Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαθμολόγιο για όλους - κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: Και φυσικά όλοι πλέον ασχολούμαστε με το βαθμολογιο...Πως θα πάρουμε έναν βαθμό;πως θα μας αδικήσουν;πως θα μας δικαιώσουν;ποιοι θα μας προσπεράσουν ιεραρχικά;ναι,στο νέο βαθμολογιο...όχι,στο νέο βαθμολογιο! Αξιωματικοί δύο,τριών,τεσσάρων ταχυτήτων....Ανθυπαστυνομοι με εξετάσεις, Ανθυπαστυνομοι από Αστυφυλάκων, Ανθυπαστυνομοι από Ε.Φ. και Σ.Φ.!Όλοι βέβαια θα δηλώσουμε αδικημένοι,αναλόγως τα συμφέροντά μας.Ομως,ποια είναι αυτά τα συμφέροντα κύριοι συνάδελφοι;Έχετε, αλήθεια αναλογιστεί ποια είναι τα συμφέροντά μας; Ή απλά έχουμε γίνει έρμαιο των συνδικαλιστών;Ανάλογα με το ποιον εκπροσωπεί η κάθε ομοσπονδία,ρίχνει τη χολή της για τους υπόλοιπους και φυσικά εμείς,ως γνήσιοι αμόρφωτοι υπανθρωποι , σπεύδουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας,να καταστήσουμε τους  αστυνομικούς που δεν ανήκουν στην ομοσπονδία μας,μη συναδέλφους,και να δημιουργούμε συνεχώς εντάσεις και έχθρες.

    Αν και λογικά δεν θα έπρεπε,θα σας θυμίσω (συνδικαλιστές ή μη, μάχιμοι ή γραμματειακοι) ποια είναι τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία.

1.Επαναφορα των μισθών μας στο ύψος που είχαν τον Αύγουστο του 2012.

Υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.Ειναι παράνομο και αντισυνταγματικό αυτό που συμβαίνει.Δημοκρατικα εκλεγμένη κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει τελεσίδικη απόφαση της δικαστικής εξουσίας.

Συνδικαλιστές υπάρχουν άραγε...;;

2.Αναγνωριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινου στο επάγγελμα μας, φυσικά με όλες τις ευεργετικές διατάξεις ή επιδόματα που προβλέπονται για αυτά τα επαγγέλματα.

Είναι αδιανόητο να μην περιλαμβάνεται τόσα χρόνια το επάγγελμα μας στα επικίνδυνα.

Συνδικαλιστές υπάρχουν άραγε...;;

Σήμερα,πήγε σε σήμα, για αντιδικία μεταξύ πολιτων,συνάδελφος στην Κόρινθο και του κατάφερε εφτά μαχαιριές στο κεφάλι ο ένας εκ των εμπλεκομένων...Όχι,δεν είναι επικίνδυνο το επάγγελμα μας.

3.Εβρεξε επιδόματα για όλους τους κλάδους λόγω του Κορονοιου και σε εμάς τίποτα...Υπάρχει δημόσια δέσμευση σε συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού ότι ο ίδιος έχει αναλάβει προσωπικά την υλική αμοιβή των Αστυνομικών για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες σε Έβρο και στο μέτωπο του Κορονοιου.

Συνδικαλιστές υπάρχουν,να του θυμίσουν τη δημόσια δέσμευση του...;;Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και μείναμε με το περίφημο sms...

   Βαθμολογιο για τη διάσπαση στην καλύτερη....Βαθμολογιο για τη διάλυση της, όποιας εναπομεινασας, συνοχής του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στη χειρότερη.

    Οπότε,θα έχουμε έναν βαθμό παραπάνω και ανεβασμένο το 'εγω' μας,αλλά με τις τσέπες άδειες.Οποτε στα παιδιά σας να πείτε ότι θα φάνε τρίγωνο όχι Πανοράματος,αλλά Ανθυπαστυνομου....

Δεν επαιτουμε κύριοι....

Αναγνώριση της Δικαστικής απόφασης απαιτούμε!

Αναγνώριση της επικινδυνότητας,χθες!

Εκπλήρωση των υποσχέσεων σας,για την πέραν των φυσικών ανθρωπίνων ορίων ,υπερπροσπάθεια μας, τουλάχιστον, κατά το τελευταίο έτος!

Αυτά,όμως που περιγράφω απαιτούν ενωμένο μέτωπο.Απαιτουν, ανθρώπους υπερκομματικους.Απαιτουν ανθρώπους που να νοιάζονται για το καλό όλων μας και όχι για το προσωπικο τους όφελος.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ;

 









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους και κάτι που έχει λογική συνοχή!
Συνάδελφε καλά τα λες...δυστυχώς ακόμα ψάχνουμε το αυτονόητο στη χώρα τούτη.
Με χάντρες και "αστεράκια" εξαγοράζουν την ανοχή και συναίνεση.
Και τα μεγάλα και σπουδαία τα κάνουμε γαργάρα.
Κακομοίρηδες και συμπλεγματικοί είμαστε και ως τέτοιους μας αντιμετωπίζουν...
Ο χρήστης G K είπε…
Μόνο Καλλιακμανης
Ο χρήστης G K είπε…
Μόνο Καλλιακμανης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστές οι επισημάνσεις σου αλλά άσχετες με το νέο βαθμολογιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΞΑΙΕΡΤΙΚΟ το άρθρο σου συνάδελφε... ΜΠΡΑΒΟ!!!

Θα συμπληρώσω τα εξής.

1. Βαθμολόγιο απλό, δίκαιο, αποτελεσματικό. Όταν λεω αποτελεσματικό εννοώ λειτουργικό για την συνοχή και αποδοτητκότητα του Σώματος. Το βαθμολογιο υπάρχει για το Σώμα και όχι για επιβράβευση και ικανοποίηση του εγώ μας (...νομίζω αυτό το έχουμε ξεχάσει). Με τις λιγοτερες δυνατόν υποπεριπτώσεις και κατηγορίες στον ίδιο βαθμό ωστε να δημιουργείται ασφάλεια δικαίου και λειτοργικότητα της Υπηρεσίας.

2. Μισθολόγιο στα επίπεδα του 2012. Εννοείται. Πλην όμως να προσθέσω κάτι. Σε κανένα οργανισμό ΣΟΒΑΡΟ του ιδιωτικού τομεα δεν παίρνει περισσότερα χρήματα ενα εκτελεστικό στελεχος από ένα διευθυντικό. Τότε (2012) ξερω παραδείγματα όπου Διευθυντής Υπηρεσίας επαιρνε τα ίδια χρήματα με τον Αρχιφύλακα Β σειρά του. Ο πρώτος ξημεροβραδιαζόταν στην Υπηρεσία και είχε την ευθύνη 500 μάχιμων αστυνομικών...
Άρα: μισθολόγια σύμφωνα με τον ΚΑΤΕΧΜΕΝΟ βαθμό, συνδεδεμένο όμως με τα ιδιαιέτερα καθήκοντα και ευθύνες.

3. Αναγνώριση επικίνδυνου και ανθυγειηνού με άμεσες υλικές συνέπειες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ή/και παροχών.

4. Στις προαναφερόμενες παροχές εντάσσουμε την ίδρυση Νοσοκομείου αυτοτελούς και αυτόνομου Σωμάτων Ασφαλείας τύπου 401 αλλά και προληπτικών ελέγχων και ψυχολογικής στήριξης.

5. Σύστημα κρίσεων για τους Αξιωματικούς αλλά και για τους κατώτερούς με πραγματικό αντίκρυσμα στην καριέρα αμφότερων. Να μην κολλάει η επετηρίδα (φαινόμενα μητροπολιτών...). Εχω προτείνει σε άλλη αναρτηση μου: Η ηγετική ομάδα των αντιστράτηγων να φευγει όλη οταν φευγει ο Αρχηγός και ο επόμενος να επιλέγεται από τους Υποστράτηγους με την ομάδα του για 3 έτη. Επίσης τα χρόνια παραμονής πρεπει να είναι πολλά στους μικρούς βαθμούς, Υπάστυνόμων και Α/Β.

6. Πραγματική ανωτατοποίηση της ΣΑΕΑ σύμφωνα με ΜΠΟΛΩΝΙΑ. Η Σχολή Αστυφυλάκων να μετονομαστεί σε Σχολή Στελεχών Αστυνομίας να είναι επιπέδου ΤΕΙ με πραγματική ακαδημαική αναβάθμιση - αναγνώριση και οι απόφοιτοι της να εξελίσσονται μέχρι Α/Β και να αποστρατευονται Α/Α. Μία φορά μόνο, εξετάσεις ΚΑΙ αξιολόγηση για τον βαθμό του Υ/Β που θα ακολουθεί ένα σεμινάριο σχολή (ακαδημαικού τύπου) 9 μηνών.
Καμμία άλλη υποκατηγορία Αξιωματικών. πλά και ωραία.

7. Εισαγωγή στη ΣΑΕΑ μόνο από εκ του Σώματος (για να μην έχουμε 2 ταχυτήτων αξιωματικούς πιτσιρικάδες και ώριμους. με 3 χρόνια μάχιμης υπηρεσίας σε ΑΤ ΤΑ ή Άμεση Δράση. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Δια βίου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ και υποχρεωτική εκπαίδευση.

8. Εισαγωγή στην Αστυνομία ΜΟΝΟ με πανελλήνιες εξετάσεις και ΜΕΤΑ την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων στον στρατό ξηράς ως Ι1. Με μια ξένη γλώσσα και διπλωμα οδήγησης αυτοκινητου και μοτοσυκλετας. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Το πεδίο δήλωσης στο μηχανογραφικό να είναι ένα και ενιαίο για τα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ώστε αυτός που δηλώνει να είνια συνειδητή επιλογή του/της. Δια βίου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ και υποχρεωτική εκπαίδευση.

9. ΕΙΔΙΚΟΪ ΦΡΟΥΡΟΙ: Μόνο στις ΔΙΑΤ, ΔΙΜΕΤ, Μεταγωγών, και περιπολίες τύπου Δέλτα ΔΙΑΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝΗΣ δια ροπάλου κάθε άλλης απόσπασης ή διάθεσης ή υπηρεσιακού τετριπιού... Να μοριοδοτούνται στις πανελλήνιες αν θέλουν γίνουν αστυφύλακες. Και όταν βαρύνουν λόγω ηλικίας, να αναλάβουν στόχους ή/και στα επίσημα ως συνοδοί (πάντα με αστυφύλακα), όχι νωρίτερο από 10 έτη.

8. Τα ΑΤ και ΤΑ (συνεπικουρούμενα από την Αμεση Δράση) να γίνουν τα κύτταρα της αστυνομικής δράσης και πρότυπα Υπηρεσιών. Όχι να στέλνουν εκει αντιφρονούντες ή πειθαρκούς παραπτωματίες ή μη αρεστούς. Τα ΑΤ και ΤΑ να αναδεικνύουν στελέχη και όχι οι κεντρικές Υπηρεσίες να "ζμπρώχουν" αξιωματικούς να αναδυκνύονται (μέσω αυτών). ΑΥΤΟ όμως ειναι ένα άλλο ΟΛΟΚΛΗΡΟ κεφάλαιο...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ειδικοί φρουροί μόνο στη φύλαξη σταθερών στόχων, εκτελεση μεταγωγων και διάθεση σε μέτρα πάντως τύπου.
Πουθενά αλλου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστή τοποθέτηση ! Έπρεπε να είναι τα πρώτα και κατά απόλυτη προτεραιότητα αιτήματα προς την Φυσική και Πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς για όλα αυτά επικρατεί άκρα του Τάφου σιωπή από τους συνδικαλιστές! Μας πέταξαν το τυράκι (βαθμολόγιο) και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.... το κατάφεραν.
Δυστυχώς με τόσες αλλαγές και λάθη επι του βαθμολογίου, με τόσες δικαστικές αποφάσεις και τόσες κατηγορίες αστυνομικών υπαλλήλων, σωστο και δίκαιο βαθμολόγιο είναι αδύνατον να καταρτιστεί!
Επίσης ας μην ξεχνάμε οι λογαριασμοί πληρώνονται με λεφτά και όχι με βαθμούς !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό που θέλανε κάποιοι δυστυχώς το καταφέρανε... Που είναι ο "συνδικαλισμός", στα πραγματικά προβλήματα; ΑΝΎΠΑΡΚΤΟΣ! Ούτε το επικίνδυνο της δουλειάς δεν κατάφερε... Το πιο αυτονόητο.. θέλετε κι άλλα; τα γνωρίζετε :απλήρωτα νυχτερινά κ πενθήμερα - αποσπάσεις μεταθέσεις των μη αρεστων-φτωχό ποίηση του των εν ενέργεια κ συνταξιουχων κ πολλά άλλα γνωστά για να μην κουράζω. Παρτε λοιπόν όλοι βαθμούς (αξίζετε δεν αξίζετε) - κι από λεφτα.. Ε μην τα θέλετε κι όλα δικά σας...τι να το κάνω γω αν αντί γία βητας γίνω ανθυπας και δουλεύω κ σ άλλες 2 δουλειές για να τα φερω βόλτα;Αν ήθελα δόξα κ μεγαλεία είχα την επιλογη(δεν με εμπόδισε κάνεις να πάω σχ. Αξ/κων).Το μισθολόγιο προ 2012 το κανανε "γαργάρα" οι συνδικαλιστές.. Τώρα κάτσε "όμηρος" στην υπηρεσία μέχρι τα 62...αν στο επιτρεψει κι ο Παντοδύναμος για να πάρεις σύνταξη της πείνας σε σχέση με αυτήν που δικαιούσαι... Αίσχος κ ντροπή σας μόνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως είπες το κάνανε γαργάρα το μισθολόγιο στα επίπεδα του 2012 καθώς και να α να αναγνωριστεί το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό γιατί δεν θέλουν οι συνδικαλιστές μας να έρθουν σε σύγκρουση με την ηγεσία, βλέπεις έχουμε εκλογές και θέλουν να κρατηθούν καθώς και το νέο βαθμολόγιο είναι σαφώς πιο οικονομικό από το να γίνουν τα παραπάνω.Το ένα χέρι νιβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο λέει αν ο λαός