Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σόι πάει το (νεοναζιστικό) βασίλειο


Ο Ηλιόπουλος, πρώην βουλευτής της ΧΑ και πρωταγωνιστής σε τραμπουκισμούς μέσα στη Βουλή, είναι στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος ΕΛΑΣΥΝ του Λαγού. Η σύζυγός του Μ. Μαργέτη (δικηγόρος) είναι σύμβουλος του Λαγού στις Βρυξέλλες. Και ο πεθερός του, Ι. Μαργέτης, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην εκδίκαση της αίτησής του για αποφυλάκιση, είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣΥΝ.

Οπως είναι γνωστό, την 1η Φλεβάρη του 2021 εκδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση του Ηλιόπουλου και της Πόπορη, που έχουν καταδικαστεί για ένταξη στο εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ (ο πρώτος σε επτά και η δεύτερη σε έξι χρόνια κάθειρξη). Ο συνήγορος και οι μάρτυρες του Ηλιόπουλου πρόβαλαν τον ψευδή ισχυρισμό ότι αυτός δεν ασχολείται πια με την πολιτική και ότι έχει μια ατομική επιχείρηση και θα υποστεί καταστροφική και ανεπανόρθωτη βλάβη αν δεν του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του. Ο συνήγορός του συμπλήρωσε ακόμη, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει νέες βίαιες πράξεις, ότι δε θα κρυφτεί και θα εμφανιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που θα εκδικάσει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ο συνήγορος του Ηλιόπουλου, Ι. Ζωγράφος, που παλιά ήταν νομικός σύμβουλος της ΧΑ, για μεγάλο διάστημα συνήγορος υπεράσπισης στελεχών της ΧΑ και τώρα είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του νεοναζιστικού μορφώματος ΕΛΑΣΥΝ του Λαγού, εκτίμησε ότι με εισαγγελέα στην έδρα τον γνωστό εισαγγελέα Εφετών Π. Δράκο, θα πετύχει να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής του Ηλιόπουλου. Με αυτό ως δεδομένο, έβαλε ως μάρτυρες υπεράσπισης τον αδελφό του Ηλιόπουλου και τον πεθερό του, Γιάννη Μαργέτη, οι οποίοι έφτιαξαν την αγιογραφία του.

Ο Ζωγράφος δεν περίμενε ότι θα κάναμε ρεπορτάζ γι΄ αυτή τη δίκη και έτσι την πάτησε κανονικότατα. Από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ο Μαργέτης δεν είναι ο… κακόμοιρος πεθερός ενός φυλακισμένου, που αγωνιά για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας της κόρης του. Είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣΥΝ, όπως η κόρη του και σύζυγος του Ηλιόπουλου είναι βοηθός του Λαγού (μισθοδοτούμενη από το Ευρωκοινοβούλιο).

Αν δεν ταιριάζανε δε θα συμπεθαριάζανε, που λέει η παροιμία. Οταν καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Αναστολών, θα επανέλθουμε και θα ζητήσουμε την ποινική δίωξή του για ψευδή κατάθεση.

Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πρόσωπο (π.χ. μήπως πρόκειται για συνωνυμία), εδώ μπορεί κανείς να δει βίντεο στο οποίο ο Μαργέτης παρουσιάζεται από τον Συμιγδαλά ως μέλος του Συντονιστικού Συμβούλιου της ΕΛΑΣΥΝ. Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι είναι από μικρός στον «πατριωτικό» χώρο και ότι ήταν ενταγμένος και στη Χρυσή Αυγή, από την οποία αυτό που δεν του άρεσε ήταν ότι γίνονταν διορισμοί (με τον εθνικοσοσιαλισμό δεν έχει, προφανώς, καμιά διαφωνία, γι’ αυτό και συνέπραξε με τον Λαγό, μαζί με τον γαμπρό του και την κόρη του). Το Συντονιστικό της ΕΛΑΣΥΝ, που πλαισιώνει τον πρόεδρο Λαγό εδώ.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια