Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σαφάρι για «νοικιασμένους» αστυνομικούς ασυρμάτους σε κακοποιούς


Μυστική έρευνα της Ασφάλειας, για το ενδεχόμενο ψηφιακοί ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ. να «νοικιάζονται» σε σπείρες κακοποιών που θέλουν να παρακολουθούν τις επικοινωνίες του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αφορμή για την έρευνα αυτή, η ανακάλυψη, πριν από μία εβδομάδα, ενός φορητού ψηφιακού ασυρμάτου Sepura στο σπίτι ενός πολίτη στο Ζεφύρι, ο οποίος -σύμφωνα με τις έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου- ενημέρωνε σπείρες κακοποιών για τις κινήσεις των περιπολικών της Άμεσης Δράσης κατά τη διάρκεια διαρρήξεων και κλοπών. 

Ο ασύρματος αυτός ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, και ο οποίος δήλωσε την απώλειά του μετά την έφοδο της ασφάλειας στο σπίτι στο Ζεφύρι.

Αυτό το περιστατικό συνδυάστηκε με αναφορές εκφωνητών του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, που συντονίζουν τις κινήσεις των περιπολικών και των μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αντιλαμβάνονται πως οι κακοποιοί ενώ είναι στη διαδικασία διάρρηξης, ξαφνικά σταματούν και εξαφανίζονται μόλις αρχίζουν και πλησιάζουν αστυνομικές δυνάμεις!

Σε άλλες περιπτώσεις, αυτοκίνητα με υπόπτους τα οποία καταδιώκονται, κατορθώνουν να χαθούν μέσα από τον αστυνομικό κλοιό, σαν να «βλέπουν» τα σημεία από τα οποία τους πλησιάζουν περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας.

 

Το Sputnik μίλησε με παλιό στέλεχος της Άμεσης Δράσης, το οποίο επιβεβαίωσε τις αναφορές αυτές, αναφέροντας ακόμη και ακραία περίπτωση διάρρηξης την οποία αντιλήφθηκε πολίτης και μέσα από το σπίτι του ενημέρωνε τηλεφωνικά τον εκφωνητή, ο οποίος με τη σειρά του κινητοποιούσε περιπολικά να συλλάβουν τους δράστες, χωρίς σειρήνες και φάρους ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

«Ξαφνικά και χωρίς να γίνει το παραμικρό, οι ύποπτοι άφησαν την διάρρηξη στη μέση και εξαφανίστηκαν, μόλις τα περιπολικά άρχισαν να πλησιάζουν το σημείο» συμπλήρωσε το ίδιο στέλεχος της Άμεσης Δράσης. Παράλληλα τόνισε ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν κατά κανόνα στη Δυτική Αττική, και με πρωταγωνιστές Ρομά μέλη συμμοριών.

Τώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, που χειρίζονται αυτήν την έρευνα, συνδυάζουν όλα τα παραπάνω στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα του συστήματος Sepura να εμφανίζει το σήμα κάθε τερματικής φορητής συσκευής σε χάρτη.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθούνται πλέον σε τακτική βάση τα σημεία λειτουργίας των ασυρμάτων, όχι μόνο των κεντρικών υπηρεσιών, αλλά και των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο «ενοικίασής» τους σε κακοποιούς.

 

Θάνος Σωτήρης




Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αστυνομικοί που το κάνουν αυτό θα έπρεπε να έχουν παραδειγματική τιμωρία.
Ο χρήστης Χαχα είπε…
Θέλω να συνδικαλιστω
Ο χρήστης Κωστας είπε…
Καλά όλα αυτά. Με τον αξιωματικό που έχασε τον ασύρματο τι έγινε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν διάβασα πουθενά να τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός .Μάλλον μου ξέφυγε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαπίλα,βρώμα και δυσωδία.Αν ήταν στη θέση του αξιωματικού κάποιος απο το κατώτερο προσωπικό θα ήταν ήδη σε διαθεσιμότητα και με πειθαρχικό να εκκρεμεί.Αλλά είπαμε,κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.Αίσχος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγω νομιζα πως στην αστυνομια ολα τα κανουν οι φρουροι.