Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχόλιο αναγνωστών για τη δυσαρέσκεια της Ένωσης Θεσσαλονίκης


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Αγαπητό bloko είμαστε 2 νέοι και  σου στέλνουμε αυτό το email ως ένα σχόλιο προς ένα άρθρο που διαβάσαμε στο ίντερνετ της ένωσης αστυνομικών θεσ/νικης και την δυσαρέσκεια που υποστηρίζουν ότι έχουν λόγω προσλήψεων fast track απ τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη για να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας.

 

 

Μέσα στο άρθρο εκφράζονται η δήθεν δυσαρέσκεια και τα δήθεν επιχειρήματα της ένωσης αστυνομικών θεσ/νικης ως προς τις προσλήψεις που γίνονται αυτό το διάστημα από το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

 

'Ένα απ τα επιχειρήματα είναι  η δήθεν εισαγωγή στην αστυνομία δια της πλαγίας οδού και όχι μέσω πανελλαδικών, γράφουν συγκεκριμένα οτι “Δεν ξέρουν  πόσο δίκαιο είναι να μένουν εκτός ΕΛ.ΑΣ. παιδιά που πήραν 16.500 μόρια στις πανελλαδικές και να προσλαμβάνονται άλλοι με τέτοιο τρόπο."

 

Υποτίθεται οτι οι πανελλαδικές θεωρούνται ως ο ανυπέρβλητος τρόπος εισαγωγής στην αστυνομία τι εννοούν όταν λένε οτι θεωρούν άδικο να μένουν έξω απ την αστυνομία παιδιά που γράψανε κάτω απ τη βάση προφανώς και δεν περάσανε? Οτι θα έπρεπε να μπούνε στην αστυνομία επειδή πέσανε για λίγο ίσως έξω στα μόρια? Αν αυτό είναι αξιοκρατία και το να προσλαμβάνονται με προκηρύξεις άνθρωποι είναι αναξιοκρατία τότε καλό θα ήταν να αλλάξουμε την έννοια της λέξης "αξιοκρατία".

Και να ενημερώσουμε τους κυρίους στην ένωση οτι τα παιδιά που απέτυχαν στις πανελλαδικές θα πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς που οι κύριοι απαξιώνουνε και κατηγορούνε, οπότε οι ίδιοι νέοι που η ένωση ΔΗΘΕΝ λυπάται που για λίγα μόρια πέσανε έξω στις πανελλαδικές και δεν μπήκανε στην αστυνομία και τους θεωρεί τους πλέον άξιους (ακόμα και αν δεν πιάσανε την βάση) και απ οτι καταλαβαίνουμε απ τα λεγόμενα τους είναι θετικοί  ακόμα και στο να μπούνε στην αστυνομία χαριστικά   είναι αυτοί που θα κάνουν τα χαρτιά τους στις προκηρύξεις  για να μπούνε "δια της πλαγίας οδού".

 

Ένα άλλο πράγμα που τους δυσαρεσκεί απ οτι φαίνεται είναι ο αριθμός προσλήψεων που έχουν γίνει μετά από 10 σχεδόν χρονιά νέκρας, 10 χρόνια νέκρας για προσλήψεις ειδικών φρουρών και 20 χρόνια  νέκρας για προσλήψεις συνοριακών φυλάκων αυτοί οι κύριοι θα έπρεπε να χαίρονται που μπαίνει νέο αίμα στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας και όχι να θίγονται και να βγάζουν δήθεν καπνούς απ τα αφτιά και είμαστε σίγουροι πως αυτή η δυσαρέσκεια εκφράζει τους λίγους στο σώμα της αστυνομίας και όχι την πλειοψηφία.

Να σημειώσουμε επίσης εδώ πως οι μισές τουλάχιστον απ αυτές τις προσλήψεις δεν είναι μόνιμες καθώς έγιναν με ευρωπαϊκό κονδύλιο και είναι ΣΟΧ  και οι επόμενες που θα γίνουν  θα είναι κατά 99% το ίδιο, αυτή την πληροφορία η ΕΑΥΘ  μάλλον ξέχασε να την αναφέρει...

 

Να εξετάσουμε ένα άλλο απ τα πολλά επιχειρήματα που έχει η ένωση το οποίο είναι η διάρκεια εκπαίδευσης των προσλήψεων αυτών, όπως όλοι γνωρίζουμε η διάρκεια εκπαίδευσης αυτών των προσλήψεων δεν διαρκεί τα 3 χρόνια της σχολής αστυφυλάκων από πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τι σημαίνει αυτό? ο θεσμός των ΕΦ και ΣΦ υπάρχει πάρα πολλά χρονιά και ξέρουμε όλοι πως ΕΦ και ΣΦ με την εκπαίδευση που έχουν λάβει εδώ και τόσα χρονιά κάνουν σωστά την δουλειά τους και τα βγάζουν εις πέρας μια χαρά, άλλωστε όση εκπαίδευση και να κάνεις η πραγματική εκπαίδευση έρχεται μέσα απ την υπηρεσία και την εμπειρία στους δρόμους και όχι μέσα σε μια σχολή, με την δικιά τους λογική αν το πάμε και στα άκρα δεν υπάρχουν νέοι σε περίπτωση επιστράτευσης να πάνε στον πόλεμο και θα πρέπει να στηριχθεί μια ολόκληρη χώρα στους λίγους μόνιμους.

 

Τέλος να σχολιάσουμε και τις "δυσλειτουργίες" που προκαλούνε αυτές οι fast track προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ οι οποίες ποιες είναι?? Οτι και καλά δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες υπαλλήλων?  ή  μήπως είναι οι εσωτερικές μεταθέσεις ? τα "φιλαράκια" να πάνε στο σπίτι τους στον τόπο συμφερόντων τους? 

 

Λοιπόν για να κλείσουμε το θέμα  καλό θα ήταν οι διάφορες ενώσεις που νοιάζονται τόσο πολύ για τους μέσα και τους έξω να κοιτάνε την δουλειά τους και όχι να κατηγορούνε τον υπουργό που τους στέλνει καινούρια άτομα ενισχύοντας έτσι το σώμα της ΕΛ.ΑΣ.  και να επιδείξουν λίγη συναδελφική αλληλεγγύη ως προς την ένωση των συνοριακών φυλάκων που έχουν να δούνε νέες προσλήψεις εδώ και 20 έτη.









Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης είπε…
Τα όλα παράπονα γίνονται για τις θέσεις Φύλαξης στο αεροδρόμιο Μακεδονία και στο τελωνείο που θα ανοίξουν.
Και ο υπουργός κ. Χρυσοχοιδης θέλει ορθά να τοποθετήσει συνοριοφυλακες εκεί .
Είναι απαράδεκτο να θέλουν να τοποθετηθούν σε θέσεις στατικής Φύλαξης οι αστυφ ανακριτικοι σχολής, δεν είναι αυτή η δουλειά τους.
Στην Αθήνα κάνουν παράπονα για τις σκοπιές στο μετρό και στα δικαστήρια, αλλά σκοπιά στο αεροδρόμιο δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουμε 14 χρόνια υπηρεσίας και δεν μπορούμε να πάμε Θεσσαλονίκη και κάποιοι θέλουν να πάνε στον Λευκό Πύργο να φυλάνε σύνορα και κάποιοι άλλοι να πάνε στο ΑΠΘ, όπου με το πρώτο μπαμ θα ενταχθούν στο αστυνομικό προσωπικό της Πόλης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντί να στέλνετε επιστολές καθηστε και διαβάστε 4 μάθημα και δώστε πανελλήνιες 13600 έχει η βάση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ενωση ας φροντίσει όσοι έρχονται θεσνικη να πηγαίνουν εκεί που πρέπει...ας κοιτάξει επίσης τις οργανικές κάθε τμήματος και πόσους αποσπασμένους έχει και που είναι αποσπασμένοι και ας τα αφήσει τα αλλά...έχει χάσει τη μπάλα η ένωση...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Οι Ενώσεις να κοιτάνε να διορθώσουν τα αμέτρητα ασυμμαζευτα χάλια, που ταλαιπωρούν τον κατώτερο αστυνομικό και εσείς λεβέντες καθίστε και ξεστραβωθειτε λίγο στο διάβασμα,ξαναδωστε εξετάσεις και αφήστε τις γκρινιες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Ένωση των Αστυνομικών Θεσ/νίκης συνεχώς αντιπολιτευτική πολιτική κάνει έναντι στην κυβέρνηση, αφού ο πρόεδρος με την ομάδα του προέρχονται κομματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά τα λέτε, άντε μα τελειώνουμε με του Συριζαιους συνδικαλιστές επιτέλους....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το αεροδρόμιο εδώ και χρόνια είναι η καλύτερη υπηρεσία και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.Οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο δεν είναι ούτε για να φυλάνε τον φράχτη ούτε τον αεροδιαδρομο. Το ότι θες να μπεις εσύ απ το παράθυρο και να είσαι στο σπιτάκι σου απ την πρώτη μέρα μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου για τον Δήμο που έβγαλε οχταμηνα. Οι συνοριοφύλακες είναι για τα σύνορα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε όποιον δεν αρέσει η αστυνομία η δεν πάει στο χωριό του να παίζει πρέφα να παραιτηθεί
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρε δε πα να χετε 20 χρόνια υπηρεσία να περιμένατε να γίνετε συνοριοφυλακες που η εντοπιοτητα ίσχυε από πάντα.. Καθίστε τώρα στην Αθήνα και μη κλαιγεστε η καντε παιδια μαζέψτε μόρια να σας πάνε μετάθεση ασε που και όλα τα μόρια να χετε πάλι τα βυσματα θα πάνε σπίτι τους και σεις θα παραμείνετε Αθήνα ασε τώρα που σας έφταιξαν οι ΣΦ δε σας ξέρουμε τόσα χρόνια.. Θα κάνετε και κουμάντο στον Υπουργο βολεψακηδες και οι μισοί από σας στην αστυνομία δν έχετε καν τα πτυχια π εχουμε εμείς π κάνουμε αιτήσεις αιντε υπνο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το 2000 ίσως που ζεις ρε φίλε.. Πάνω από 16 είναι η βάση έλεος ενημερωθείτε. .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουν κάνει ένωση οι πρώην συνοριοφύλακες και επειδή τα ψωμιά τους τελειώνουν, λένε δεν πάμε στο υπουργό να ζητήσουμε προσλήψεις σφ, για να μπορούμε να υπάρχουμε. Τα βλέπουν αυτά τα νέα τα παιδιά και στέλνουν επιστολές...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι δυο νέοι αυτοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τα αυτονόητα που λέει η ένωση της Θεσσαλονίκης. Η βάση εισαγωγής κύριοι έχει να κάνει με τις θέσεις που δίνονται για τη σχολή, όσο λιγότερες είναι τόσο ψιλά είναι η βάση. Όταν δεν μπορείτε να καταλάβετε τα αυτονόητα, πως θα καταλάβετε τα υπόλοιπα. Επειδή το ξέρετε αυτό γι αυτό σας συμφέρει η πλαγια οδός στην εισαγωγή γιατί σε αντίθετη περίπτωση σας είχε δοθεί η ευκαιρία μέσω πανελληνίων να μπείτε, το ότι είστε έξω τα λέει όλα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μην ξεράσω...... Ποιο δεξιόστροφα πιόνια με γαλαζοπράσινα σκουφάκια που κ που δεν υπάρχουν .
Και μόνο για την πάρτι τους κ το βόλεμα τους νοιάζονται, πετώντας ενίοτε πυροτεχνήματα αγωνιστικού συνδικαλισμού.
Ο χρήστης Τεματζης είπε…
Να την αλλάξουμε την αστυνομία , αν κάτι δεν πάει καλά παίζει ?ή δεν βαριέσαι,.ο μισθός να πέφτει?
Ο χρήστης Τεματζης είπε…
Βάλε δύο προτάσεις στην σειρά να καταλάβουμε τι θες να πεις, για να σου απαντήσουμε πτυχιούχε....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είδαμε και την ένωση Αθηνών και την ΠΟΑΣΥ που είναι με την κυβέρνηση, τι κάναν για να πάρουμε επίδομα για τον covid 19, για βαρέα και ανθυγιεινά και
επιστροφή στο μισθολόγιο του 2012... Καλύτερα να αντιδράς πάρα να γλύφεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στον 8.07 εσυ που ζεις ρε φίλε? ούτε τις βάσεις δεν ξέρεις να διαβάζεις? Βάση γενική σειρά 2020 είναι 13625 μόρια. Πέρασε και μια Μαρία αλλά ήταν κουτσή και κόπηκε στα αθλήματα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε τότε και συ με το που θα γίνεις αστυφύλακας κλωτσια και στην Αθήνα μαγκα μου που το παίζεις ιστορίας.Για έλα Αθήνα πτυχιούχε μου να βολευτεις.Ελα να φας καλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυριοι συνάδερφοι, δειτε εδώ κάτι άτομα που θέλουν να μπούνε στο σώμα... Πάτα στο Google:σημεία στίξης και μετά μπες και γράψε, μας έχεις βγάλει τα μάτια, έχεις και πτυχίο τρομάρα σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι να ναι.. Λες και κάνει η ένωση της αποσπάσεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στον 8.07 πέρασε και ένας Ορέστης αλλά πήγε πυροσβεστική..
Ο χρήστης Γιάννης είπε…
Εγώ έχω διοριστεί σε άλλο σώμα. Με 18,7 απολυτήριο ΓΕΛ, οχι με 10.000 μόρια που είχε η αστυφυλακων πριν 15 χρόνια..
Για τις δουλειές που λες εσύ αρκούν λίγοι αξιωματικοι, και ανακριτικοι αστυφ. Δε χρειάζεται να είναι και οι 150 σχολής.
Σε όλα τα αεροδρόμια και τελωνεία του εξωτερικού, BORDER POLICE γράφει στην πλάτη των αστυνομικών εκεί γιατί είναι πύλες εισόδου - εξόδου απ την χώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αστυφυλακων ποτέ δεν είχε 10.000 . το πιο λίγο που έχει πέσει είναι 13130 ο τελευταίος. Εσύ αφού μπήκες σε άλλο σώμα μόνο με απολυτήριο πήγαινε άναψε καμία λαμπάδα...
Ο χρήστης nekt7 είπε…
Αυτός που το έγραψε έχει τελειώσει δημοτικό; 3 φορές το διάβασα για να καταλάβω τι εννοεί... Και επίσης τα επιχειρήματά του είναι αστεία έως γελοία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να κάνει κάτι να μην γίνονται μπρο...