Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γ. Κονταρίνης: Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων


Από το facebook του Γιώργου Κονταρίνη

Στη τελευταία διαδήλωση είχαμε τρικλοποδιές σε φωτορεπόρτερ από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της πορείας που έλαβε μέρος στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Σήμερα σε άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς.

Για το συμβάν αυτό μάλιστα έγινε σήμερα αναφορά και στη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες τείνουν να γίνουν «συνήθεια».

Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!

Το Προεδρείο της ΕΦΕ









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος αντιστασιακός Όλοι εδώ μάθανε το παραμύθι κ το δουλεύουν μια χαρά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά φίλε μου. Μη διεκδικείται όμως αποκλειστικά τη δημοκρατικότητα. Τολμήσετε να φωτογραφίσετε από κοντά τις ετοιμασίες των γνωστών αγνώστων πριν την πορεία ή τη συγκέντρωση. Όχι μόνο τους αστυνομικούς, που έχετε στραφεί όλοι οι δημοκράτες στα <>. Στα δύσκολα την κάνετε από την πίσω πόρτα. Ευτυχώς ο πολύς κόσμος βλέπει τα χάλια σας και σας έχει γραμμένους κανονικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι πολύ περίεργος τι θα απαντούσε ο κ, Κονταρίνης για όλους αυτούς τους δήθεν φωτογράφους-φωτορεπόρτερ που ενσωματώνονται στις πορείες και στα επεισόδια και το παίζουν επαγγελματίες. Δεν διαθέτουν επίσημη ταυτότητα φωτορεπόρτερ και ουσιαστικά κλέβουν την δουλειά τους. Και βέβαια εισέρχονται κ εξέρχονται ανάμεσα στους γνωστούς - αγνώστους. Τόσα χρόνια δεν έχει απαντήσει ούτε αυτός,ούτε κάποιος άλλος συνάδελφος τους. Εκτός και τους θεωρεί συναδέλφους ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές που η δουλειά και το εισόδημα του φωτογράφου-φωτορεπόρτερ έχει έκδημενιστει. Και βέβαια δεν θα διαβάσουμε σε καμμία νέα συλλογική σύμβαση μια γενναία απόφαση για αύξηση της τιμής της φωτογραφίας από τα μέσα και τους εκδότες. . Όσον αφορά τα επεισόδια να δεχτώ ότι τα ΜΑΤ έσπρωξαν λανθασμένα τον φωτορεπόρτερ ίσως πάνω στην ένταση και στο κλείσιμο της διμοιρίας για να κάνει συλλήψεις. Αυτό θα το δουν οι αρμόδιοι. Αν δεν το δουν τότε στην επόμενη πορεία δείξτε το ξεκάθαρα,τα μέσα τα έχετε. Αλλά σε αυτήν την πορεία αν δούμε τα πλάνα από το drone της αστυνομίας φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έκανε επίθεση,με ποιον σχηματισμό κ πως εγκλωβίστηκαν οι φωτογράφοι μαζί με τις διμοιρίες. Αλλά ούτε αυτό το είδατε. Αν διαφωνήσετε μαζί μου η φοβάστε να μην συμβεί και σε εσάς κάποιο σπρωξιμο στις επόμενες διαδηλώσεις ας κρατήσετε τις αποστάσεις από τις διμοιρίες για να μην πέσουν πάνω σας όταν εφορμούν. Υπάρχει και ο τηλεφακούς αν φοβάστε. Η βάλτε μπροστά κάποιον μάχιμο,ίσως κάποιον νεωτέρο σας. Αλλά ξέχασα: μάλλον δεν σας δίδαξε κάποιος παλιός φωτορεπόρτερ πως όταν μπαίνεις στην μάχη για να βγάλεις μια καλή και σωστή φωτογραφία ίσως χρειάζεται να ματώσεις,να πέσεις, αλλά θα σηκωθείς παληκαρησια όπως έκανε ο κ. Λαϊκός κ θα κάνει ξανά και ξανά. Περιμένουμε από τον κ. Κονταρίνη να μας δείξει με την δουλειά του και τους γνωστούς αγνώστους που καίνε,σπάνε την δημόσια περιουσία και δέρνουν και τους φωτορεπόρτερ. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.