Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελεύθερη η καθηγήτρια για αποπλάνηση μαθητή – Δεν θα μπορεί να τον πλησιάσει στο 1 χλμ


Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η 35χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για την κατά συρροή αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών που συστήθηκε μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, έκρινε πως η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που είχε ζητήσει η εισαγγελέας – δηλαδή, της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ., απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί του (διαδικτυακής, τηλεφωνικής και δια ζώσης) καθώς και παρακολούθησή της από ψυχολόγο.  

Η ανακρίτρια αντίθετα είχε την άποψη πως η κατηγορούμενη πρέπει να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, θεωρώντας πως είναι επικίνδυνο να επαναλάβει τα ίδια εγκλήματα σε βάρος του 13χρονου.

Από την Παρασκευή η 35χρονη που στην απολογία της, είχε δηλώσει μετανιωμένη ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια και τον μαθητή για την αναστάτωση που τους προκάλεσε, βρισκόταν σε κάτ οίκον περιορισμό μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο να λύσει την διαφωνία.

Η ανακοίνωση του συνηγόρου της καθηγήτριας Απόστολου Κόντου 

“Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο κατόπιν της διαφωνίας μεταξύ της κ. Εισαγγελέως και της 16ης Τακτικής κ. Ανακρίτριας.

Σε μια περίοδο αποκαλύψεων και κοσμογονίας για τις έμφυλες σχέσεις που οφείλουμε άπαντες να καλωσορίσουμε και να συμβάλλουμε, το Συμβούλιο κλήθηκε να κρίνει επί μίας διαφορετικής αλλά εξαιρετικά ευαίσθητης περίπτωσης.

Με οδοδείκτη την πρόβλεψη του νομοθέτη, υιοθέτησε την πρόταση της κ. Εισαγγελέως που προέβη σε μία λειτουργικά άρτια και νομικά κρυστάλλινη πρόταση. Η εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό με τους εξής περιοριστικούς όρους

α) την απαγόρευση προσέγγισης του ανηλίκου παθόντα  σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου

β) την απαγόρευση επικοινωνίας με τον ανήλικο με οποιοδήποτε τρόπο

γ) Την παρακολούθηση από ειδικό ψυχικής υγείας άπαξ, εβδομαδιαίως.

Αναφορές δημοσιευμάτων σε άλλους περιοριστικούς όρους πλην των ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κύριο μέλημα της κατηγορούμενης παραμένει η προστασία του ψυχικού κόσμου του ανηλίκου, των οικείων του και φυσικά της οικογένειας της. Στην κατεύθυνση αυτή, πριν καν την ως άνω πρόταση, η εντολέας μου φρόντισε με δική της πρωτοβουλία να προβεί στις παραπάνω ενέργειες.

Παραμένει ιερό καθήκον όλων να σεβαστούμε την εξαιρετικά δυσχερή συνθήκη που καλούνται να διαχειριστούν τα εμπλεκόμενα μέρη και να απέχουμε από κάθε ενέργεια διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης που τόσο έχουν ανάγκη. 

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η αποκάλυψη για την αποπλάνηση του ανήλικου μαθητή της από την καθηγήτρια έγινε όταν οι γονείς του ανακάλυψαν τις συνομιλίες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με φωτογραφίες και βίντεο. Ακολούθησε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές της μητέρας του 13χρονου μαθητή για την καθηγήτρια την οποία η οικογένεια είχε προσλάβει για να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η καθηγήτρια επιχείρησε να συνεχίσει να έχει επαφές με τον ανήλικο ακόμη και μετά την καταγγελία, ενώ στοιχεία της δικογραφίας την φέρνουν να τον οδηγεί ακόμη και σε ξενοδοχεία για να συνευρεθούν.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, από την πρώτη στιγμή στην υπερασπιστική της γραμμή η καθηγήτρια είχε σπεύσει δια του συνηγόρου της να ζητήσει συγγνώμη και να επισημάνει την ανάγκη προστασίας του ανηλίκου από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μετά τη συγγνώμη που ζήτησε η 36χρονη καθηγήτρια των βορείων προαστίων που κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της, μέσω του δικηγόρου της λέει πως προτεραιότητά της είναι η προστασία του ανήλικου.   

«Η ποινική αξιολόγηση της ωστόσο αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της. Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της» σημειωνόταν.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του Mega, οι αστυνομικοί είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά πως «προκειμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή της, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις ακόμα και κατά την παράδοση του μαθήματος στον 13χρονο στο χώρο του σπιτιού του».

Στη δικογραφία υπογραμμίζεται ότι η 35χρονη παρότρυνε τον ανήλικο συστηματικά να λέει ψέματα στους γονείς του για να συναντιούνται και πως η ίδια συνέχιζε επίμονα να τον αναζητά στο τηλέφωνο ακόμα και όταν η μητέρα του μαθητή έμαθε για την παράνομη σχέση τους.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σκανδαλωδώς ευνοϊκή απόφαση μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα. Ντροπή...