Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσοχοΐδης: Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης


Οι προσλήψεις για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να αναλάβει καθήκοντα με τη νέα φοιτητική χρόνια, αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε ότι θα επιλεγούν άτομα εξοικειωμένα με την ακαδημαϊκή νοοτροπία τα οποία θα παρακολουθήσουν και μαθήματα αυτοάμυνας και τόνισε πως αποστολή του νέου σώματος είναι να μην υπάρξει άλλο “εξευτελισμένος πρύτανης”. Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τα στελέχη του νέου σώματος δεν θα επεμβαίνουν, άμεσα τουλάχιστον, σε περιπτώσεις καταλήψεων οι οποίες δεν είναι εκ των προτέρων παράνομες.

 

Ερωτηθείς γιατί χρειάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία αφού τα σοβαρά περιστατικά τα λύνουν οι υφιστάμενες δομές του σώματος, τόνισε πως το ζήτημα δεν είναι να εξιχνιάζονται μόνο τα εγκλήματα. Σκοπός είναι να μην τελούνται, να προλαμβάνονται.

 

“Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης, άλλη κατάληψη ορμητήριο σαν της ΑΣΟΕΕ ή του Γκίνη”, σημείωσε.

 

Αναφερόμενος στην αγνόηση από τους διαδηλωτές της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψε τα συλλαλητήρια, αντίθετα τα απαγόρευσε και ζήτησε την γνώμη των λοιμωξιολόγων και για αυτό έβγαλε ανακοίνωση για 100 άτομα. Όπως εξήγησε, η διαταγή παραβιάστηκε από πολλαπλάσιο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει και θα ήταν αδιανόητο η αστυνομία να συγκρουστεί μαζί τους, όμως τα σχετικά στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην εισαγγελία.

enikos.gr







Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεια σου υπουργέ υπεραξιωματικε της ΕΛ.ΑΣ . Αποφασίζουμε και διατάζουμε χωρίς κόστος. Νέοι αστυνομικοί με τοποθέτηση στο τόπο συμφερόντων τους και οι υπόλοιποι στην αναμονή της επετηρίδας! Αδίκως έγιναν οι κρίσεις... έπρεπε να μείνεις μονο εσυ και από κάτω κανείς άλλος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να μην υπάρχει άλλος πρύτανης να μην υπάρχει άλλος σταθμάρχης αλλά περάστε κ καμία βόλτα από τμήμα και δείτε την δύναμη που υπηρετούν σε κάθε τμήμα από το Α ξεκινάμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο χειρότερος Υπουργός που πέρασε. Μόνο λόγια και από πράξεις.... Το ΑΠΟΛΥΤΟ μηδέν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στου κουφου και του τρελου την πορτα οσο θελεις βροντα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστη η επισημανση σου , δεν παει αλλο εις γνωσιν των ανωτερων να μενει βραδιατικα τμημα μονο με τον αξυπ , με οπλα κρατουμενους κτλ , ελεος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κύριος Τίποτα Υπουργος σε συνέντευξη αλλα λογια να αγαπιομαστε..Οι αστυνομικοί σας σιχαθηκαν..καμια στηριξη καμια βοηθεια μονο προσληψεις ΕΦ και ΣΦ με καθε απιθανη δικαιολογια και ο αστυφυλακας το κοροιδο για παντα στην Αθηνα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μηδέν είναι πολύ.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Σε ένα μήνα ανακριτικές γνώσεις, ένα μήνα αυτοάμυνα να αντέχουν το ξύλο μέχρι να έρθουν τα ΜΑΤ και ένα μήνα όπλα και αστυνομικό έργο, έτοιμα τα παιδιά μας σε τρεις μήνες για διορισμό στα πανεπιστήμια της πόλης τους και οι εκ των πανελληνίων ένα χρόνο πρακτική στην Αθήνα με μισθό δοκίμου και μετά άλλα 15 χρόνια στην πρωτεύουσα, γιατί δεν τα παίρνουν εύκολα τα γράμματα και δεν είναι και παιδιά μας. Συγχαρητήρια άλλη μια φορά στους συνδικαλιστές ιδιαίτερες της πολιτικής ηγεσίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με αστυνόμευση στα πανεπιστήμια ίσως υπάρξουν πολλοί περισσότεροι πρυτάνεις σε εξευτελισμό ! Το πρόβλημα αυτό λύνεται μόνο αν οι πρυτάνεις είναι εκλεγμένοι από το σώμα που αντιπροσωπεύουν και όχι φυτευτα λαμόγια ..φέρνεται αντιμέτωπους τους αστυνομικούς με τους πολίτες σε χώρους που δεν πρέπει πανεπιστήμια ,εκκλησίες κλπ αλλάξτε τακτική δείτε τα προβλήματα σε βάθος και αφήστε το λαϊκισμό δεν αντέχει άλλο η κοινωνία προβλέπω αστυνομικούς σε λευκή απεργία η πίεση είναι μεγαλη