Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απάτη στον δρόμο: Παρίσταναν τις κωφάλαλες και ζητούσαν βοήθεια από τους περαστικούς


Οι δυο καλοντυμένες νεαρές κυρίες που χθες το μεσημέρι ήταν στην πλατεία Ζωγράφου και ζητούσαν την βοήθεια του κόσμου, έδειχναν να έχουν μεγάλη ανάγκη.

Η αδυναμία τους να επικοινωνήσουν με τον «έξω κόσμο», καθώς ήταν κωφάλαλες, ήταν φανερό ότι τις δυσκόλευε στην καθημερινότητα τους. Στα χέρια τους κρατούσαν ένα χαρτί στο οποίο εξηγούσαν στους περαστικούς το πρόβλημα τους και ζητούσαν την ελεημοσύνη τους για κάποιον σύλλογο του οποίου ήταν μέλη. Όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα…

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου που περιπολούσαν στην περιοχή τις πλησίασαν αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην αρχή η επικοινωνία μαζί τους ήταν προβληματική ενώ όσο τα λεπτά περνούσαν οι δυο νεαρές έδειχναν νευρικότητα.

Οι αστυνομικοί τις μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα και λίγο αργότερα οι δυο γυναίκες, ηλικίας 19 και 16 ετών, αποφάσισαν να… «μιλήσουν». Πρόκειται για δυο αδελφές από την Ρουμανία οι οποίες  δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπαθούσαν να εξαπατήσουν περαστικούς και να «χτυπήσουν» στις ευαίσθητες «χορδές» του χαρακτήρα τους.

Όπως διαπιστώθηκε, το… «μεροκάματο» εκείνης της ημέρας για τις δυο γυναίκες ήταν περίπου πενήντα ευρώ ενώ από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου διαπιστώθηκε ότι οι αδελφές είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομο έρανο, για κλοπές και για άλλα παρόμοια αδικήματα. Οι νεαρές οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και στη 19χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών ενώ η 16χρονη αδελφή της αφέθηκε.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια