Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν ή πάντες ως τύραννον φοβούνται τον νόμον - Toυ Ιωάννη Πεχλιβανάκη


Ανάρτηση του Ιωάννη Πεχλιβανάκη

(Βίας ο Πριηνεύς)
Παρατηρώντας όλη η υφήλιος τις εικόνες αυτές στις τηλεοράσεις απόψε,με την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο σίγουρα ,στην Ελλάδα τουλάχιστον, θα υπήρχαν και αυτοί που έκαναν παραλληλισμούς με αντίστοιχες εικόνες που ζήσαμε σε αποκλεισμούς του κοινοβουλίου όλα αυτά τα 12 μνημονιακά χρόνια.
Πόσες φορές δεν ακούσαμε, δυστυχώς ακόμα και από συναδέλφους που δεν ανήκαν στις διμοιρίες,να αφήσουμε κάτω ασπίδες,να ακούσουμε το λαό και άλλα παρεμφερή;

Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν οι διμοιρίες έδειχναν ένα κάποιο είδος "αδράνειας";
Θα βλέπαμε και εμείς εικόνες σαν αυτές που σήμερα σαστισμένος,μουδιασμένος όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε.

Θα είχε κυριαρχήσει έστω και για λίγο το χάος,η παγωμάρα και σίγουρα θα μπαίναμε σε μονοπάτια που ουδείς με ασφάλεια μπορεί να μας πει που θα οδηγούσαν.

Καλώς ή κακώς έχουμε ένα σύστημα Υγείας, Παιδείας,Άμυνας, Ασφάλειας.

Είναι πιο εύκολο να παλέψεις να βελτιώσεις τα ήδη υπάρχοντα προαναφερθέντα από το να καταστρέψεις αυτούς τους βασικούς πυλώνες μιας οργανωμένης κοινωνίας και να χρειαστεί να τους ξαναχτίσεις.
Σήμερα νομίζω φάνηκε σε όλους,μα περισσότερο σε εμάς που βρισκόμασταν πίσω από μια ασπίδα, πως αυτό που κάναμε τότε με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα μόνο εύκολο δεν ήταν.

Όταν προηγμένες χώρες με πολύ λιγότερο κόσμο δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν το ίδιο τους το κοινοβούλιο και με ένα πλαίσιο περισσότερο προστατευτικό για τον αστυνομικό και με εξοπλισμούς καλύτερους από τους δικούς μας.
Σαφώς και δεν πρόκειται ποτέ αυτό να μας αναγνωριστεί δεν ζούμε σε μια ουτοπία..

Όμως ενδόμυχα στην αυτοκριτική του ο καθένας ξέρει πολύ καλά πως τότε η ΕΛ.ΑΣ κράτησε Θερμοπύλες,κράτησε τη Δημοκρατία,απλά μείναμε πιστοί στον όρκο που δώσαμε όταν μπήκαμε στο σώμα.
Και εγώ προσωπικά ακόμα και αν γύριζε ο χρόνος πίσω πάλι με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούσα..

Ιωάννης Πεχλιβανάκης

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Τακτικό μέλος συμβουλίου μεταθέσεων Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Μέλος ΑΣΠΑ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια