Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση Λιγνάδη: Τα πρόσωπα-κλειδιά και οι έρευνες


Στις 5 Φεβρουαρίου άρχισαν να εκτυλίσσονται τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη, το απόγευμα του Σαββάτου, του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροήν.

Ο 40χρονος Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, κατέθεσε μέσω της συνηγόρου του, Μαρίας Κουρτέση, μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας ότι από την ηλικία των 15 ετών και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κακοποιούνταν από τον Δημήτρη Λιγνάδη. «Την τρίτη φορά που τον συνάντησα δέχτηκα τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ηταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε τέσσερα χρόνια», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Κυπαρισσόπουλος. 

Παρότι το καταγγελλόμενο αδίκημα είναι παραγεγραμμένο, ο κ. Κυπαρισσόπουλος τη 15η και τη 19η Φεβρουαρίου κατέθεσε μέσω της συνηγόρου του δύο υπομνήματα, υποδεικνύοντας στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές συνολικά 6 μάρτυρες που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες του. Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν κλήθηκε να εξεταστεί ο ένας από τους μάρτυρες που είχε υποδείξει ο κ. Κυπαρισσόπουλος.

Πρόκειται για νεαρό με καταγωγή από την Αίγυπτο, ο οποίος περιέγραψε ότι τον Αύγουστο του 2015, λίγο πριν συμπληρώσει τα 18, βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο. Η μαρτυρία του ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ισοδυναμεί με μήνυση, καθότι ο βιασμός είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου κλήθηκε να καταθέσει μία ακόμα από τους μάρτυρες που υπέδειξε ο Κυπαρισσόπουλος. Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα, που φέρεται να είχε περιστασιακή σχέση με τον Λιγνάδη.

Κατέθεσε ότι είχε δει ανήλικα αγόρια να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του ηθοποιού καθώς και ότι, όταν κάποτε τον προειδοποίησε ότι θα απευθυνθεί στις αρχές, εκείνος την απείλησε για να μη μιλήσει. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι υπόλοιποι μάρτυρες που έχει υποδείξει ο κ. Κυπαρισσόπουλος. 

Παράλληλα με τα παραπάνω, το πρωί της Παρασκευής κατετέθη στην εισαγγελία και δεύτερη μήνυση εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Ο μηνυτής, που εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο, καταγγέλλει ότι το 2010, σε ηλικία 14 ετών, έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό. Πρόκειται για 25χρονο σήμερα άνδρα, με καταγωγή από την Αίγυπτο, που ζει και εργάζεται σε χώρα του εξωτερικού.

Στη μήνυση που κατέθεσε επικαλείται φήμες και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο σπίτι του ηθοποιού μπαινόβγαιναν συχνά ανήλικοι αλλοδαποί. Ο ένας από τους μάρτυρες που πρότεινε στη μήνυσή του εξετάστηκε ήδη από το βράδυ της Παρασκευής από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Δυνάμει των παραπάνω, το μεσημέρι του Σαββάτου ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Λιγνάδη, το οποίο εκτελέστηκε λίγη ώρα αργότερα. 

Χθες, τη δική του καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) κατέθεσε και ο Νίκος Σ., που την 6η Φεβρουαρίου κατήγγειλε με συνέντευξή του σε ιστοσελίδα ότι το 2005 είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μέσω των συνηγόρων του, Πατρίκιου Πατρικουνάκου και Γεωργίας Παλαιολόγου, έθεσε χθες –και αυτός– εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

 

Γιάννης Σουλιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια