Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίλυση εργασιακού προβλήματος στον Ελαιώνα με παρέμβαση της Ένωσης Αθηνών


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ύστερα από δικαιολογημένα παράπονα μελών της, επισκέφθηκαν τη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα όπου συνομίλησαν με την Διοίκηση της Δομής, καθώς και με συναδέλφους που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία φρούρησης καθ΄όλο το 24ωρο.

Διαπιστώθηκε ότι ενώ οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να μην εισέρχονται στην Δομή και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαία η αστυνομική παρέμβαση εντός της Δομής να καλούν το Κέντρο ώστε να λαμβάνουν κατευθύνσεις και να προσέρχονται ενισχύσεις, εντούτοις οι ίδιοι υποχρεούνται να εισέρχονται καθημερινά στην Δομή κινούμενοι ανάμεσα στους φιλοξενούμενους αλλοδαπούς προκειμένου να εξυπηρετούν τις φυσικές τους ανάγκες με όποιους κινδύνους ασφαλείας  συνεπάγεται αυτό, καθώς δεν προβλέφθηκε η κατασκευή αποχωρητηρίου για τους αστυνομικούς!!!

Κατόπιν τούτου η Ένωσή μας άμεσα απευθύνθηκε  στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να αναδείξει το πρόβλημα και πράγματι με ενέργειες του κ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγου κ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γεώργιου και του Ταξίαρχου Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχου κ. ΔΑΒΑΛΟΥ Δημητρίου, τοποθετήθηκε χθες (5-2-2021) χημική τουαλέτα έξωθεν της Δομής για αποκλειστική χρήση από τους εκτελούντες υπηρεσία συναδέλφους μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρίσκεται καθημερινά δίπλα στα χιλιάδες μέλη της που εργάζονται υπό αντίξοες εργασιακές συνθήκες με μισθούς πείνας στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας και ενώ οι περισσότεροι από αυτούς αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού τη μετάθεσή τους με μόρια στον τόπο συμφερόντων τους, την ίδια ώρα η Πολιτεία προσλαμβάνει προσωπικό εκτός πανελληνίων εξετάσεων, τοποθετώντας τους απευθείας στην περιφέρεια με το πρόσχημα της φύλαξης των πανεπιστημίων, το μεταναστευτικό ή την φύλαξη αεροδρομίων, ελαχιστοποιώντας τις ελπίδες μετάθεσης των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αττική.

 Προφανώς η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κωφεύει, μεταθέτοντας στον απλό εργαζόμενο αστυνομικό τις αποκλειστικές ευθύνες της και δεν την αγγίζει το γεγονός ότι στα Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας επικρατούν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, όπου μετά βίας διεκπεραιώνονται οι πάγιες υποχρεώσεις τους, λόγω της τεράστιας έλλειψης αστυνομικών, κάτι που βεβαίως αποβαίνει εις βάρος της εξυπηρέτησης αλλά και της ασφάλειας των φορολογούμενων πολιτών.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία τώρα που λύσατε που θα κατουραμε εκεί στον ελαιώνα μπορείτε να λύσετε κ τον εργασιακό μεσαιωνα στα Ατ ρεπό κάθε 25 μέρεςς παίρνουνε.

Α ξέχασα ναι δεν τα ξέρετε αυτα