Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγωνιούν οι τρίτεκνοι αστυνομικοί για τις μεταθέσεις


Δημοσιεύουμε κείμενο, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Εν αναμονή των φετινών μεταθέσεων κάποιοι από μας, όντας τρίτεκνοι, περιμένουμε την τύχη των αιτημάτων μας από τα αρμόδια υπηρεσιακά Συμβούλια. Πρόκειται για λίγες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως διευθύνσεις αστυνομίας της Θεσσαλίας.  

Ο λόγος που κάποιοι συνάδελφοι έχουμε υποστεί αυτήν την αδικία είναι ότι το ΠΔ 75/2016 που διαμόρφωσε το νέο πλαίσιο μεταθέσεων εκλαμβάνεται από την ηγεσία με τον πλέον αντισυναδελφικό τρόπο. Οι διατάξεις που ορίζουν τις μεταθέσεις των ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ) αναφέρουν ότι τα αιτήματα των συναδέλφων που εμπίπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις εξετάζονται με κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια, μια διαδικασία που συμβαίνει μετά από την ανακοίνωση του ονομαστικού πίνακα των μετατιθέμενων με αντικειμενικά κριτήρια.  

Η νομοθετική αλλαγή ήταν μια ορθολογική προσέγγιση καθώς πριν από αυτήν οι ειδικές κατηγορίες των συναδέλφων περνούσαν στους πίνακες όλους εκείνους που προηγούντουσαν με μόρια. Διορθώθηκε δηλαδή μια αδικία για να δημιουργηθεί μια άλλη επειδή εκλαμβάνουν και ερμηνεύουν το ΠΔ κατά το δοκούν.  

Για πόσες περιπτώσεις όμως μιλάμε όσο αναφορά τους τρίτεκνους; Αυτές που έχουν συσσωρευτεί για συγκεκριμένους νόμους δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 30, καθώς οι αντίστοιχες των πολυτέκνων και 

των ΑΜΕΑ εξυπηρετούνται λόγο μικρότερου αριθμού. Η δικαιολογία που προβάλλεται από τα αρμόδια Συμβούλια είναι ότι δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, γεγονός που δεν ευσταθεί καθώς ο νομοθέτης δεν ορίζει πουθενά αυτό το προαπαιτούμενο.  

Την ίδια στιγμή μέχρι πρότινος μετατίθονταν κανονικά οι συνάδελφοι από το Εσωτερικών εκτός οργανικών θέσεων, ακόμα και στους προαναφερόμενους νομούς. Όπως επίσης στις πρόσφατες εκλογές περίπου 500 συνάδελφοι από όλη την επικράτεια, αποσπάστηκαν στον τόπο που εκλέχθηκαν αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλλον σε αυτές τις περιπτώσεις δε διαταράχθηκε η υπηρεσιακή ομαλότητα που προτάσσουν κάποιοι για να κόψουν κάποια άλλα αιτήματα.  

Η αθηνοκεντρική προσέγγιση του αρχηγείου είναι γνωστή, μόνο που σε σε αυτήν την περίπτωση αγγίζει τα όρια της απάνθρωπης αντιμετώπισης τριτέκνων οικογενειών που πασχίζουν να επιβιώσουν μακριά από τον τόπο τους. Την ίδια στιγμή η αφωνία των συνδικαλιστικών οργάνων έρχεται να συμπληρώσει το παζλ του αδιεξόδου για αυτές τις οικογένειες.  

Η περιγραφή της αδικίας έναντι αυτών των λίγων συναδέλφων, που κουράστηκαν να βρίσκουν κλειστές πόρτες, μπορεί πλέον να επιλυθεί μόνο στα αρμόδια δικαστήρια.  

ΥΓ Για όσους συναδέλφους κοιτούν σκωπτικά αυτές τις περιπτώσεις των τριτέκνων - πολύτεκνων ευχόμαι να μην βρεθούν σε αντίστοιχη θέση που να μην μπορούν να καλυτερέψουν τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας τους. Επίσης οποίος θεωρεί ότι κάποιος συνάδέλφος αραδιάζει παιδιά για να παρει μετάθεση μάλλον δεν είχε την ευλογία ακόμη να γίνει γονέας. 

 









Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιλάμε για 30 περιπτώσεις τριτεκνων στην Θεσσαλία. Οταν το καλοκαίρι πήγαν 30 άτομα από το εσωτερικών και άλλα 50 με συνυπηρετηση, +200 εκλεγμένοι αποσπασμενοι που δεν τους κουνάει ούτε η Μερκελ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κακά τα ψέματα ολοι... Τριτενοι, πολύτεκνοι, αμεα, εσωτερικών υποθέσεων, υπηρεσια γραφείου, χωρισμενοι με επιμέλεια, συνυπηρετηση, και ότι άλλο υπάρχει... Καταλαμβάνεται θέσεις κανονικά στον τόπο που θα πατε και οι οποίες θα αφαιρεθούν στις επόμενες μεταθέσεις διότι οι οργανικές σας προστίθενται στο υπάρχον προσωπικό και δεν είναι επιπλέον.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλα σε ένα ακριτικό νησί συνάδελφε και με τα τρία παιδάκια σου θα πάρεις αρκετά μόρια για να πας στον τόπο σου Αφού κάνεις πρώτα υπομονή Όσα χρόνια χρειάζονται. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπραβο σε αυτόν που έγραψε το άρθρο για εμάς τους τριτεκνους είναι μεγάλη αδικία για τους λόγους που αναφέρατε όλοι.Ελπιζω να αλλάξει κάτι σύντομα και να το διαβάσουν κάποιοι εκεί στην Κατεχακη..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ συνάδελφε, το μόνο δίκαιο σύστημα είναι αυτό με τα αντικείμενα κριτήρια εξαιρουμένων λόγων ( πραγματικών) υγείας ίσως και μερικών άλλων πραγματικων εξαίρεσεων. Κ εγώ έχω δύο παιδιά με άνεργη σύζυγό και 15 χρόνια μακριά του τόπου συμφερόντων. Επέλεξα να πάω παραμεθόριο με όλη την οικογένεια για να ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Μπαζει πολύ το σύστημα και το ξέρουμε ( πλαστές επιμελειες , εικονικοί γάμοι , Χριστούγεννα!) . Αυτός δεν είναι λόγος να το τερματίσουμε.. Θέλω να πιστεύω πως οι ατιμίες θα διορθωθούν κάποια στιγμή. Σε κάθε περίπτωση Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.
Καλή μας τύχη και υγεία σ όλο το κόσμο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εικονικά διαζύγια, δικαστικές συμπαραστάσεις, εσωτερικών, συνοριακοί τοποθετημένοι στον τόπο τους, κλπ ούτε στη σύνταξη στον τόπο μας!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιλάμε για τρεις νομούς Πιερία,Λάρισα, Τρίκαλα. Στην Πιερία είναι 10 τριτεκνοι και 1 πολύτεκνος που εδώ και τέσσερα χρόνια τρώνε άκυρο με αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις και τις υπηρεσιακές ανάγκες. Προπερασμένο χρόνο όμως αν και σε πολλούς νόμους δεν είχε βγάλει θέσεις, ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα εκτός από τους προαναφερόμενους νομούς. Εφαρμόζουν το νόμο όπως θέλουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε 10 χρόνια Μυτιλήνη με 3 παιδιά. Πρώτος σε μόρια κι ακόμη δεν έχω πάει στον τόπο συμφερόντων γιατί πολύ απλά οι θέσεις είναι καλυμμένες στο διπλάσιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν κάποιος συνάδελφος τρίτεκνος έχει πάει με δικαστήριο (αμφιβάλλω), παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσει γιατί εγώ που είχα πρόθεση να κινηθώ νομικά, οι δικηγόροι που μίλησα (ο ένας μάλιστα πολύ έμπειρος και γνωστός για διοικητικά θέματα της Αστυνομίας) μου είπαν ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να κερδίσω τέτοιο δικαστήριο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι Χριστούγεννα?? Τι είναι αυτό πάλι, καινούριο κόλπο??
Ο χρήστης Νικος είπε…
Οι υπηρεσίες γραφείου δεν καταλαμβάνουν θέσεις διάβασε το ΠΔ καλύτερα συνάδελφε
Άνοιγε ειδικά για υπηρεσία γραφείου η ΑΜΕΑ όπως θες πες μας και κατά την αποχώρησή μας κλείνει.
Ούτε καν αντικαθίσταμαι από άλλη υπηρεσία γραφείου
Όπως αναφέρει και το ΠΔ καθ υπέρβαση οργανικών θέσεων ειμαθ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε πανιβλακα τι σχέση έχουν οι τριτεκνοι, οι πολύτεκνοι και οι έχοντες αναπηρία με τους άλλους που αναφέρεις? Ανόητε "συνάδελφε"!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανε εσυ τρία και τέσσερα παιδια και σταμάτα το PlayStation και το ξύσιμο εκεί στο ακριτικό νησί σου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πραγματικά αυτοί οι 3 διευθύνσεις που αναφέρεις συνάδελφε έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά τις μεταθέσεις!