ΑΠΘ : Μήνυση κατά αστυνομικών καταθέτει τραυματισμένος φοιτητής


Σε μήνυση κατά αστυνομικών θα προχωρήσει ένας εκ των 31 συλληφθέντων στα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Όπως περιέγραψε και ο ίδιος, σήμερα βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικές δυνάμεις "έσπασαν" την κατάληψη και επιτέθηκαν στους φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το κτήριο.

"Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης", δηλώνει ο Λευτέρης Στεργίου, φοιτητής Αρχιτεκτονικής και εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο μάτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GR Times.

"Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι, όπως λένε και τα συνθήματά μας, η καταστολή δεν θα περάσει, θεωρώ ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, για να ανοίξουν οι σχολές μας χωρίς να έχουμε αστυνομία μέσα, αλλά αυτά που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορούμε να σπουδάζουμε με αξιοπρέπεια και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνεχίσουμε", σημείωσε.

"Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων. Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις", τόνισε ο συνήγορός του, Βασίλης Τομπουλίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα ζητήσουν δικαστική εξέταση και για τις συνθήκες κράτησης της οποίες χαρακτήρισε "άθλιες" άλλα και για το δικαστήριο καθώς "δεν πήραν κανένα μέτρο για Covid και αγνοούσαν παντελώς τις συστάσεις μας".
4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Στο βίντεο είναι ο ένας πάνω στον άλλο (αλλά μάλλον οι δημοσιογράφοι δεν ενδέχεται να νοσήσουν...) και κατηγορεί την αστυνομία για έλλειψη μέτρων covid.Για γέλια είστε.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι κακή είναι αυτή η αστυνομία;Άκου εκεί να "σπάσει" παρανόμως; λολ την "νόμιμη" κατάληψη;Πάντως η πρυτανεία ανέφερε πως μόνο οι δώδεκα ήταν φοιτητές.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξερω οτι αμα φας ξυλο απο 5 ατομα δεν φορας σιγουρα ενα κολαρο κ βγαινεις εξω όρθιος κ μιλάς... Ποσα αλλα θα σκαρφιστειτε;

kostas303 είπε...

Σε ένα πανεπιστήμιο χιλιάδων φοιτητών 12 μόλις άτομα ήθελαν να επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους όπως γινόταν μέχρι τώρα. Αυτή είναι η ουσία.