Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Γνωρίζουμε τι είναι νόμιμο! Τι είναι δεοντολογικά και ηθικά σωστό αποτελεί το ζητούμενο!


Ανακοίνωση τού ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα την 18/02/2021, συζητήθηκε η επιστολή παραίτησης της δημοσιογραφικής συμβούλου της Ένωσης, μετά από καταγγελίες περί δεοντολογικών και ηθικών θεμάτων που προέκυψαν από δημοσίευμα της ιστοσελίδας ιδιοκτησίας της, την 10/02/2021, που με βάση αυτό το δημοσίευμα, δυστυχώς, ελέγχονται για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες αστυνομικοί της Δ.Α.Ε.Θ./Υ.Α.Τ.

Βέβαια η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δ.Σ. (9 ψήφοι κατά και 3 υπέρ, που ψηφίστηκαν από την παράταξή μας) και με σχετική δήλωση του προέδρου της Ένωσης ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την συνεργασία με τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο, θα συνεχιστεί κανονικά η έμμισθη, σε μηνιαία βάση, συνεργασία μαζί της.

Να τονιστεί ότι η συνεργασία με την εν λόγο δημοσιογράφο είναι καθόλα νόμιμη και διαφανής (αποφασίστηκε με απόφαση ανοιχτού Δ.Σ.) απ' όλες τις παρατάξεις. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος είναι η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και όχι μία απλή εργαζόμενη. Έτσι το οποιοδήποτε άρθρο που δημοσιεύεται, επώνυμο ή μη, περνάει από την έγκριση της, και άρα φέρει την απόλυτη ευθύνη για το τι θα δημοσιευθεί, ενώ βέβαια έχει αναρτηθεί και στον προσωπικό της λογαριασμό του FACEBOOK. Διότι το ηθικό και δεοντολογικό του θέματος δεν είναι η δημοσίευση αυτή καθεαυτήν, αλλά το ότι δεν φιλοξενείται και η άλλη άποψη, αυτή της Ένωσης, για το συγκεκριμένο συμβάν, πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη δημοσιογράφος συνεργάζεται με αυτήν.

Δηλώνουμε ότι πάντα θα συμπαραστεκόμαστε και θα στηρίζουμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο όλους τους συναδέλφους μας και θα είμαστε δίπλα τους, όπως το έχουμε αποδείξει διαχρονικά, ενώ καλό θα ήταν να ενεργοποιηθεί περισσότερο και η σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλουτης Ένωσης για τις (παράτυπες) βιντεοσκοπήσεις των Αστυνομικών κατά τη διάρκεια των υπηρεσιακών καθηκόντων τους. Γιατί είναι πολύ άδικο από μία -εν μέρει- παράτυπη βιντεοσκόπηση αφενός να εμπλέκονται οι συνάδελφοί μας σε χρονοβόρες ποινικές και διοικητικές (ΕΔΕ) διαδικασίες και αφετέρου να αμφισβητείται η σπουδαία, ηρωική και φιλότιμη καθημερινή υπερπροσπάθεια όλων των συναδέλφων μας, υπό αντίξοες συνθήκες και με ελλιπή μέσα, για την προστασία του αγαθού της ασφάλειας της Κοινωνίας μας.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια