Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

20 εκατ. ευρώ ετησίως θα στοιχίσουν οι ειδικοί φρουροί στα πανεπιστήμια


Βαθιά το χέρι στη τσέπη βάζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνει πράξη τα σχέδιά της για αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου μόνο για την ετήσια μισθοδοσία των 1.030 ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η μισθοδοσία της νέας αυτής ομάδας, της «ΟΠΠΙ» (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», βαρύνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Αλλά η κυβέρνηση δε μένει μόνο, καθώς έξτρα κόστος θα έχουν και τα σχέδιά της για τα συστήματα ασφαλείας και ελεγχόμενης πρόσβασης, όπως και τις επιμέρους Επιτροπές. Στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την «Αυγή», δεν αναφέρονται ποσά, παρά μόνο ότι οι δαπάνες θα αντιμετωπίζονται από τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των οικείων ΑΕΙ. Όλα αυτά τη στιγμή που η τακτική χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ το 2020 ήταν μόλις 91,6 εκατομμύρια.

Έκθεση

Έκθεση

Ολόκληρη η έκθεση του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους:





Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για οικονομικη ενισχυση των αστυνομικών στην πανδημία δεν ειχαν και εστελνε ο υπουργός sms..για να παρουν αστυφυλακες απο πανελλήνιες εξετασεις δεν ειχαν..για ειδικους φρουρους απο το παράθυρο στα πανεπιστήμια που δεν το θέλει κανενας βρηκαν τα λεφτα..απατεωνες..μαυρο στην Ν.Δ. από τους αστυνομικούς
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Έχετε χάσει τον δρόμο σας δυστυχώς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην τρώτε τον παπά δικαιολογία για προσλήψεις είναι δεν θα γίνει ποτέ τέτοια αστυνομία στην Ελλάδα...