Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διέθετε έναντι αμοιβής τον ασύρματό του σε συμμορίες διαρρηκτών


Αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ «πωλούσε» έναντι 5.000 ευρώ μηνιαίως τον ψηφιακό ασύρματό του σε 35χρονο Ρομά που κατηγορείτο για ληστείες, προκειμένου να ειδοποιεί συνεργούς του για τις κινήσεις των αστυνομικών και να αποφεύγουν διαρκώς τη σύλληψη.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ φέρεται μάλιστα να λάμβανε παλαιότερα 1.500 ευρώ για τη… φόρτιση του ασυρμάτου που παραχωρούσε στις συμμορίες των διαρρηκτών, για να προστατευτούν από τους συναδέλφους του.

Η εντυπωσιακή αυτή υπόθεση διαφθοράς φέρεται να απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με αξιωματικό να έχει μετατραπεί σε κύριο βοηθό των διαρρηκτών που λυμαίνονταν την Αττική.

Οι υπεύθυνοι των αστυνομικών επιχειρήσεων κι εκείνοι που ανέλυαν τα βίντεο από κάμερες κατοικιών και καταστημάτων που γίνονταν στόχος διαρρηκτών παρατηρούσαν ότι οι κακοποιοί έσπευδαν να εξαφανισθούν, εγκαταλείποντας τα σχέδιά τους, όταν πλησίαζαν αστυνομικές δυνάμεις.

Το γεγονός αυτό προκαλούσε απορίες πώς γνώριζαν την προσέγγιση των αστυνομικών από τη στιγμή που αυτοί χρησιμοποιούσαν το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας που δεν μπορεί – λόγω της κωδικοποίησής του – να γίνει στόχος συνακρόασης.

Έχοντας σαφείς υπόνοιες ότι οι ποινικοί είχαν –άγνωστο με ποιον τρόπο– αποκτήσει ψηφιακό ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ.

Προ μερικών εβδομάδων λοιπόν το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου (σ.σ. έχει προχωρήσει σε εξαρθρώσεις πολλών συμμοριών από τα δυτικά προάστια της Αθήνας και κυρίως –το 2016– της «μαφίας των Ρομά» που είχε διαπράξει περίπου 1.000 επιδρομές σε σπίτια της Αττικής) πραγματοποίησε κατ’ οίκον έρευνα και συνέλαβε έναν 35χρονο Ρομά που έχει κατηγορηθεί για ληστείες που είχε στην κατοχή του έναν ψηφιακό ασύρματο της ΕΛΑΣ.

Ο Άλεξ από τη Θεσσαλονίκη

Ο 35χρονος υποστήριξε αρχικά ότι τον εν λόγω ασύρματο του τον είχε δώσει ένας άγνωστος με το όνομα «Άλεξ» από τη Θεσσαλονίκη, με αντίτιμο 100 ευρώ την ημέρα, ενώ σε δεύτερη φάση ισχυρίστηκε ότι «ο… Άλεξ του τον είχε δώσει απλώς να τον κρατάει».

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ασύρματος ανήκει σε αστυνόμο της ΓΑΔΑ για τον οποίον υπήρχαν και προγενέστερες έρευνες για έκνομες ενέργειες. Ο εν λόγω αξιωματικός λίγες ώρες μετά την ανεύρεση του ασυρμάτου στο σπίτι του 35χρονου ποινικού φέρεται να έσπευσε να δηλώσει την απώλειά του.

1.500 ευρώ η φόρτιση

Επιπλέον, φέρεται να έχει διαπιστωθεί ότι ο εν λόγω αξιωματικός έδινε αρχικά τον ασύρματο για ορισμένες ημέρες στον 35χρονο ποινικό, ακολούθως τον παραλάμβανε για να τον φορτίσει εισπράττοντας 1.500 ευρώ για κάθε φόρτισή του και την νέα παραχώρησή του.

Όμως φαίνεται από τα τέλη του 2020 κι αφού η χρήση του είχε αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη και σωτήρια για τα κυκλώματα των κακοποιών, τους τον είχε δώσει για πλήρη χρήση με αντίτιμο 5.000 ευρώ κάθε μήνα.

Η έρευνα για τη σημαντική αυτή υπόθεση συνεχίζεται, με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνουν ότι αυτή η πληροφόρηση που είχαν οι κακοποιοί μπορεί να οδηγούσε σε αιματηρές συμπλοκές και να κόστιζε τη ζωή σε αστυνομικούς.

 
Βασίλης Λαμπρόπουλος




Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρχικα ξεκιναμε, 10000 προστιμο τουλαχιστο για φευδη πόθεν εσχες, αποζημιωση για τα χρηματα που επαιρνε, (να πανε ολα στο ταμειο προνοιας εκει θα πιασουν τοπο), αποταξη απο το σωμα (γτ εθεσε σε κινδυνο ζωες συναδελφων του εν γνωση του) και δημοσια διαπομπευση που στο τελος να αναγκαστει να παει να μεινει μαζι με τους φιλους τους ρομα. Αυτα για αρχη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κομματικό εσωτερικών ψιχαλίζει η επειδή είναι κακός το πνίγει?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κομματικό εσωτερικών ροχαλιζει η επειδή είναι αξιωματικός το πνιγει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστά,αλλά ποιός θα βρεθεί να τα κανει?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σίγουρα θα ήταν πολύ σκληρός με τους υφισταμένους του. Άμεση απόταξη από το Σώμα της ΕΛΑΣ .
Ο χρήστης Παυλος Γιαννιωτης είπε…
Εχω μια απορια.....Αυτος ο Αξιωματικός υπηρετουσε στην ΓΑΔΑ??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αποταξη και φυλακη.