Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενώπιον της ανακρίτριας το μεσημέρι ο Δ. Λιγνάδης για να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του


Τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του για βιασμό κατά συρροή ο Δημήτρης Λιγνάδης θα οδηγηθεί το μεσημέρι στην ανακρίτρια, προκειμένου να ζητήσει να του δοθεί προθεσμία για την απολογία του.

Εν μέσω των εξελίξεων στη δικαστική έρευνα για τη σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου, ο μέχρι πρότινος κορυφαίος του χώρου διεκδικεί τον χρόνο που δικαιούται για να οργανώσει την υπερασπιστική τακτική του, έναντι της κατηγορίας που του αποδίδεται.

Από τις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του καλλιτέχνη, διαφαίνεται πως η πρόθεση του κατηγορουμένου είναι η κατά μέτωπο επίθεση με διπλή στόχευση, προκειμένου να στηρίξει την εξ αρχής τοποθέτησή του υπέρ της αθωότητας του.

Ο καλλιτέχνης εκτιμάται πως επιθυμεί να αμφισβητήσει τόσο τη νομική διαδικασία που κατέληξε στη σύλληψή του όσο και την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστα πρόσωπα», αλλά και σε ακραία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας: «παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία», υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση.

Ο καλλιτέχνης αναμένεται να λάβει τη νόμιμη προθεσμία που ζητά, για αύριο, προκειμένου ο συνήγορός του να προετοιμάσει «ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα», όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια