Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη (Β' Μέρος) «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα»


 Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, στις 09.00 το βράδυ  θα γίνει διαδικτυακά η 7η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Πολιτισμού και Ιστορίας της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τη συνεργασία της Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη που οργανώνεται  από τη Διεθνή Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΝΦΚ). 

 Θα ταξιδέψουμε διαδικτυακά στη μακρινή Ανατολή, στην Ιαπωνία «τη γκέισα των εθνών» και την Κίνα «τη χελώνα των εθνών»  με οδηγό το έργο του μεγάλου συγγραφέα, στοχαστή και ταξιδευτή Νίκου Καζαντζάκη. 

Θα προβληθεί η ταινία «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ανήσυχος ταξιδευτής». Ένα ταξίδι κινούμενης εικόνας με τον Νίκο Καζαντζάκη στην Ευρώπη και την Ασία του 20ού αιώνα. Παραγωγή: Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, 2008) και θα αναλυθεί το «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα». Την παρουσίαση του έργου θα κάνει η Κατερίνα Ζωγραφιστού, Καθ. Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας, Υπ. Δ. του Παν/μίου Paul Valéry-Montpellier III, Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλίας ( Chevalier des Palmes Académiques), Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ, Υπεύθυνη για την Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Ν. Καζαντζάκη.

 «Ξεκίνησα για την Ιαπωνία, ξέροντας μονάχα δυο γιαπωνέζικες λέξες για να συνεννοηθώ μαζί της: σακουρά, που θα πει άνθος κερασιάς και κοκορό, που θα πει: καρδιά. Ποιος ξέρει! Έλεγα με το νου μου, μπορεί οι δυο αυτές απλότατες λέξεις να φτάνουν….»   

Νίκος Καζαντζάκης  

 «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία»

 «Όταν σφαλνώ τα μάτια για να δω, ν΄ακούσω, να μυριστώ και ν’ αγγίξω μια χώρα που γνώρισα, νιώθω να ταράζεται και ν΄αναγαλλιάει το κορμί μου, σα να 'ρχεται κοντά μου πρόσωπο αγαπημένο… και τώρα που φέρνω στο νου μου την Ιαπωνία, τα χέρια μου μερμηδίζουν σα ν’ αγγίζουν το στήθος αγαπημένης γυναίκας». 

                    Νίκος Καζαντζάκης

Από τον πρόλογο στο  «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα»

Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας (ανώτατο όριο συμμετοχής τα 100 άτομα) παρακαλούνται να δηλώσουν στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Μανόλη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ (ipa.tdherakleiou@gmail.com ή mzax@otenet.gr) τη συμμετοχή τους, για να λαμβάνουν σε προσωπικό μήνυμα  τους κωδικούς.

* Η ημερίδα θα βιντεοσκοπηθεί και το υπάρχον υλικό θα έχει τη δυνατότητα η Τ.Δ. Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  να το αναρτήσει στις ηλεκτρονικές της σελίδες και κανάλι yu tube.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια