Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Όχι στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών


Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

Από τις 24 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη παρακολουθούμε, ένα μέρος της διαδικασίας για την προώθηση αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων που παίρνουν θέσεις στα σύνορα με την Ρωσία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve». Την ευθύνη της επιχείρησης έχει διοίκηση του στρατού ξηράς των ΗΠΑ που συνολικότερα έχει στην ευθύνη της την Ευρώπη και την Αφρική (US Army Europe and Africa).

Στο πλαίσιό της «Atlantic Resolve» και σε ότι αφορά το στρατό ξηράς, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ανά 9 μήνες και για 7η συνεχή χρονιά από τα γεγονότα στην Κριμαία το 2014, νέες ετοιμοπόλεμες μονάδες.  Συνολικά διατηρούν 6.000 στρατιωτικό προσωπικό από μονάδες διαφόρων τύπων.

Η Αμερικανική απόβαση ξεκίνησε καθώς έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θεόρατο μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού «ARC Endurance» μήκους 264m. Το συγκεκριμένο σκέλος ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων, που θα γίνει μέσω Αλεξανδρούπολης και μέσω του λιμένα της Δουνκέρκης στη Γαλλία, αφορά την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1st Combat Aviation Brigade – CAB, 1st Infantry Division). Η 1η CAB θα αναπτύξει συνολικά 1.800 στελέχη, 50 «UH-60» και «HH-60» ελικόπτερα «Black Hawks», 10 «CH-47 Chinooks», 25 επιθετικά ελικόπτερα «AH-64 Apaches» και 1.800 τροχοφόρα οχήματα. Το μεγαλύτερο μέρος προσωπικού και εξοπλισμού θα εγκατασταθεί στην Γερμανία, και το υπόλοιπο σε Λετονία, Πολωνία και Ρουμανία.

Με τον τρόπο αυτό για άλλη μια φορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδίων και επιδιώξεων. Η επικίνδυνη αυτή εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης και όλης της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να συνεχίσει επίσης στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής Άσκησης «Defender Εurope 2021» που ακολουθεί.

Η άσκηση -πρόβα πολέμου- «Defender Εurope 2021» αναμένεται να εξελιχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, καθώς η Ρωσία όπως και η Κίνα έχουν μπει στο στόχαστρο της λυκοσυμμαχίας γεγονός που επαναβεβαιώθηκε μετά την πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Ως σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής.

Στην τεράστια αυτή διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν 26 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, με περίπου 31.000 στρατιώτες. Τα διάφορα σενάρια της άσκησης θα εξελιχθούν σε 14 χώρες, Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία.

Για ένα ολόκληρο εξάμηνο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μετατραπεί σε ορμητήριο της ΑμερικανοΝΑΤΟικής δολοφονικής μηχανής, μετατρέποντας το, όπως κάποιοι λένε, σε μια «νέα Σούδα». Η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ γίνεται με βάση την νέα αναβαθμισμένη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Πρόκειται για την συμφωνία που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διάλογου» με τις ΗΠΑ και υπέγραψε η ΝΔ. Έτσι δίνεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης από τον αμερικανικό στρατό για όλες τις μονάδες των Ελληνικών ΕΔ, με ιδιαίτερη πρόβλεψη - αναφορά εκτός των άλλων και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Δεν μας διαφεύγει ότι την ίδια στιγμή, εξελίσσονται τουρκικές προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει να διατηρεί 8 συνολικά πλοία του ΠΝ εκ των οποίων 5 φρεγάτες σε ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων από την Κεντρική Μεσόγειο έως τον Περσικό Κόλπο. Σε αποστολές όπου καλούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τα δολοφονικά σχέδια και οι συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, και των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Τώρα να σημάνει συναγερμός!

•             Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.

•             Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού. Οι φαντάροι και λαός της περιοχής έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται απ’ την παρουσία των Αμερικανών στην πόλη τους.

•             Όχι στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

•             Να αποχωρήσουν τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις από τις ασκήσεις των φονιάδων των λαών.

•             Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

•             Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.

•             Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

•             Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Η Αλεξανδρούπολη να γίνει λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

 

26/2/2021

Η Γραμματεία της Κίνησης  για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια