200.000 ευρώ ζητά ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ από τη μητέρα του 5χρονου Στάθη


Η τραγωδία του 5χρονου Στάθη δεν σταμάτησε το Πάσχα του 2016 στον Άργιλο της Κοζάνης. Μπορεί το δικαστήριο του Γενάρη να αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων, αλλά ο ιδιοκτήτης των οκτώ ροτβάιλερ άσκησε αγωγή πριν ένα μήνα στην μητέρα του 5χρονου ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ . Η αγωγή κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες. Ο θιγόμενος ιδιοκτήτης θωρεί ότι συκοφαντήθηκε ψευδώς από τη μητέρα του Στάθη σε τηλεοπτικές εκπομπές του 2019 όπου χαρακτηριζόταν από την ίδια ως δολοφόνος.

 

Το prlogos μίλησε με τους δικηγόρους του ιδιοκτήτη και της μητέρας που επιβεβαίωσαν τα παραπάνω. Η εισαγγελία παραπέμπει τον ιδιοκτήτη των ροτβάλιλερ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας που σημαίνει ότι δεν είχε πρόθεση ή δόλο για αυτό και η ποινική του δίωξη δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο όρος δολοφόνος παραπέμπει σε ηθελημένη πράξη.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης ότι η δεκασέλιδη αγωγή δεν στέκεται μόνο στα συμβάντα με τις συνεντεύξεις και τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής καταλαμβάνουν ποικίλες αναφορές για την ιδιωτική ζωής της μητέρας του Στάθη, υπάρχει μια έντονη κριτική στην ίδια.

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 prlogos.gr