Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kαταστατικό-φερετζές του φανατικού νεοναζιστή Κασιδιάρη


Ταυτόσημο με το Καταστατικό-φερετζέ που η νεοναζιστική συμμορία (και ήδη κριθείσα εγκληματική οργάνωση) της ΧΑ είχε καταθέσει τον Αύγουστο του 2012, είναι το Καταστατικό που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο ο Κασιδιάρης, αντίγραφο του οποίου μας χορηγήθηκε με απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα. Ετσι, έχουμε την… παγκόσμια πρωτοτυπία, το Καταστατικό ενός πολιτικού κόμματος (λέμε τώρα) να έρχεται στη δημοσιότητα από τη δημοσιογραφική έρευνα, ενώ ο επικεφαλής του «κόμματος» δεν το έχει δώσει στη δημοσιότητα (για λόγους που θα αναφέρουμε παρακάτω).

Ο σκοπός της κατάθεσης του Καταστατικού από τον Κασιδιάρη ήταν να δημιουργήσει άλλοθι ενόψει της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου προσπάθησε να εμφανιστεί, αντί για ντούρος εθνικοσοσιαλιστής, σαν… έλληνας πατριώτης. Ανεπιτυχώς, όπως αποδείχτηκε από τη δικαστική απόφαση.

Ο Κασιδιάρης δεν έδωσε στη δημοσιότητα το καταστατικό του μορφώματός του, γιατί προφανές δεν ήθελε να λάβουν γνώση οι φανατικοί εθνικοσοσιαλιστές που έχουν απομείνει και αποτελούν το βασικό του ακροατήριο. Για να το πούμε απλά, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός τσακώνονται για το μερίδιο που θα πάρουν από την ίδια πίτα, η οποία πλέον έχει μικρύνει και περιλαμβάνει μόνο «καθαρόαιμους» εθνικοσοσιαλιστές. Γι’ αυτό και ο Κασιδιάρης δεν ήθελε να δει αυτός ο αφιονισμένος συρφετός το συγκεκριμένο Καταστατικό.

Το Καταστατικό του Κασιδιάρη διαφοροποιείται σε σχέση με το Καταστατικό-φερετζέ της ΧΑ του 2012 μόνο σε ένα σημείο. Ο φίρερ Μιχαλολιάκος επεδίωξε, με την κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο τέσσερις μήνες περίπου μετά τις εκλογές του Μάη του 2012, μολονότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση, να εμφανίσει το νεοναζιστικό του μόρφωμα σαν νόμιμη κοινοβουλευτική δύναμη και να καλύπτει έτσι την εγκληματική δράση που ανέπτυσσε από την αρχή της ίδρυσής της η νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ. Με το Καταστατικό αυτό η ΧΑ και ο φίρερ της εμφανίζονταν ως… αγνοί έλληνες εθνικιστής.

Ο Κασιδιάρης εμφανίζει το μόρφωμά του σαν ένα νόμιμο πατριωτικό (και όχι εθνικιστικό) κοινοβουλευτικό κόμμα, θέλοντας να χτίσει το προσωπικό του άλλοθι. Παρά τις φανφαρόνικες διακηρύξεις, ότι διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού και ότι θα πετύχει να κερδίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γνωρίζει πολύ καλά ότι διεκδικεί μερικές εκατοντάδες ψήφους ντούρων εθνκοσοσιαλιστών και μερικές χιλιάδες ψήφους φασιστών-απογόνων των ταγματασφαλιτών-συνεργατών των γερμανών κατακτητών.

