Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θερίζει τους καρπούς της ξενοφοβίας ο Μηταράκης στην Ορεστιάδα


Την έντονή αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια να επεκταθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Έβρου (ΚΥΤ) εξέφρασαν κάτοικοι και ομάδες της περιοχής σε μια συγκέντρωση στην οποία κυριάρχησαν ακραία ρατσιστικά και ομοφοβικά συνθήματα και φωνές, ενώ υπήρξε έντονη αποδοκιμασία του υπουργού με αυγά και μπουκάλια νερό που εκτοξεύτηκαν στο αυτοκίνητό του.

Η ακραία ξενοφοβία και ο ρατσιστικός λόγος που ανέχτηκε και εξέθρεψε η Ν.Δ., τόσο όταν ήταν στην αντιπολίτευση όσο και με την ακραία αντιπροσφυγική στάση της στα γεγονότα του Έβρου τον Μάρτιο, τότε που ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε «ήρωες» όσους πρωταγωνιστούσαν στην ξενοφοβική βία, στρέφονται τώρα κατά της ίδιας της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση ανακαλύπτουν τώρα ότι οι προσδοκίες που καλλιεργούσαν για εύκολες, μαγικές λύσεις ακροδεξιάς κοπής στο προσφυγικό, όχι μόνο είναι ανεδαφικές αλλά και επικίνδυνες, καθώς ανοίγουν τον ασκό του ανορθολογισμού και της ακραίας ξενοφοβίας, που είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Αποτέλεσμα ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σχεδόν να φυγαδευτεί, τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αποχώρησή του από το δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ, με παρουσία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και μέλος της επιτροπής αγώνα κ. Μαυρίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάζει σοβαρά τις ξεκάθαρες θέσεις των φορέων και να ανακοινώσει την τελική, κυβερνητική απόφαση εντός δύο εβδομάδων. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., που δεν συνήθιζε να καταδικάζει παρόμοιες ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο υπουργός φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία του, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου κ. Τυρπάκη, ο κ. Μηταράκης –εκνευρισμένος από τοποθέτηση που έκανε ο δεύτερος για το φλέγον θέμα– τον απείλησε λέγοντάς του ότι όχι μόνο θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της επέκτασης του ΚΥΤ, αλλά και πως θα φέρει 10.000 πρόσφυγες!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια