Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Θεσσαλονίκης: Συνοριακοί φύλακες στα αεροδρόμια, ανακριτικοί υπάλληλοι σε 5 μήνες - «Μπάχαλο» στους κόλπους της ΕΛΑΣ


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Θεσσαλονίκης: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις μαζικές προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία με διαφόρους τρόπους, οι οποίοι δημιουργούν προσωπικό πολλών ταχυτήτων και προκαλούν εσωτερικές δυσλειτουργίες στο Σώμα.

Οι κυβερνώντες προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών, με διαδικασίες fast-track, ήταν άμεσης προτεραιότητας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Αναλόγως, η πρόσληψη 800 συνοριακών φυλάκων στα νησιά και στον Έβρο, ήταν αναγκαία κι εσπευσμένη για την καταπολέμηση του μεταναστευτικού ζητήματος. Κορωνίδα αποτέλεσε η δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία θα στελεχωθεί με προσωπικό που θα αποκτήσει ανακριτικά καθήκοντα μετά από 5 μήνες εκπαίδευσης.

Όταν από την αρχή της θητείας του, ο ίδιος ο Υπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων, οι εξελίξεις αυτές τον διαψεύδουν κάθετα, καθότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δεσμεύσεις του και υπονομεύουν το πάγιο αίτημά μας για πρόσληψη Αστυνομικών μόνο μέσω πανελλήνιων εξετάσεων.

Απόδειξη των παρασκηνιακών διαδικασιών που επικρατούν, είναι το αίτημα που κατατέθηκε για τροποποίηση της πρόσληψης 800 συνοριακών φυλάκων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Ειδικότερα, ζητείται η τοποθέτηση 300 συνοριακών φυλάκων στις ΑΔ Σερρών, Καβάλας και Ροδόπης και η τοποθέτηση των υπόλοιπων 500 στα αεροδρόμια όλης της χώρας.

Στο ίδιο πνεύμα, η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή δήλωσε κάθετα αντίθετη και στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Το ίδιο έπραξαν κι άλλες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, η Ομοσπονδία μας, καθώς και σημαντική μερίδα της κοινωνίας. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί την αστοχία της. Οι νέοι Αστυνομικοί, όπως φημολογείται, θα λάβουν ανακριτικά καθήκοντα με μόλις 5 μήνες εκπαίδευση και θα τοποθετηθούν στον τόπο συμφερόντων τους, όταν οι Αστυνομικοί της Σχολής Αστυφυλάκων εκπαιδεύονται 3 χρόνια και τοποθετούνται μόνο στην Αττική!

Ενόσω υπάρχουν χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν πάνω από 10 έτη μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και περιμένουν την πολυπόθητη μετάθεσή τους στον τόπο συμφερόντων τους, η όποια εκτροπή από τις διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων αποτελεί «ταφόπλακα» για τις θέσεις των επερχόμενων τακτικών μεταθέσεων. Η ίδια αδικία διαφαίνεται να επιχειρείται και με το αίτημα τοποθέτησης 500 συνοριακών φυλάκων στα αεροδρόμια, με την προσχηματική «βάφτισή» τους ως «σύνορα της χώρας».

Αν ο κ. Υπουργός ενδιαφέρεται για την στελέχωση των αεροδρομίων, και δη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», γιατί δεν άλλαξε το οργανόγραμμά του ώστε να αυξηθούν οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων;

Όταν ο κ. Υπουργός συνεχώς υπόσχεται Αστυνομικούς στο δρόμο, πως επιτρέπει να αδειάζουν οι μάχιμες Υπηρεσίες; Πότε θα γίνει επιτέλους ορθή κατανομή του προσωπικού στις Υπηρεσίες βάσει των πραγματικών αναγκών τους;

Όταν ο προϋπολογισμός του Υπουργείου μας είναι ήδη μειωμένος για τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών του και μέρος της νυχτερινής εργασίας παραμένει απλήρωτο, πως θα αμείβονται οι νεοπροσληφθέντες χωρίς να επηρεαστεί το ύψος των αποδοχών του υπολοίπου προσωπικού;  Εκτός αν υπάρχουν κι αλλά κρυφά «χαρτιά» στην ατζέντα του κ. Υπουργού και δούμε παρόμοιες αλχημείες με αυτές του μισθολογίου του 2017, όπου εφευρέθηκε η Γ’ κατηγορία με τον αβάσιμο χαρακτηρισμό του «πρώην ε.φ. – πρώην σ.φ.», πάρα την προηγούμενη ομογενοποίηση του Σώματος.

Το συμπέρασμα είναι αναντίλεκτο, δεν ξέρουμε πλέον τι μας ξημερώνει!

Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορικά απαράδεκτη προσπάθεια διχασμού και υποτίμησης της εισαγωγής στις Σχολές της Αστυνομίας μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς και της καταστρατήγησης του Κώδικα Μεταθέσεων. 

Ως Αστυνομικοί θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις εσωτερικές λειτουργίες της ΕΛΑΣ. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι υπόγειες μέθοδοι που τεχνάζεται η Κυβέρνηση, θα μας βρουν απέναντι, κι αν χρειαστεί ακόμα και στο δρόμο, για να θωρακίσουμε το επάγγελμα και το μέλλον των οικογενειών μας!

   

Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2021

     

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος    ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 





Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια χαρά είναι όλα κύριοι. Όταν κάποιοι κοιμόντουσαν κάποιοι άλλοι κάναν συνδικαλισμό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αισχος! Ολες οι Ενωσεις Αστυνομικών πρεπει να αντιδρασουν δυναμικα να καταλαβει ο Υπουργος προστασιας του Πολιτη οτι τερμα η ανοχή στα πειράματα του..οικονομικη βοηθεια στον αστυνομικό δεν εδωσαν δυο χρονια, το βαθμολογιο στα συρταρια ακομα, και ο αστυφυλακας βαλλεται απο παντου..Ετσι θα γινει η ομογενοποιηση και η αναβαθμιση της εκπαιδευσης κ.Υπουργε;; Με νεες προσληψεις ανεκπαιδευτων Ε.Φ. και συνοριοφυλακων;; Και οι αατυφυλακες σκλαβοι να μην πανε ποτέ στον τόπο τους και να τα κανουν ολα;;Τερμα η κοροιδια σας πηρανε χαμπαρι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ποασυ οφείλει να προσβάλει με καθε ένδικο μέσο ,οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια του υπουργού
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και δυστυχώς άλλη μια φορά η ποασυ(πανελληνια) αγνοείται. Βγάζει ανακοινώσεις η τοπική Θεσσαλονίκης και λέει δυστυχώς αλήθειες. Αν η σημερινή κυβέρνηση ήθελε πραγματικα να ενισχυθεί η αστυνομια και όχι να παιξει παιχνιδια στις πλατες μας θα μπορουσε μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας να παρει 4000 αστυφύλακες στις σχολές Οκτώβρη του 19 και φέτος τον Οκτώβρη θα παιρναν τοποθέτηση στην Αθήνα. Και από καλοκαίρι του 22 να γέμιζε η επαρχία με αστυνομικους που πανω απο δέκα χρόνια λείπουν από τον τόπο τους. Που μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν δώσει τον μισό και παραπανω μισθό τους σε ενοίκια σε σπίτια που δεν είναι δικά τους. Που τόσα χρόνια ζουν την πραγματικη εγκληματικότητα και την πραγματικη αστυνομια.Και τα τελευταία δυο χρόνια βαφτίστηκαν(αξιοκρατικα)αστυνομικοί παιδιά από τη Χίο στη Σάμο τον Έβρο και θα συνεχιστεί για όλη την επαρχία αυτό και υπηρετούν σπίτι τους. Συγχαρητήρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν τους νοιάζει τίποτα κρίμα για τα παιδιά από επαρχία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν τους νοιάζει τίποτα κρίμα για τα παιδιά από επαρχία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιες ενώσεις ρε συνάδελφε, αυτοί το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα βολεύονται οι ίδιοι.Εδω, δεν έχουν κάνει μια σοβαρή παρέμβαση στα τόσα θέματα που προέκυψαν:Η μοναδική που δεν πήραμε χρηματική αποζημίωση από τον covid, το νοσηλευτικό προσωπικό ετοιμάζετε να μπει στα βαρέα και ανθυγιεινα, μεταθέσεις πουθενά, νυχτερινά δεν τα πληρωνόμαστε όλα ενώ δουλεύουμε.Ακομα, και με το ξύρισμα αντί να πάρουν τη θέση μας σε ένα αίτημα που σε όλη την Ευρώπη ισχύει το προφανές και λογικό, αυτοί ούτε καν που ασχολήθηκαν ενώ κάποιοι συνάδελφοι τρέχουν στα δικαστήρια. Δυστυχώς, ο συνδικαλισμός όπως τον ξέρουμε τελείωσε γιατί αυτοί που τον υπηρετούν δεν τους ενδιαφέρει για τα προβλήματα των συναδέλφων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Αστυφύλακες των πανελληνίων εξετάσεων με ατέλειωτο διάβασμα με μόρια από 16500 και πάνω με 2 και 3 χρόνια σχολής αδικημένοι για μια ζωή, ενώ οι προσληφθέντες και οι υπό πρόσληψη Ε/Φ, Σ/Φ που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με διάβασμα όπως επίσης οι οικογένειες τους δεν ξοδεύτηκαν καθόλου σε φροντιστήρια να εισάγονται με μόνο κριτήριο ότι υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις και χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία να τοποθετούνται και στον τόπο συμφερόντων τους.Τουλάχιστον βάλτε εσείς κυβερνώντες και ως επιπλέον κριτήριο λόγω των ανακριτικών τους καθηκόντων, απόφοιτους Πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης αφού ούτως ή άλλως τις προσλήψεις θα τις κάνετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια φορά πήγε να γίνει κάτι αξιοκρατικά μέσω Πανελληνίων εξετάσεων... Και ύστερα φοίτηση στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ και τώρα πάλι πάμε πίσω εποχές με 2 κιλα ντομάτες μπαίνω... Αντί να δώσει κίνητρα στον μάχιμο Ανακριτικο Αστυνομικό τον υποβαθμίζει ηθικά και ψυχικά, φυλακιζοντας τον μακριά από τον τόπο του, χρησιμοποιώντας τον οπότε θέλει και όσο θέλει "παιδί για όλες τις δουλειές"... Δεν πάει έτσι όμως, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... Ώρα να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης... Πάρτε κόσμο μέσω Πανελληνίων και διορθώστε τις αδικίες...
Ο χρήστης John είπε…
Όλα γίνονται για τα ψυφαλακια κυριόι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θεωρουσαμε ότι το βαρέλι έχει πατο αλλά δυστυχώς μπορουν να το τερματίσουν. Ο αρχιερέας των διορισμών στην αστυνομία μάλλον θέλει να αυξήσει την εκλογική βάση του κόμματος στο οποίο δεν ανήκει κιόλας.
Λοιπόν κυριοι της Κατεχάκη και λοιποί συνδικαλιστικοι ινστρουκτορες δεν έχετε συνηδητοποιησει κάτι βασικό οι ΑΥ είναι το στυλό και το γρανάζι του Σώματος όπως και αν το έχετε καταντήσει, ακόμη και αν διορίσετε συνοριακούς στην Σπάρτη αυτό θα το αντιληφθείτε συντομα με τις επιλογές που κάνετε.
Για την κυβέρνηση τα μυθεύματα των προηγουμενων εκλογών πλεον δεν στέκουν ότι πρέπει να φυγουν αυτοί που διέλυσαν τα πάντα και σεις θα τα φτιάξετε όλα με βάση την αριστεία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απόφοιτοι της σχολής μέσω πανελληνίων, ανακριτικοι υπάλληλοι στελεχώνουν τα ΜΑΤ της Αθήνας για χρόνια και η μοναδική τους επιλογή είναι η Αθήνα ενώ οι λοιποί κύριοι τοποθετούνται στα σπίτια τους και στην πενταετία βαφτίζονται και αστυφύλακες. Συγχαρητήρια για την ανυπαρξία σας συνδικαλιστές εκ πανελληνίων.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Συστηματικα διαλύετε αυτό τον Λάμπρο οργανισμό που παράγει καθημερινο έργο με τις κομματικοκεντρικες επιλογές σας και καταδικάζετε εκείνους που ησηλθαν με την αξία των στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. (με πανελλήνιες). Έχει χαθεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και μας έχετε πάει 30+ χρόνια πίσω. Το χειρότερο είναι πως όσο και να φωνάζουμε δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.. Φωνή βωοντος εν τη ερήμω .Συγχαρητήρια κύριοι..άξιος ο μισθός σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι προσληφθούν γιατί αυτό στο τέλος θα γίνει και ας εμεις φωνάζουμε όλοι τους Αθήνα για να φύγουν παιδιά με 10 και πλέον χρόνια μακριά από τους τόπους τους. Οι συνδικαλιστές δεν πρέπει να το παίζουν αδιάφοροι αλλά πως αφού όλοι τους θέλουν να εκλεγούν βολευτές.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τραγικές καταστάσεις μασ έχουν καταντήσει Ουγκάντα απλά εμείς που έχουμε λιώσει τα άρβυλα στην Αθήνα είμαστε τελικά οι .... Και τώρα θα έρθουν τα παιδιά και κλαφτα στις μεταθέσεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήρθε ο καιρός να φύγετε από τις ενώσεις σας κύριοι. Να μείνουν μόνοι τους οι συνδικαλιστές να δούμε τι θα κάνουν. Όσο για τα υπόλοιπα κουπί...