Για να χτίσει το άλλοθι αναφέρει στην 3η σελίδα: «Με προσήλωση στην πιστή τήρηση των αρχών του Συντάγματος των Ελλήνων, επιδιώκουμε την ελεύθερη διάδοση των ιδεών μας και την εφαρμογή του πολιτικού μας προγράμματος μέσω της εκλογικής διαδικασίας και της απόκτησης ευρείας πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν «τσίμπησε» και με την 2644/2020 απόφασή του καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και τον Κασιδιάρη προσωπικά για διεύθυνση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μας έδωσε τον κατάλογο των ονομάτων που υπέγραψαν το Καταστατικό του Κασιδιάρη. Γι’ αυτό θα επανέλθουμε με νέα αίτηση ζητώντας τα ονόματα των 200 περίπου ατόμων που το υπέγραψαν. Είναι αδιανόητο να κρύβονται τα ονόματα αυτών που -αν όχι στην ολότητά τους- στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπήρξαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Το ότι οι υπογράψαντες το Καταστατικό είναι περίπου 200 το πληροφορηθήκαμε μετά από ερώτησή μας στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Το καταστατικό του Κασιδιάρη το διαπερνά σαν μαύρη κλωστή η ΑΡΧΗ του ΑΡΧΗΓΟΥ, όπως και το καταστατικό της ΧΑ του Αυγούστου του 2012. Οταν στις αρχές της Ανοιξης του 2020 ο Κασιδιάρης ζήτησε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη Μιχαλολιάκου, γνώριζε πολύ καλά ότι ο «θεόπνευστος» φιρερίσκος δε θα δεχόταν να αποτραβηχτεί και να του αφήσει τη θέση του ισόβιου Αρχηγού. Το ότι ο Κασιδιάρης ήθελε να έχει τη θέση του ισόβιου Αρχηγού επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν επιχείρησε να αλλάξει τα τρία βασικά άρθρα του καταστατικού της ΧΑ του Αυγούστου του 2012 (16, 17 και 32).

Ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος, στην οργανωτική διάρθρωση του νεοναζιστικού μορφώματος είχε την Κεντρική Επιτροπή και το εφταμελές Πολιτικό Συμβούλιο. Ο Κασιδιάρης άλλαξε μόνο τα ονόματά τους. Την Κεντρική Επιτροπή την ονόμασε Πανελλήνιο Συμβούλιο και το Πολιτικό Συμβούλιο το ονόμασε Εκτελεστικό Συμβούλιο, που το διορίζει αυτός, όπως ο Μιχαλολιάκος το Πολιτικό Συμβούλιο.

Οπως ο ΜΙχαλολιάκος, και αυτός γίνεται από την αρχή ισόβιος Αρχηγός, με μια επουσιώδη τεχνική διαφορά. Ο Μιχαλολιάκος προέβλεψε στο καταστατικό του (άρθρο 16) ότι ετίθετο ζήτημα επανεκλογής του Γενικού Γραμματέα–Αρχηγού μόνο στην περίπτωση που θα το ζητούσε η πλειοψηφία των συνέδρων. Προϋπόθεση που δεν υπήρχε περίπτωση να εφαρμοστεί στη ζωή και έτσι ο Μιχαλολάκος θα συνέχιζε να είναι ο απόλυτος Αρχηγός (και μάλιστα… θεόπνευστος)!

Ο Κασιδιάρης, που τον Γενικό Γραμματέα – Αρχηγό τον ονόμασε Πρόεδρο, προέβλεψε (άρθρο 12) ότι αυτός δε θα εκλέγεται από τα μέλη του τακτικού συνεδρίου, αλλά από όλα τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος. Ετσι, διασφάλισε την ισόβια παραμονή του στη θέση του Αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματός του.

Επειδή απευθυνόμαστε σε νοήμονες ανθρώπους, δε χρειάζεται να επιμείνουμε με αναφορές σε άρθρα του Καταστατικού του Κασιδιάρη (που φόρεσε κοστούμι και γραβάτα για να κρύψει τη σβάστικα στο μπράτσο και το μανδύα του νόμιμου πατριωτικού ελληνικού κόμματος για να κρύψει τον εθνικοσοσιαλισμό και τον εγκληματικό χαρακτήρα του μορφώματός του), προκειμένου να αποδείξουμε ότι με αυτό το Καταστατικό εξασφαλίζει για τον εαυτό του τη θέση του ισόβιου Προέδρου, του απόλυτου μονάρχη που τα πάντα περνούν και ρυθμίζονται από αυτόν! Θα παραπέμψουμε σε εκτενή ανάλυσή μας για τον εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα της ΧΑ και των παραφυάδων της.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια