Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ έθεσε θέματα Βαθμολογίου, Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και ΒΟΕΑ


Ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ

Την Πέμπτη 18-02-2021 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας. Η παράταξη της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών, εκπροσωπήθηκε από την Βαγενά Σοφία, η οποία στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα κάτωθι ζητήματα:

 

 

 

- Βαθμολόγιο: Επισημάναμε την καθυστέρηση προαγωγής μεγάλου αριθμού Αξιωματικών ελλείψει οργανικών θέσεων, συνέπεια περιορισμένων κρίσεων σε συνδυασμό με τις αυξήσεις ορίου ηλικίας υψηλόβαθμων Αξιωματικών (βλ. και ΑΚΙΔΑ: Εκατοντάδες Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α. και Τ.Ε.Μ.Α. δεν έχουν προαχθεί. Ζητείται λύση στο αδιέξοδο). Η ανησυχία πλέον είναι έκδηλη καθώς Αξιωματικοί καλούνται να υπηρετήσουν σε κάθε βαθμό δύο και τρία χρόνια επιπλέον των προβλεπομένων, με επικίνδυνα αυξητική τάση, ενώ διαφαίνεται και η μελλοντική αποστρατεία με το βαθμό του Α/Υ΄, λόγω των ως άνω καθυστερήσεων, των εκ του Σώματος προερχομένων Αξιωματικών εντός των 35 ετών πραγματικής υπηρεσίας. Προτείναμε την ανάδειξη του θέματος σε κάθε επίπεδο προκειμένου ληφθεί υπόψη και υπάρξει κατάλληλος χειρισμός ενόψει του νέου βαθμολογίου, ώστε να διαφυλαχθεί η σταδιοδρομία και το κύρος των Αξιωματικών του Σώματος.

 

 

 

- Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Δηλώσαμε την αντίθεσή μας τόσο με τη σύσταση της εν λόγω Υπηρεσίας όσο και με την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών για το σκοπό αυτό (βλ. και ΑΚΙΔΑ: Δέκα λόγοι κατά της δημιουργίας Πανεπιστημιακής Αστυνομίας), καθώς παρακάμπτει την εισαγωγή μέσω Πανελλήνιων Εξετάσεων, κάτι που είναι στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος τόσο της ΠΟΑΞΙΑ όσο και της ΠΟΑΣΥ, συνεχίζοντας να δημιουργεί αστυνομικό προσωπικό πολλών ταχυτήτων.

 

 

 

- Βοηθήματα Οικογενειακής - Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ). Το ΒΟΕΑ είναι ένα ανταποδοτικό πόσο, που λαμβάνουν τα τέκνα των δικαιούχων, που είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το οποίο καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 25ου έτους ηλικίας ή την τέλεση γάμου των τέκνων (βλ. και ΑΚΙΔΑ: Γιάννης Βεναρδής - Πόσο υπομονή να κάνουν οι συνάδερφοι για το υπόλοιπο του ΒΟΕΑ;). Από το 2017 κι εφεξής λόγω της αλλαγής του μισθολογίου σε κλιμάκια δεν έχουν εναρμονίσει ακόμα το εν λόγω ταμείο τις αντιστοιχίες των κλιμακίων με τα μερίσματα που δικαιούνται τα τέκνα των δικαιούχων. Δεν γνωρίζουμε γιατί τόσα χρόνια υπάρχει αυτή η αδράνεια και δεν υλοποιείται το θέμα, ώστε να λάβουν και την εξόφληση του δικαιούμενου ποσού, όσοι έχουν πάρει την προκαταβολή από το 2017 κι έκτοτε. Όσον αφορά το θέμα παραγραφής, εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει γιατί έχει καταβληθεί έναντι στους δικαιούχους, άλλωστε ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει παραγραφή οφειλών από το κράτος προς τους πολίτες και μάλιστα σε καταβεβλημένα κεφάλαια σε δημόσιο ταμείο, όπως είναι το Μετοχικό Ταμείο. Θα πρέπει να ληφθεί πρωτοβουλία από την Πολιτική και Φυσική ηγεσία για την επίλυση του προβλήματος.

 

 

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια