Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί συζήτησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο τής ΠΟΑΣΥ


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διαδικασία (τηλεδιάσκεψη) και ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ ασχολήθηκε και με τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Ειδικότερα, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, αφού συζητήθηκαν οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά του Προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ και άλλων εν ενεργεία αστυνομικών, σε διάφορες περιοχές, υπήρξε ομόφωνη καταδίκη και κατατέθηκε η έκφραση συμπαράστασης σε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών. Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητά μας για ενδυνάμωση του αστυνομικού θεσμού.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα, εκτός ημερήσιας διάταξης, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πρόεδρος αφορούσε την αναγκαιότητα ίδρυσης Συνομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης Μπουκουβάλας απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που τέθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ..  Το θέμα  αντιμετωπίστηκε θετικά από το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς πρόκειται για σημαντική εξέλιξη και θετικό βήμα στο πεδίο των κοινών αγώνων όλων των ενστόλων στελεχών της πατρίδας μας. Το θέμα θα τεθεί στο Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του διεξοδικότερα, αφού τα μέλη μελετήσουν προσεχτικά το σχέδιο καταστατικού και κάθε άλλο έγγραφο που θα τους αποσταλεί.

Σε εκτενή ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας προέβη ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στην κατηγορηματική μας αντίθεση όσον αφορά στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και στα προβλήματα που προκαλεί η θεσμοθέτησή της.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανοικτή προειδοποίηση που έχει απευθύνει η Ομοσπονδία μας στις Ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην Κυβέρνηση συνολικά, επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί διαχρονικά μας αιτήματα (μισθολόγιο, βαθμολόγιο, επικινδυνότητα εργασίας κ.λπ.) και τόνισε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει επιδείξει υπεύθυνη στάση αλλά η υπομονή μας πλέον έχει εξαντληθεί.

Η Ομοσπονδία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού που αφορά την έγκριση αποδέσμευσης κεφαλαίων του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α .για τη χορήγηση δανείων, ενώ στο ίδιο διάστημα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη ΒΟΡΙΔΗ, στον οποίο αναπτύχθηκε η πάγια θέση του συνδικαλιστικού μας κινήματος αναφορικά με τις προσλήψεις αστυνομικών μόνο μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Άλλα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η χορήγηση του Β.Ο.Ε.Α. και όσα διακινούνται γι’ αυτήν το τελευταίο διάστημα. Η Ομοσπονδία εγκαίρως είχε στείλει σχετική επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιτίας της ολιγωρίας που παρατηρείται όσον αφορά την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4472/2017 και την αντιστοίχιση των μεριδίων με τα νέα μισθολογικά κλιμάκια, κατά τρόπο δίκαιο και ικανοποιητικό και όχι εις βάρος των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Μάλιστα, Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, συναντήθηκε χθες στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.), μετά από αίτημά μας, με τη διοίκησή του (σχετική ανακοίνωσή μας Αρ. Πρωτ.: 505/9/12) η οποία μας διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν επιφέρει μειώσεις σε κανέναν μέτοχο – μερισματούχο, ενώ μας ενημέρωσε, τέλος, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής του Β.Ο.Ε.Α, είτε οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν από το Ταμείο μας έναντι του βοηθήματός τους είτε δεν το έχουν λάβει καθόλου.

Τα προβλήματα, όπως διατυπώνονται και από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας είναι πολλά και η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα. Η επίλυσή τους απαιτεί και τη δική μας αποφασιστική αγωνιστική στάση.

 Η Ομοσπονδία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει όπου τούτο απαιτείται, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα σε επίπεδο κυβερνητικών χειρισμών και αποφάσεων με στόχο την επίλυση των εκκρεμών μας αιτημάτων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια