Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εμπρησμοί στο όνομα Κουφοντίνα - Ανάληψη ευθύνης


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας αποτελεί κομμάτι από τη σάρκα μας, κομμάτι από τη σάρκα των επαναστατικών κινημάτων, κομμάτι από την ιστορική εμπειρία των αντάρτικων της μεταπολεμικής Ευρώπης. Ένας αγωνιστής συνεπής, αλύγιστος και αμετανόητος, ο οποίος βρέθηκε έγκλειστος λόγω της επιλογής του να αντιπαρατεθεί ένοπλα με τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Ένας τέτοιος αγωνιστής δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει ολόψυχα και με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό του, ενάντια στον ακροδεξιό ρεβανσισμό, ενάντια στην κρατική προπαγάνδα, ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης που του επιβάλλεται. Από τις 8/1 διεξάγει απεργία πείνας, διεκδικώντας τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού, όπου μεταφέρθηκε αιφνίδια αφότου απήχθη απ' τις αγροτικές φυλακές Βόλου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κουρελιάζει ακόμα και τον “φωτογραφικό” νόμο που ψήφησε για να θάψει ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Γι' αυτό και η αντίσταση που προβάλλει ο σύντροφος βάζοντας για πολλοστή φορά οδόφραγμα το ίδιο του το σώμα είναι μια μάχη για ατομική συνέπεια και αξιοπρέπεια, η οποία όμως συμπυκνώνει γύρω της όλα εκείνα τα ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά νοήματα που οριοθετούν τα διακυβέυματα της εποχής μας.

Αντίσταση ή υποταγή.

Αγώνας ή παραίτηση.

Αλληλεγγύη ή εξατομίκευση.

Επίθεση ή ανακωχή.

Πράττοντας το ελάχιστο που μας αναλογεί, σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνας, αλλά και με τον Γιάννη Δημητράκη και τον Νίκο Μαζιώτη που πραγματοποιούν επίσης απεργία πείνας στεκόμενοι έμπρακτα στο πλευρό του, την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω εμπρηστικές επιθέσεις:

Στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στο Κουκάκι. Ο ΙΟΒΕ αποτελεί τον επίσημο στατιστικό πυλώνα του ΣΕΒ και είναι ένα από τα βασικά think–tank που παρέχουν πληροφορίες, κατευθύνσεις και εισηγήσεις για την εκάστοτε οικονομική πολιτική. Οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, τα προγράμματα διάσωσης, η βίαιη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των φτωχών έχουν την σφραγίδα του. Ο ΙΟΒΕ δεν είναι ένας ουδέτερος επιστημονικός φορέας όπως θελει να παρουσιάζεται. Είναι ταξικά τοποθετημένος στο στρατόπεδο του κεφαλαίου και έχει στα χέρια του το αίμα όλων εκείνων των καταπιεσμένων που αυτοκτόνησαν βουτηγμένοι στην απελπισία και τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης.

Στη ΙΓ’ ΔΟΥ στην περιοχή της Κυψέλης. Σε μια περίοδο που όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας βυθίζονται στα χρέη και αδυνατούν να επιβιώσουν, οι επιθέσεις στις κρατικές δομές που είναι ταυτισμένες με την οικονομική εκμετάλλευση είναι μια πράξη εναντίωσης στην οικονομική εξόντωση των από τα κάτω και, ταυτόχρονα, μια ανοιχτή πρόταση να οικοδομήσουμε ένα ψηφιδωτό αγώνα με αρνήσεις πληρωμών, διαγραφή χρεών και σαμποτάζ.

Στο σπίτι του στελέχους της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου της ΝΔ, Στράτου Μαυροειδάκου, στο Ίλιον. Ο συγκεκριμένος αποτελεί έναν απ' τους ιθύνοντες για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, την πρόσληψη αστυνομικών και στρατιωτικών αντί νοσηλευτών και γιατρών, τη μετατροπή της αντιμετώπισης της πανδημίας σε κατασταλτική μεθόδευση με σκοπό την ισοπέδωση των αγωνιστικών κεκτημένων και των κοινωνικών αντιστάσεων. Ας γνωρίζουν όσοι στελεχώνουν τον κομματικό στρατό της Νέας Δημοκρατίας ότι ο φόβος θα αλλάξει στρατόπεδο.

Σε όχημα μπάτσου στην περιοχή των Πετραλώνων. Ας πράξουμε επιτέλους τα αυτονόητα. Ας επιτεθούμε στην κρατική τρομοκρατία και τους ένστολους μισθοφόρους της.

Αλληλεγγύη στον κομμουνιστή απεργό πείνας από 8/1 Δημήτρη Κουφοντίνα

Δύναμη στους αναρχικούς απεργούς πείνας Νίκο Μαζιώτη μέλος του Ε.Α και Γιάννη Δημητράκη

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους

Θα επανέλθουμε σύντομα…

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

Πυρήνας Επαναστατικής Αλληλεγγύης

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια