Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αττική: 12 νεκροί σε τροχαία τον Ιανουάριο


Κατά το μήνα Ιανουάριο 2021, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 372 τροχαία ατυχήματα με 418 παθόντες και ειδικότερα:

 11 θανατηφόρα με 12 νεκρούς,

 12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες,

 349 ελαφρά με 394 ελαφρά τραυματίες.

 

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

 

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 9.266 παραβάσεις από τις οποίες 357 σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

56 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 18 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

1.369 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

139 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

91 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

93 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

267 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,

13 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

 

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Για άλλη μια φορά βλέπουμε την ανικανότητα της πολιτείας να βάλει ένα τέλος στους θανάτους από τα τροχαία και την ανυπαρξία της τροχαίας η οποία περιορίζεται σε χαζοχαρούμενα σποτ παρακαλώντας τους πολίτες να προσέχουν στο δρόμο. Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί οι νεκροί δεν ψηφίζουν, οπότε γιατί να χάσουν τους ψήφους των ζωντανών επιβάλλοντας τον νόμο και βάζοντας ένα τέλος στην νοοτροπία των ελληναράδων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι να δείχνανε οι αστυνομικοί τον ίδιο ζήλο όπως στον κοβιντ.