Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δήμος Αθηναίων: Πρωί και βράδυ κοντά στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη


Με στόχο την παροχή περισσότερων υπηρεσιών σε περισσότερο κόσμο, ο Δήμος Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων διεύρυναν το πλέγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους προς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και το ωράριο διαθεσιμότητας αυτών των υπηρεσιών.



Συγκεκριμένα:  

Α. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων προχώρησε σε νέο διπλασιασμό των βαρδιών του streetwork. Έτσι τέσσερις βάρδιες ομάδων streetwork, δύο το πρωί και δύο το βράδυ, επιχειρούν καθημερινά στους δρόμους της πόλης για να στηρίξουν αποτελεσματικά τους άστεγους που έχουν για σπίτι τους το πεζοδρόμιο, προσφέροντας φαγητό και νερό, ρούχα και κλινοσκεπάσματα και όλη τη στήριξη που οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη, έως ότου αποφασίσουν να απευθυνθούν στις κατάλληλες δομές.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη εργάσιμη του Φεβρουαρίου του 2020, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης είχε προβεί και πάλι σε διπλασιασμό βαρδιών του streetwork, αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει ανανέωση του στόλου των οχημάτων του φορέα και τις ανάλογες προσλήψεις σε προσωπικό.



Με τον νέο διπλασιασμό, μέσα σε διάστημα 16 μηνών, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. τετραπλασίασε τις βάρδιες των επιτόπιων παρεμβάσεων, μια υπηρεσία αιχμής για το Κέντρο που είναι ο αποκλειστικός αρμόδιος στον Δήμο για τη φροντίδα των αστέγων και την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστεγίας.

Β. Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών παραμένει ανοιχτός με διευρυμένο ωράριο, καθημερινά από τις 08.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα (πλην Τετάρτης), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων που λαμβάνουν τρόφιμα από τον Κόμβο και ρούχα / παπούτσια από τα καταστήματα της Αθηναϊκής Αγοράς.

Επίσης, ανοιχτές παραμένουν έως τις 19.30 το απόγευμα οι αποθήκες του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, όπερ σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να δωρίσουν τρόφιμα, ρούχα ή φάρμακα για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, μπορούν να το κάνουν πλέον έως αργά το απόγευμα.  

Από τις υπηρεσίες του διευρυμένου ωραρίου εξαιρούνται το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Πλυντήριο.

Με μια νέα φιλοσοφία και πάγια επιδίωξη τη βοήθεια προς τους ευάλωτους της Αθήνας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης αναδιοργανώνεται και απλώνει «δίκτυ προστασίας» σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια