυχική ) καθώς και η ομαλή ροη των μαθημάτων / της εκπαίδευσης. Άλλωστε και  οι περσινοί δόκιμοι αστυφύλακες που βίωσαν την τηλεκπαίδευση ( χωρίς καν να  υπάρχει έντονη έξαρση της πανδημίας ) εκπαιδεύτηκαν κανονικά και κατάλληλα  έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί ομαλα η μετέπειτα εξέλιξη τους.  Απαιτούμε να διασφαλιστεί η υγεία μας, δεν είμαστε πειραματόζωα !!!

 

Με εκτίμηση,

Δόκιμος αστυφύλακας τδα Διδυμότειχου









Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλώς τον κλαψιάρη πάλι...😡😡😡
Ο χρήστης Argus είπε…
Δοκιμε είσαι αστυνομικος και όχι φοιτητής κατάλαβε το. Διαφορετικά παραιτησου τώρα που είναι αρχή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν άρχισες από τώρα γρήγορα θα κουραστείς αλλά αν δεν σου αρέσει η αστυνομία παραίτηση κ στο χωριό για μεροκάματο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό είναι να μαθαίνετε τι επικρατεί στην αστυνομία τώρα που έχετε το δικαίωμα παραίτησης. Μετά πρέπει να κάτσεις αλλά 6 χρόνια υποχρεωτικά.
Ο χρήστης Nick Bal είπε…
Τηλε εκπαίδευση θα κάνεις στην οπλοτεχνικη ή την αυτοάμυνα ? Εδώ βλέπεις πως σε φυσιολογικές συνθήκες υπερδιετους εκπαίδευσης κ έχουμε ατυχήματα, φαντάσου να μην κάνεις κιόλας καθόλου εκπαίδευση !!!
Επίσης σε 2 χρόνια που δεν θα είσαι δόκιμος θα κληθεις να εργαστείς κάτω από συνθήκες που υπερβαίνουν τα όρια της φυσιολογικής πίεσης , αν "σπας" από τη σχολή πως θα επιβιώσεις στην πραγματικότητα ? Εκτός κ αν έχεις πιάσει το νόημα κ προετοιμάζεσαι για συνδικαλιστής. ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτές τις πονηριές που σκαρφίζονται κάποιοι έξυπνοι συγγραφείς (μαθητές), μακάρι να μην τα βρουν μπροστά τους στο εργασιακό τους βίο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοπειτε κύριε....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοπειτε κύριε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είσαι φοιτητής φίλε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

Αξιότιμε, κύριε η κυρία Δόκιμε Αστυφύλακα διαβάζοντας την επιστολή διαμαρτυρίας σου προς το Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειλικρινά έμεινα έκπληκτος .
Όταν σήκωσες το χεράκι σου κι ορκίσθηκες δε κατάλαβες ότι πλέον ανήκεις στην μητέρα Πατρίδα , που ακριβώς νιώθεις ότι είσαι πειραματόζωο .
Γιατί δεν γράφεις οτι σου φέρνουν το φαγητό στο κρεβάτι και τα τρία γεύματα στην ώρα τους.
Ότι καθ’ ολόκληρη την διάρκεια του 24ώρου έχεις πάνω από το κεφάλι σου Ιατρό και νοσηλεύτρια , ότι όλα τα τεστ που έκανες και θα κάνης για αυτό τον καταραμένο corona virus τα κάνης δωρεάν, ότι οτιδήποτε και εάν χρειαστείς αρκεί ένα τηλ. στον Αξιωματικό Υπηρεσίας και εξυπηρέτησαι άμεσα , εντάξει όλα έχουν κι ένα όριο , κι εγώ γονέας είμαι κι η κόρη μου φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη ασθένησε από τον ίδιο ιό , 15 μέρες ήταν μόνη της μέσα σε μικρό διαμέρισμα από αυτά που χρυσοπληρώνουμε
εμείς οι γονείς σας που βλέπει στον ακάλυπτο μια συστάδας πολυκατοικιών όυτε φαγητό την έφερναν ούτε γιατρός πήγαινε και για τα τεστ πλήρωσε κι 150 € ………
Άκου αγόρι/κορίτσι μου που θες μαθήματα εξ αποστάσεως όταν θα βγεις έξω στο πεδίο της μάχης στο καυτό πεζοδρόμιο στην παγωμένη βροχή και σου τύχει ένα περιστατικό τι θα πεις κάτσε να θυμηθώ σε ποιο video όχι κύριε/κυρία Δόκιμε δεν είναι έτσι τα πράγματα εγώ είμαι στην Αστυνομία πριν ακόμα εσύ γεννηθείς…. Κάποτε όταν ξεκινούσα την πορεία μου σ’ αυτό το ΕΝΔΟΞΟ αλλά λαβωμένο σώμα ένας Αξιωματικός Υπηρεσίας μου είπε …. νεαρέ για να είσαι ένταξη με τον εαυτό σου και πρόσεξε…. Να τιμάς την στολή που φοράς, γιατί κάποιοι έχουν ματώσει για αυτήν, στο δρόμο είσαι εσύ και ο συνάδελφος σου, ο ένας πρέπει να προσέχει τον άλλον και ότι κάνεις πάνω στην δουλειά σου να το κάνεις για τα πιστεύω σου, χωρίς να περιμένεις ευχαριστώ…. Έτσι πορεύτηκα σχεδόν 30 χρόνια , και ξαφνικά έρχεσαι εσύ πίσω από τη πολυτέλεια τις ανωνυμίας που νομίζεις ότι έχεις και με το ξεκίνημά σου ξεκινάς με γκρίνια και τι λες …ότι νιώθεις πειραματόζωο γιατί δεν σε αφήνουν να πας’ σπίτι σου μα δεν κατάλαβες ότιτο σπίτι σου είναι πλέον η σχολή σου αυτό είναι το φυσικό σου περιβάλλον ….. εξάλλου όπως και ο ίδιος γράφεις είσαι Δόκιμος υπο δοκιμή δηλαδή εάν νομίζεις ότι δεν κάνης ……. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό να δοξαστείς δια της παραίτησης σου….
-Άλλωστε υπάρχει και απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10969 ΦΕΚ 648 από 20/02/2021 που έχει δημοσιευθεί ήδη δηλαδή και οφειλής να σέβεσαι ως ένστολος ….
Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΌΤΙ εξαιρετικώς επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαίδευση των ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ και Συνοριακων Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας…….
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχει δικιο με αυτά που γραφει.Δεν είναι κάτι απλό αυτο που περνάμε και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Τα κρουσματα είναι παρα πολλα και μάλιστα κολλήσαμε χωρις καν να βγαινουμε εξω ενω τοσο καιρο μας έλεγαν ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν βγαινουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε σημείο για τηλεκπαιδευση αλλα έστω να δούμε λίγο τις οικογένειες μας. Πέρασαν 2 μηνες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να καταλάβεις οτι οι μέρες που ήσουν ανήλικος και γυρνουσες στη μαμά και στο μπαμπά τελείωσαν! Η κατάσταση δεν ειναι τόσο τραγική όσο την αναφέρεις κι απορώ για την οπτική σου. Σίγουρα όλοι προβληματιζομαστε και πιεζομαστε από τον εγκλεισμό,αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται η έξοδος από τη σχολη και μάλιστα είναι απολύτως δικαιολογημενη. Δε γίνεται να ζητάς να διασκορπιστουν 250 άτομα σε όλη την Ελλάδα όταν υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να είναι θετικός και να κολλήσει κάποιο αγαπημένο του προσωπο εν αγνοία του. Από εκεί και πέρα δεν είσαι φοιτητής! Δε θα κανεις 4 χρόνια σπουδές και θα γυρίσεις σπίτι σου. Θα βγεις στο δρόμο και θα θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία σου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Πρέπει λοιπόν μεσα από αυτή την κατάσταση να προσπαθήσεις να "σκληραγωγηθεις" και να απογαλακτιστεις πλέον. Μην περιμένεις ακομη το μπαμπά και τη μαμά να ανταποκριθουν σε κάθε σου παράπονο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μηνγραφετε τετοια πραγματα ειμαστε δοκιμοι αστυφυλακες δεν ειμαστε φοιτητες σε ολους λεπει το σπιτι μας αλλα δεν μπορουμε να κλαιγομαστε επειδη θα λειψουμε 5 μηνες και οσον αφορα την υγεια μας ηδη εχουν γινει πολλες προσπαθειες απο τους ανωτερους μας να μας προστατεψουν οσο μπορουν αυτη την στιγμη εκπαιδευεσαι με τηλεδιασκεψη οπλοτεχνικη και αυτοαμυνα πως θα κανεις ξυπνηστε λιγο αυριο θα βγουμε εξω στον δρομο να εκπροσωπησουμε τους πολιτες εσυ πως θα ηθελες να εισαι ως αστυνομικος αυτο σκεψου μονο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι σας πειράζει το παιδί ;;
Έτσι όπως έγιναν οι μεταθέσεις μια ζωή από το κινητό θα βλέπει το σπίτι του.
Ας πάει για 5 μήνες στο σπίτι του.
Θα το ξαναδεί μετα από 40 χρόνια.
Συνάδελφε υπομονή.δεν είναι αργά να κοιτάξεις εσυ και οι υπόλοιποι κάτι άλλο πέρα από την αστυνομία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάτι τέτοιοι είναι που βγαίνουν και μιλάνε για μεταθέσεις, ανώτατη εκπαίδευση των ανακριτικών αστυνομικών έναντι των ΣΦ και ΕΦ
Φράουλες ε φράουλες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσυπογράφω μέχρι κεραίας!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μιλάει έτσι σε κάποιον που βιώνει όλο αυτό με τέτοιο τρόπο... Δεν βιώνουμε όλοι αυτή την κατάσταση με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι καλά ψυχολογικά και πρέπει να το σεβαστούμε. Νόμιζαν ότι μπορούν να μας προστατέψουν από τον ιό κρατώντας μας μέσα αλλά τελικά κατάφεραν το αντίθετο... Πρέπει να γίνει κάτι επειγόντως γιατί για μερικούς η υπομονή και η αντοχή έχει εξαντληθεί. Μάθετε να σέβεστε τους συναδέλφους και την ψυχολογία τους!!!!!!
Ο χρήστης nekt7 είπε…
Τους βλέπουμε εδώ στην Αθήνα και τους δόκιμους της 2019-2021 πόσο καλά "εκπαιδεύτηκαν" (όχι όλους αλλά τους περισσότερους), θα δούμε και εσείς τι φρούτα θα βγείτε... δόκιμοι με 13600 μόρια, αμφιβάλλω πόσοι μπήκατε γιατί σας αρέσει αυτό που θα κάνετε και πόσοι μπήκατε για να πέφτει ο μισθός κάθε 26... από τις χειρότερες σειρες της αστυφυλάκων...
Και δηλαδή νομίζετε ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αθήνα, που θα έρθετε και εσείς σε 1 χρόνο, πάνε σπίτι τους κάθε βδομάδα; Ο,τι ισχύει με το lockdown για εσάς, ισχύει και για εμάς. Και εμείς κάνουμε 8ωρα χωρίς ρεπό, δεν ξυνόμαστε μέσα στη σχολή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας σεβαστούμε λίγο την ψυχολογία κάποιων συναδέλφων μας. Δεν βιώνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο αυτήν την κατάσταση... Το γεγονός ότι μπήκαμε σε μια αστυνομική σχολή δεν προϋποθέτει ότι θα βγούμε από εδώ με ψυχολογικά... Ας μας καταλάβει επιτέλους κάποιος όσο γίνεται γιατί αν δεν βιώσεις αυτή την κατάσταση δεν μπορείς να το καταλάβεις και ας γίνει επιτέλους κάτι. 2 μήνες εσώκλειστοι πόσο περισσότερο. ΈΛΕΟΣ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς που απαντάτε απ την ασφάλεια του ανετότατου καναπέ σας καλό θα ήταν να σκέφτεστε λίγο πριν ξεκινήσετε να κρίνετε ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ μόλις μπήκαν σε αυτή τη σχολή γιατί ναι μιλάμε για 18χρονα παιδιά που μόλις πήγαν δεν είναι αστυνομικοί ας χαλαρώσουμε λίγο όλοι οι σκληροπυρηνικοί.Μιλαμε για παιδιά που δεν τους δίνουν καμμία σημασία και είναι μακριά απ τα σπίτια τους με τόσα κρουσματα που έχουν εκεί μέσα το λιγότερο που θα έπρεπε να τους παρέχουν είναι η ενημέρωση και σε αυτούς και στις οικογένειές τους.επελεξαν να πάνε να γίνουν αστυνομικοί όπως λέτε για να υπηρετούν την μητέρα πατρίδα Όχι να γίνονται πειραματόζωα για αυτήν.γιατι τα 100+ κρούσματα Σε μια σχολή που δεν έχει γίνει καμμία απολύτως αναφορά πάνω σε αυτό μόνο πείραμα μπορεί να είναι. Οπότε λοιπόν ασχοληθείτε με κάτι άλλο πέρα απ το να γίνεστε κριτές των πάντων
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Μάλλον κόπτεται γιατί δεν τον αφήνουν να πάει σπίτι του και όχι για τα κρούσματα covid στη σχολή του. Δυστυχώς η επιλογή των δόκιμων στις σχολές των Ε.Δ και σωμάτων ασφαλείας γίνεται πια με μόνο κριτήριο την βαθμολογία τους στις πανελλήνιες. Η φιλοπατρία, η αυταπάρνηση η ευσυνειδησία και το αίσθημα καθήκοντος αντικαταστάθηκαν απ την ασυνειδησία την υπαλληλική νοοτροπία και την έλλειψη ηθικής και αξιών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλα ρε σκληροτράχηλε άντρα,για πες....
Ο χρήστης Ptolemaios220687 είπε…
Δεν ξέρω αν είσαι αφρων ή απλά παριστάνει τον αφρων... Αλλά δεν πειράζει όμως.. Σε μια χαρά σώμα ήρθες και μπήκες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλα ρε επίγειε Θεέ και κριτή των πάντων ,τι λες; Και να φανταστώ εσύ που δουλεύεις 8ωρο χωρίς ρεπό, γυρνώντας σπίτι το μόνο που σου απογειώνει τον ανδρισμό είναι να μπαίνεις σε site και να κράζεις τους μελλοντικούς "μπάτσους" ε; Δεν συμμερίζομαι την άποψη κανενός, ούτε του άρθρου, έχω τη δική μου. Όμως λίγο ας χαλαρώσουν οι κομπλεξισμοί, τουλάχιστον εδώ είναι ατοποι. Όχι και τίποτα άλλο, οδηγούν στις ασυναρτησίες και στα αυθαίρετα συμπεράσματα που έγραψες. Λες και οι σημερινές γενιές δοκιμων κοπιαζουν λιγότερο απο τις προηγούμενες για να ακολουθήσουν το όνειρο τους.. Ή κοπιαζουν λιγότερο από κάθε παιδί που καλείται να ακολουθήσει μια πορεία ζωής εξαρτημένη από λίγα μόλις γραπτά. Ο εγκλεισμός είναι δύσκολος για όλους. Και για τον Δόκιμο Αστυφύλακα, και για τον 50αρη που γυρνάει από το μεροκάματο και θέλει να ξεδωσει, και για το παιδάκι που στερείται στο πιο κομβικό σημείο της ζωής του την κοινωνικοποίηση και το παιχνίδι. Για τον κομπλεξικό-κακό-κράχτη δεν ξέρω ομολογουμένως αν είναι δύσκολο, βλέπω πως συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να ξετυλιγει το "ταλέντο" του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δούλεψε εσύ χωρίς βραδινά και πενθήμερα,με μισθο 250€ ένα χρόνο και έλα να συζητήσουμε.
Καλά κάνουν κ τα λενε δημόσια.Μπραβο συναδελφοι που τα βγάζετε στην φόρα τα κακώς κείμενα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βασική προϋπόθεση μιας συζήτησης, είναι το να αντιλαμβάνεσαι αυτό που σου λέει ο συνομιλητής σου. Δυστυχώς η ευθύνη μου σταματά σε αυτά που γράφω, όχι σε αυτά που καταλαβαίνεις. Λες και υπήρξε χλευασμός ή αμφιβολία για τη δυσκολία άλλων ή του ίδιου επαγγέλματος. Άσχετο, άστοχο, άκυρο.