«Τζακ ποτ» για την Αστυνομία η σύλληψη του 45χρονου στη Λαμία


Χαμόγελα στα χείλη των Αξιωματικών της Ασφάλειας έφερε η σύλληψη του 45χρονου από την Αλβανία, την περασμένη Παρασκευή στη Λαμία. Όχι μόνο γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και γιατί πολλοί –εντός και εκτός Αστυνομίας- τον θεωρούν ως τον πιο επικίνδυνο από τους ομοεθνείς του, που διέφευγαν της σύλληψης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος ήταν έτοιμος να φύγει για το Λονδίνο τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν καταφέρει και να κρατήσουν μυστικό το ένταλμα σε βάρος του, ώστε να μην αισθάνεται κίνδυνο και να κυκλοφορεί, αλλά ταυτόχρονα να το καταχωρήσουν στις υπηρεσίες, που έπρεπε, ώστε ακόμα και σε έναν τυχαίο έλεγχο, να μην καταφέρει να διαφύγει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό από έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ για ακόμα έναν λόγο. Δημοσιοποίησε με τον πιο τρανταχτό τρόπο τις σχέσεις τριών ανδρών, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα.

Για εκείνους δεν είναι καθόλου τυχαία η συνύπαρξη του 45χρονου κατηγορούμενου με ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα στον κόσμο της νύχτας και τον στενό φίλο του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος ήταν με άδεια από τις φυλακές Δομοκού.

Ο 45χρονος κατηγορείται ότι στις 8 Οκτωβρίου 2017 είχε προσεγγίσει μία καφετέρια και είχε πυροβολήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές τραυματίζοντας θανάσιμα έναν άνδρα, σοβαρά έναν δεύτερο, αλλά και δύο θαμώνες ελαφρύτερα.

Κίνητρο της επίθεσης θεωρείται από τους αρμόδιους αξιωματικούς οι διαφορές στο εμπόριο ναρκωτικών.

Μανώλης Ασαριώτης