Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Αλληλεγγύη στους φοιτητές και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης


Διαβάστε την ανακοίνωση

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ να απαγορεύσει τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις  άνω των 100 διαδηλωτών μέχρι και την 1η Φλεβάρη και τα επαπειλούμενα εξοντωτικά πρόστιμα σε διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτελούν ένα ακόμη μαύρο στίγμα στον κυβερνητικό κατήφορο του αυταρχισμού και της καταστολής. Αποτελεί τη συνέχεια στην κατάπτυστη νομοθεσία  για την απαγόρευση  και τον έλεγχο των διαδηλώσεων, στις προηγούμενες απαγορεύσεις, στο επιχειρησιακό σχέδιο καταστολής τους, στο νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία,που αντιμετωπίζει τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα ως εγκληματίες υπό επιτήρηση.

Οι προσχηματικές δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι πρόκειται για μέτρο που αφορά την προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού έχουν ξεπεράσει ήδη τα όρια της γελοιότητας. Το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υγεία των αποστράτων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, όλου του λαού, έχει αποδειχθεί από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας μας, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Είναι φαιδρότητα να επικαλούνται την προστασία της υγείας στον υπαίθριο δημόσιο χώρο, όταν  στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες στα αστικά λεωφορεία, όταν η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, όταν τα νοσοκομεία που καταφεύγουμε για τα προβλήματα υγείας μας, έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία κορονοϊού, όταν δεν υπάρχουν γιατροί και νοσοκόμες, όταν η προοπτική εμβολιασμού  για όλους εμάς τους συνταξιούχους, φαντάζει με την «κάθοδο των μυρίων».

Είναι πασιφανές, ότι η αυταρχική απαγόρευση της κυβέρνησης στοχεύει στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των φοιτητών, των μαθητών, των υγειονομικών, των εργαζομένων, που αυτές τις μέρες θα βρεθούν μπροστά στους αγώνες, για την παιδεία, την υγεία, την εργασία. Είναι η μεθόδευση για να κλείσει τις φωνές τους που διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την παιδεία, για υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα που αφορούν την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων και όλου του λαού. Είναι μια παραδοχή της κυβέρνησης πως τρέμει τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες και θέλει οι εργαζόμενοι και τη νεολαία να αποδεχτούν και υποταχτούν σιωπηρά στις αντιλαϊκές της πολιτικές.

Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης. Καλούμε τους συναδέλφους μας αστυνομικούς, που προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, να αντιληφθούν πως η  διαρκής καταστολή που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της κυβερνητικής πολιτικής, στρέφεται ενάντια και στα πραγματικά συμφέροντα των ίδιων και των οικογένειών τους.  Ο αγώνας των φοιτητών, των μαθητών, των υγειονομικών, των εργαζομένων, γίνεται για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής όλου του λαού. Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους είναι θέση κοινωνικής ευθύνης για όλους μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Εχω την πεποίθηση ότι δεν υφίσταται κάποια κίνηση απόστρατων παρα τρεις τέσσερις συνταξιούχοι πρώην φρουρα παπαρηγα κλπ που κάνουν την πλάκα τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά κάποιοι απόστρατοι που βλέπουν τα πράγματα απ'έξω και αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει αλλά πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχουν αστυνομικοί στην υπηρεσία που έχουν συναίσθηση τι γίνεται; Η ψευδαίσθηση πως έχουν εξουσία είναι το μεγαλύτερο ναρκωτικό ακόμη και αν οι δικοί τους πεθαίνουν στην πείνα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάνε μας μια περίληψη των όσων είπες γιατί δεν βγάζουμε άκρη..
Ο χρήστης Unknown είπε…
Κύριοι απόστρατοι πέσετε για ύπνο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι απόστρατοι να πέσουν για ύπνο ε; .οι έν ενέργεια κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου κοιτάξτε να ξυπνήστε γιατι σε λιγο θα τρώτε φάπες απο ολους