Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσοχοϊδης: Μικρό θέμα τα προβλήματα από τη «Μήδεια» - Τι είπε για την αναβάθμιση από τη ΝΔ αξιωματικών που διαχειρίστηκαν τη φωτιά στο Μάτι


Επέμεινε στις αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι σε νέα του συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επιχειρώντας παράλληλα να υποβαθμίσει τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αυτοί που σήμερα είναι τιμητές για ένα πολύ μικρό θέμα δεν κατάλαβαν τι έγινε και εάν κατάλαβαν τι έκαναν στο Μάτι, όπου υποτίμησαν το πρόβλημα, αγνόησαν την ανθρώπινη ζωή και σήμερα ξαναέρχονται με τον ίδιο τρόπο να προβάλουν προβλήματα, ενώ εκείνο το φαινόμενο κόστισε 100 ζωές».

Απαντώντας στην ερώτηση για την τοποθέτηση του τότε αρχηγού της αστυνομίας σε θέση γενικού γραμματέα τώρα στο υπουργείο του, υποστήριξε ότι «τότε δεν υπήρχε επιχειρησιακός αρχηγός, δεν υπήρχε φυσική ηγεσία, ήταν διαλυμένη η αστυνομία και η πυροσβεστική, διότι οι τότε κυβερνώντες δεν ήξεραν να διαχειρίζονται κρίσεις και δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν πράγματα που έχουν κοστίσει τόσο πολύ». «Θέλω με σεβασμό να τους πω να ανοίξουν εγχειρίδια να συγκροτήσουν πολιτικές όπως και εμείς έχουμε υποχρέωση να βελτιωνόμαστε».

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Ξεκαθάρισε δε ότι η απόφαση να κλείσει η εθνική οδός ήταν δική του, μετά από εισήγηση των αρμοδίων και των συνεργατών του και αφού πήγε ο ίδιος και είδε την κατάσταση στη Μαλακάσα και ισχυρίστηκε ότι θα προκαλούνταν μεγαλύτερα προβλήματα εάν έμενε ανοιχτός ο δρόμος, όπως συνέβη και παλαιότερα σε τέτοιες καταστάσεις.

«Δεν έγινε και τίποτα να πάει κάποιος λίγες ώρες αργότερα στη Θήβα» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τα όσα λέγονται περί ευνοϊκής αντιμετώπισης της εταιρίας, λέγοντας ότι η Νέα Οδός δεν κέρδισε απολύτως τίποτα.

Αναφερόμενος εκτενέστερα στην κακοκαιρία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι όλο αυτό το τριήμερο του κύριου φαινομένου δεν είχαμε καθόλου εγκλωβισμούς, δεν είχαμε ατυχήματα, δεν κινδύνεψε άνθρωπος, δεν συνέβη καμία ολιγωρία σε ότι αφορά την κίνηση την χιονόπτωση και οι τρεις θάνατοι οφείλονται σε άλλους λόγους.

«Οι υπηρεσίες πρέπει να κάνουν απολογισμό να δουν τι λάθη έγιναν», παραδεχόμενος πάντως ότι κυρίως με το ηλεκτρικό ρεύμα ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι». Σημείωσε πάντως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης προβλήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

«Είναι λογικό να υπάρξει αναστάτωση, αλλά δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα μηχανισμό χιλιάδων ανθρώπων» τόνισε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις όπως η υπογειοποίηση του δικτύου και η συνεργασία των δήμων με τον ΔΕΔΔΗΕ. «Αν αυξηθούν τα συνεργεία και πάρουμε χιλιάδες ανθρώπους θα την πληρώσουν οι καταναλωτές, δεν λύνεται το πρόβλημα έτσι».

 

tvxs.gr










Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απαντώντας στην ερώτηση για την τοποθέτηση του τότε αρχηγού της αστυνομίας σε θέση γενικού γραμματέα τώρα στο υπουργείο του, υποστήριξε ότι «τότε δεν υπήρχε επιχειρησιακός αρχηγός, δεν υπήρχε φυσική ηγεσία, ήταν διαλυμένη η αστυνομία"
Θα είναι σα να έχετε αρχηγό αλλά δεν θα έχετε!!!
Σοβαρά τώρα , η αστυνομία δεν διαλύεται, δεν έρχεται ένας υπουργός κ την σώζει, δεν είναι η Λόλα που την σώζει ο Carnation!!!
Υγ. Μια χαρά πληρωνόταν τον μισθό του ο αρχηγός - που δεν είχαμε, μια χαρά κρίσεις έκανε όπως κ άλλα πολλά.
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Σαν να μας λέει δηλαδή πως κάτω απο 100 θύματα το θέμα είναι άνευ σημασίας. Αυτοί μας αξίζουν;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενω τωρα υπαρχει Υπερυπουργος Προστασιας Πολιτη ικανος για ολα,με τους ικανοτερους συνεργατες επιλογης του...απο τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Βοηθεια μας μεγαλοδυναμε!!!
Ο χρήστης Greek είπε…
Υπουργός ΠΑΣΟΚ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τοτε ηταν διαλυμενη η αστυνομια και τωρα την εχεις φτιαξει εσυ την αστυνομια και εμεις με τετοιο επικεφαλη αποδιδουμε καλυτερα , αφου φροντισες να μας κανεις να αισθανομαστε καλυτερα και μας εστειλες και προσωπικο μηνυμα εσεμεσ στα κινητα μας , ποιος αλλος το εκανε αυτο , και μας συγκινησες ειναι η αληθεια και ετσι αποφασισαμε να αποδιδουμε ακομα καλυτερα και ετσι για παραδειγμα κανουμε αξυπ σε τμημα μονοι χωρις σκοπο και περιπολια (αφου εχουν διαλυθει τα τμηματα) , και μονοι εχουμε να εξυπηρετησουμε πολιτες , να κανουμε τις δικογραφιες μας , να ενημερωνουμε εκατονταδες κοσμο στο 8ωρο για μετακινησεις κτλ, να φυλαμε μονοι μας τους κρατουμενους στα κρατητηρια κτλ ...