Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Η προμήθεια αεροσκαφών «Rafale» υπαγορεύεται από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ


Ανακοίνωση τής ΚΕΘΑ: Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής συζητείται με επείγουσες διαδικασίες νομοσχέδιο για την προμήθεια των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών «Rafale».

Η εμπειρία των συναδέλφων αποστράτων από τις κατά καιρούς «αγορές του αιώνα» και τα άλλα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα λέει ότι έρχονται μετά από ελληνοτουρκικές κρίσεις.  Έτσι, μαζί με τον υπερεξοπλισμό της Τουρκίας παρουσιάζονται ως επιβεβλημένα.

Αυτό που δεν λέγεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του τόπου είναι η χρησιμοποίηση των εξοπλισμών αυτών μετά την αγορά τους. Ενδεικτικά να θυμίσουμε τις πτήσεις αεροσκαφών F-16 στην Νορβηγία και την Ισπανία, τις αποστολές φρεγατών στον Περσικό κόλπο και τον Ινδικό ωκεανό, αλλά και μονάδων του ΣΞ εκτός συνόρων. Στις μέρες μας πάλι, Ελληνικά αεροσκάφη περιπολούν στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας για Νατοϊκούς σκοπούς. Επίσης ενδεικτικά σχεδιάζεται από την κυβέρνηση:

αποστολή συστοιχίας πυραύλων “Patriot” στη Σαουδική Αραβία, με το αντίστοιχο πολυμελές προσωπικό,

συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού σε νέα πολυεθνική δύναμη στον Κόλπο, με πρόσχημα την προστασία της “διεθνούς ναυσιπλοΐας” και πραγματικό στόχο το Ιράν.

συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μάλι

Σε όλα τα πιο πάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις πολυάριθμες συνεκπαιδεύσεις και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά και του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Δεν πολυσυζητάνε επίσης οι κυβερνήσεις, ότι το ΝΑΤΟ, εκτός από την υποχρέωση των μελών του να διαθέτουν το 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες, επιβάλλει και το 20% αυτών των αμυντικών δαπανών των χωρών, να πηγαίνει σε νέους εξοπλισμούς! Να λοιπόν που πρωτευόντως πάνε οι εκάστοτε ακριβοπληρωμένοι από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού νέοι εξοπλισμοί και που θα αξιοποιηθούν και τα «Rafale» αύριο!

Από το συνεχές κυνήγι των εξοπλισμών, μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομηχανίες παραγωγής πολεμικού υλικού και φυσικά το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, αφού εξασφαλίζουν έτσι την πολεμική τους επάρκεια στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλους ιμπεριαλιστές.

Είμαστε αντίθετοι στην αγορά των Rafale γιατί αυτή δεν πραγματοποιείται με κριτήριο την άμυνα της Ελλάδας, αλλά εντάσσεται στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες έχοντας ανακηρύξει σε προστάτες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αυτούς δηλαδή που χρόνια τώρα "βάζουν πλάτη" στην προκλητικότητα και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την τουρκική ηγεσία.

Η ΚΕΘΑ πιστεύει ότι για να ανοίξει ο δρόμος στη κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών των λαών της περιοχής και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας τους, απαιτείται ο λαός να αγωνιστεί, για:

Αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική ένωση.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την αποχώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

 

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια