Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμμορία ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο: «Έφτασαν στην πλατεία και μας επιτέθηκαν!»


Άγνωστες λεπτομέρειες από την ομάδα ανηλίκων που επιτέθηκε σε έναν 16χρονο και έναν 13χρονο σε μια πλατεία στον
 Άγιο Δημήτριο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των ανηλίκων αλλά και τη δικογραφία της υπόθεσης οι δράστες τους επιτέθηκαν προκειμένου να τους ληστέψουν, αρπάζοντας τους τελικά ένα ηχείο. Όταν τα δυο παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν τους ακολούθησαν με μοτοσυκλέτες χαμηλού κυβισμού και... ποδήλατα και τους γύρισαν πίσω στην πλατεία. Για να τους επιστρέψουν το ηχείο οι ανήλικοι τους ζήτησαν χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο τα θύματα κάλεσαν άμεσα τους γονείς τους και την αστυνομία η οποία κατάφερε τελικά να τους εντοπίσει και να τους περάσει χειροπέδες.

«Βρισκόμουν στην πλατεία ‘τα μήλα’ μαζί με τον φίλο μου στον Άγιο Δημήτριο. Τότε ξαφνικά μας πλησίασαν τέσσερα άτομα τα οποία δεν γνωρίζαμε και ο ένας από αυτόν μας είπε γιατί κοιτάτε τη μηχανή μου και μας επιτέθηκε λεκτικά. Ένα άλλο άτομο προσπάθησε τότε να αφαιρέσει ένα ασύρματο ηχείο που είχα πάνω μου χιαστί. Δεν τα κατάφερε όμως εγώ γύρισα και χτύπησα το πόδι μου στο παγκάκι, στην περιοχή του δεξιού καλαμιού το οποίο μάτωσε και πρήσθηκε», κατέθεσε στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση το ένα από τα δυο θύματα.

«Με τον φίλο μου αρχίσαμε να τρέχουμε όμως ο ένας από αυτούς μας ακολούθησε και μας γύρισε πίσω στην πλατεία. Είπα στον φίλο μου να πάρει τηλέφωνο στο σταθερό του σπιτιού του άλλο ο ένας από αυτούς τον πρόλαβε και του έκλεισε το τηλέφωνο. Τότε ένας άλλος μου πήρε το ηχείο και άρχισαν να μας κοροϊδεύουν λέγοντας μας αδερφές αλλά και να μας χλευάζουν. Τότε μας ζήτησαν χρήματα για να επιστρέψουν το ηχείο που μας είχαν κλείσει
», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ένας από τους ανήλικους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν από τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τελικά τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους και ένας 20χρονος, οι δράστες υποστηρίζουν πως έκαναν πλάκα και δεν ήθελαν να κλέψουν το ηχείο. Οι δικηγόροι Ιωάννης Γλύκας και Αθήνα Χάρβαλου Γλυκά δήλωσαν για την υπόθεση πως «όσον και αν η εφηβική ηλικία μπορεί να δικαιολογήσει κάποια λάθη στην προκειμένη περίπτωση ο εντολέας μας δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες και η ποινική του μεταχείριση θα είναι η ενδεδειγμένη όχι λόγω της ανηλικότητας του αλλά λόγω της έλλειψης στοιχείων εις βάρος του».

Μίλτος Σακελλάρης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια