Το σχέδιο νόμου για το βαθμολόγιο των προανακριτικών αστυφυλάκων - Η τελευταία ευκαιρία;


Το bloko.gr συνεχίζει την αποσπασματική δημοσίευση του σχεδίου νόμου για το νέο βαθμολόγιο του προσωπικού της ΕΛΑΣ. Η αλήθεια είναι πως ήδη από τη δημοσιοποίηση των πρώτων σελίδων προκλήθηκε εσωτερικός θόρυβος, με κάποιους να κάνουν λόγο για καθολική αξιωματικοποίηση του σώματος και κάποιοι άλλοι ως τη τελευταία ευκαιρία του κυβερνητικού κόμματος να συγκρατήσει στον εκλογικό κατάλογο του, όσους από τους εναπομείναντες αστυνομικούς παραμένουν πιστοί σε αυτό.
 
Οι λόγοι για τους οποίους διατυπώνεται ως επιχείρημα το τελευταίο, βρίσκεται στο σκέλος του σχεδίου για τους ανακριτικούς και μη αστυφύλακες, οι οποίοι στο διάστημα της μέχρι τώρα κυβερνητικής θητείας  έχουν αμοιφθεί για τις μάχες που έδωσαν σε όλα τα μέτωπα με ένα ολοστρόγγυλο μηδέν, όπως και οι αξιωματικοί και κατ' αυτό τον τρόπο, ίσως κι ενδεχομένως διοασωθεί ότι μπορεί να διασωθεί.
 
Διαβάστε την πρόβλεψη για τους ανακριτικούς αστυφύλακες.
 

 
 
 

 
 


 

 
 
 

24 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνεις Σχολή Αστυφυλάκων 24 χρόνια μετά την αποφοίτηση για να φτάσεις Ανθυπαστυνόμος...Μπαίνεις Στρατό π.χ ΣΜΥ αντίστοιχα 18 χρόνια...Βέβαια σου δίνει την δυνατότητα η ΕΛ.ΑΣ με εσωτερικές (παπαγαλία) εξετάσεις να ανέβεις στα 3 χρόνια στον βαθμό του Αρχιφύλακα....Το θέμα δεν οι βαθμοί αλλά το μισθολογικό κομμάτι ... μας κρατάνε μόνιμα χαμηλά ...ΓΙΑΤΙ ???... για να έχουμε μόνιμα άτομα για όλες τις δουλειές με λίγα χρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε και το επόμενο, παρακάτω σ.ν για τους Αρχιφύλακες τους μη ανακριτικούς να δούμε

Ανώνυμος είπε...

Και με τους αρχ/κες με εξετάσεις τι γίνεται δηλ;

Ανώνυμος είπε...

Τα πρόβατα δεν γυρνάνε στο μαντρί συγγραφέα όσο και αν οι συνδικαλοβοσκοι χαϊδεύουν...

Unknown είπε...

Δίνουνε βαθμούς αντί για αμοιβές.... φαντάζομαι τι έχει να γίνει σε γηρασμενες διευθύνσεις που από τα τόσα άστρα που θα κυκλοφορούν στα τμήματα δεν θα ξέρεις ποιος είναι ο διοικητής άσε που δεν θα βρίσκεις Βήτα....

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουμε στην Αστυνομια
έφεδρουςς(φαντάρους) για να γινόσαστε στα 18 ανθυπασπιστές......

grego7719 είπε...

Καλά μιλάμε για μεγάλη επιτυχία του συνδικαλισμου. Το μόνο που αλλάζει είναι πως γίνεσαι ένα χρόνο νωρίτερα Ανθυπαστυνομος. Μας κοροϊδεύουν; Αν θέλουν να απονεμηθεί δικαιοσύνη, πλήρη εξίσωση του βαθμολογιου της ΕΛ.ΑΣ με αυτό του Στρατού.

Τεο είπε...

Αρχιφυλακας παραγωγικός χωρίς εξετάσει, με πτυχίο ΑΕΙ γίνεται ανθυπας στα 2 χρόνια; Αυτό λέει;

Ανώνυμος είπε...

Οι εξετάσεις για αρχιφύλακες δεν καταργούνται ,παλι θα υπάρχουν αρχιφύλακες 3 ταχυτήτων .
Βαθμολόγιο αναλογο της ΣΜΥ και τέλος ,ουτε εξετάσεις ,ουτε διακρίσεις ούτε διαφορετικα καθήκοντα

Ανώνυμος είπε...

Bloko δώσε ψωμί στον λαό!

Ανώνυμος είπε...

Οι ανθυπαστυνομοι(στα 24 χρόνια) θα εκτελούν καθήκοντα του βαθμού τους. Δηλαδή ένας που ήταν σε μια σκοπιά η ένας οδηγός κλούβας θα πρέπει να αλλάξει καθήκοντα ? Στις διμοιρίες Θεσσαλονίκης θα είναι όλοι ανθυπες σε λίγα χρόνια. Προβλέπω κάθε χρόνο προκήρυξη ειδικων φρουρών.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΠΡΟΑΓΕΙ ΣΕ Υ/Α ' ΣΤΑ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΡΑΓΕ?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η αστυνομία μετά από αυτό το έκτρωμα θα έχει στη λειτουργία της πολλά προβλήματα.Για άλλη μια φορά ο συνδικαλισμος δημιουργεί προβλήματα στο σώμα για ψηφοθηρικους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

αυτο ακριβώς, ο ΣΜΥ εχει εξέλιξη και μισθολογικά και βαθμολογικά, δεν έπρεπε να είναι στην ιδια κατηγορία στρατός-αστυνομια.

Μπροζος Δημητρης είπε...

και τα πτυχία αει τει για πέταμα .γιατί? φοβουντε οι αξιωματικοί και οι τεμα μην έχει ο αστυφ. κάτι παραπάνω από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Εξουσία καρέκλα χρήμα το όνειρο του κάθε Έλληνα

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος που πας να ακουμπήσεις την αλήθεια φίλε μου. Με το τυράκι του ενός αστεριού επιπλέον τα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας θα τα κάνεις μόνος σου 40 ... εννοώ βέβαια όσους δεν πιάνουν τα όρια ηλικίας

Ανώνυμος είπε...

Χάχαχα.. Ε ρε γλέντια!Ε ρε Μεγαλεία! Βαθμούς δεν θέλατε; Όλοι Καπεταναιοι λοιπόν! Πάρτε όλοι προαγωγή! Κρίμα.. έφυγα στη σύνταξη κ έχασα το... Τριγωνακι.. Τώρα για λεφτά-Μην είμαστε κ πλεονέκτες... διότι το χρήμα πολλοί εμισησαν-την Δόξαν ΟΥΔΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Κάντε όλοι αγωγές για τους βαθμούς αλλιώς ότι πήραμε θα πάρετε.Αγγουρια σάπια.

angelos1969 είπε...

Μειναμε εμείς μάλλον ως τελευταίοι βητάδες.

Νικ είπε...

Θεωρώ ότι είναι δίκαιο βαθμολόγιο για τους Αστυφύλακες Ανακριτικούς Υπαλλήλους.


Να θυμηθούμε ότι όταν βγαίναμε από τη σχολή πριν 21 χρόνια , είχαμε την βαθμολογική προοπτική του Αρχιφύλακα (Β) - Τραγικό!!!
Οι Βητάδες ήταν άνθρωποι στην κυριολεξία , του δημοτικού.

Οι Αστυφύλακες ήταν παιδιά με βαθμό Πανελληνίων 15 έως 17.5 , και μπορούσαν να μπουν σε πολλά Πανεπιστήμια την εποχή τους.

Αν και είμαι Ανθυπαστυνόμος με εξετάσεις, χαίρομαι ιδιαίτερα για τις σειρές μου ( Αστυφύλακες)

Είναι μια Δικαιώση , σε μια απαξίωση που ζήσαμε δεκαετίες.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις α. δώσε κατατακτηριες για ΣΑΕΑ και β. δώσε εξετάσεις για αρχιφυλακας και εν συνεχεία προσκόμισε το πτυχίο σου για να γίνεις νωρίτερα ανθυπαστυνομος. Άρα επιλογές υπάρχουν, κανείς δε σας φοβάται!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να μπω στη σχολή αστυφαλκων είναι πρώτη επιλογή πάω πρώτη λυκείου πιστεύω να πέσουν λίγο τα μόρια πχ να είναι 13 με 14 όχι 16 17.

Ανώνυμος είπε...

Τι να τους κάνετε τους βαθμούς ρε μάγκες?? Μετά από 20 χρόνια σας διαβεβαιώνω ότι περισσότερους χαμηλοβαθμους εκτιμώ από ότι αξιωματικούς.. σύνταξη στα 25 πάλι να σωθούμε