Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Εκτίναξη κρουσμάτων στις φυλακές


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24.news, στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" έχουν διακομιστεί άλλοι 2 κρατούμενοι των φυλακών, που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και εμφάνισαν συμπτώματα.

Συνολικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκονται 3 κρούσματα από το σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου.

Όπως λένε πηγές μέσα από το νοσοκομείο και οι 3 υποβάλλονται σε εξετάσεις, ενώ θεωρείται πιθανή η νοσηλεία του ενός καθώς εμφανίζει χαμηλό κορεσμό σε οξυγόνο, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

-- Αρχική Ανάρτηση --

Δε λέει να σταματήσει ο συναγερμός που ηχεί τις τελευταίες ώρες στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Όπως πρώτο έγραψε το tempo24, στο σωφρονιστικό ίδρυμα καταγράφεται τεράστια διασπορά κορονοϊού σε κρατούμενους.

Δείτε εδώ: Συναγερμός στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρατούμενους

Τα αρχικά 22 κρούσματα που εντοπίστηκαν έχουν εκτιναχθεί φτάνοντας τα 37!

Από την πρώτη στιγμή, στις φυλακές έφτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Τα rapid test ήταν αυτά που λειτούργησαν οδηγώντας στον εντοπισμό των 37 θετικών στον κορονοϊό κρατουμένων.

Όπως αναφέρουν πηγές του tempo24 μέσα από τις Φυλακές Πατρών, στην πλειονότητά τους όσοι έχουν βγει θετικοί, δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Ένας κρατούμενος εμφάνισε συμπτωματολογία και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" όπου εξετάζεται από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ο ασθενής εμφανίζει χαμηλό κορεσμό οξυγόνου, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να νοσηλευτεί.

Στην περίπτωση που αυτό αποφασιστεί από τους γιατρούς, τότε θα μεταφερθεί στην κλινική COVID όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.

Τα σενάρια για τη διαχείριση της κατάστασης

Ερωτηματικά υπάρχουν για το τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 36 κρατούμενους που έχουν εντοπιστεί θετικοί και βρίσκονται στις φυλακές.

Η ανησυχία εντός του καταστήματος κράτησης είναι μεγάλη, τόσο ανάμεσα στους υπόλοιπους κρατούμενους - που φοβούνται ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό - όσο και ανάμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως επιβάλλεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, τα διαπιστωμένα κρούσματα θα πρέπει να βρίσκονται απομονωμένα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης διασποράς εντός των φυλακών.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα, στις φυλακές υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι ώστε να μεταφερθούν όσοι είναι θετικοί, κατά ομάδες.

Στο απευκταίο σενάριο, όπου χρειαστεί κάποιοι από τους κρατούμενους να νοσηλευτούν, τότε θα διακομιστούν σε κλινική COVID είτε στο Ρίο είτε στον Άγιο Ανδρέα, όπου θα νοσηλεύονται φρουρούμενοι από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς της φυλακής.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια