Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Greek Mafia: Κρεσέντο εκτελέσεων - Ένα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες στην καρδιά της αθηναϊκής νύχτας


Μαζικές "εκκαθαρίσεις" σημειώνονται την τελευταία τριετία με στόχους μέλη της GREEK MAFIA και ο κύκλος των εκτελέσεων δύσκολα θα κλείσει σύντομα, εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, καθώς οι εναπομείναντες παίκτες θα συνεχίσουν να βάφουν με αίμα την νύχτα, διεκδικώντας τα ηνία του συνδικάτου του εγκλήματος.

 

Ένα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες με στόχους μέλη της GREEK MAFIA

 

Το "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" στην καρδιά της αθηναϊκής νύχτας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχουν καταγραφεί 19 δολοφονίες και 6 απόπειρες, σε βάρος των "παλιών πρωταγωνιστών" της ελληνικής μαφίας. "Αλλαγή φρουράς" και αντιδικίες, έχουν ανοίξει έναν κύκλο αίματος, με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να βλέπουν "δολοφονικό ξεσκαρτάρισμα" με φόντο την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της νύχτας. Τελευταίο θύμα στο γαϊτανάκι των μαφιόζικων εκτελέσεων που ξετυλίγεται ακόμα, ο 38χρονος Κ.Α. ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης. Ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους μεγάλης δικογραφίας που είχε σχηματισθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2015, για εκβιασμούς καταστηματαρχών. Στην ίδια δικογραφία ήταν και τα ονόματα τεσσάρων αστυνομικών. Ο 38χρονος φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ήταν ο "υπαρχηγός" και "ταμίας", εκβιαστικής ομάδας που δρούσε στα νότια προάστια. Οι δύο εκτελεστές είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του, τον καταδίωξαν πεζοί, τον πυροβόλησαν 9 φορές και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες μέρες πριν, στις 9 Δεκεμβρίου, ο 56χρονος Δημήτρης Καπέ-Καπετανάκης, μέλος μίας από τις εκδοχές του λεγόμενου "Συνδικάτου του εγκλήματος", είχε πέσει νεκρός από πυρά καλάσνικοφ στα Βριλήσσια.

Από τις 28 σφαίρες του καλάσνικοφ, οι 9 βρήκαν τον στόχο τους τραυματίζοντας θανάσιμα το θύμα, με τον εκτελεστή να δίνει και χαριστική βολή. Οι πληρωμένοι δολοφόνοι τον "γάζωσαν" την ώρα που περπατούσε στον δρόμο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, βάζοντας φωτιά στο όχημα διαφυγής 2χλμ μακριά από το σημείο της εκτέλεσης. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν εάν αυτές οι δύο δολοφονίες συνδέονται μεταξύ τους.

Η εκτέλεση ορόσημο

Απόγευμα Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018. Ο Βασίλης Στεφανάκος πέφτει νεκρός χτυπημένος από 22 σφαίρες καλάσνικοφ την ώρα που μπαίνει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του (μόνο τα τζάμια) στο Χαϊδάρι. Οι δράστες που επέβαιναν σε μια λευκή μηχανή είχαν φροντίσει να κρύψουν το όπλο τους μέσα σε μία θήκη κιθάρας και χτύπησαν όταν οι δύο συνοδοί ασφαλείας που είχε πάντοτε μαζί του ο "ισχυρός άνδρας της νύχτας", απουσίαζαν. Φαίνεται να γνώριζαν ακριβώς το πρόγραμμα και τις κινήσεις του θύματος, που δεν πρόλαβε ποτέ να αντιδράσει και να χρησιμοποιήσει το περίστροφο που είχε πάνω του. Ο capo dei capi, "νονός των νονών" της αθηναϊκής νύχτας, έχει πέσει θύμα μαφιόζικης εκτέλεσής. Τα συμβόλαια θανάτου παίρνουν πλέον τον λόγο.

Ο… ομφάλιος λώρος των θυμάτων

Το κρεσέντο εκτελέσεων συνεχίζεται λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2018. Ο Γιώργος Λίτσας, γνωστός με το προσωνύμιο "Μπούμπης" δολοφονείται έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους. Οι εκτελεστές του, πέρασαν με αυτοκίνητο και τον γάζωσαν με 11 σφαίρες. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θεωρούσαν τότε πως οι δολοφονίες Λίτσα και Στεφανάκου είχαν από πίσω ενδεχομένως τον ίδιο εντολέα, ίσως και του ίδιους εκτελεστές και κοινό "γραφείο ενοικιάσεως δολοφόνων".

Εκτιμούσαν παράλληλα πως και οι δύο δολοφονίες ήρθαν ως αντίποινα της εκτέλεσης του 48χρονου body builder Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά. Ο Γρίβας, ο οποίος δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το σχολείο του παιδιού του, είχε συμπεριληφθεί το 2011 στη μεγάλη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που περιλάμβανε 217 νονούς της νύχτας. Ο "Μπούμπης" σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε μεταπηδήσει από την ομάδα του Βασίλη Γρίβα σε αυτή του Βασίλη Στεφανάκου, κάτι που μετέτρεψε τους δύο άνδρες από φίλους σε άσπονδους εχθρούς.

Ήταν η δεύτερη απόπειρα σε βάρος του Γιώργου Λίτσα. Στις 2 Φεβρουάριο 2016 γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αγίους Αναργύρους. Δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης σύμφωνα με πληροφορίες που είχε συλλέξει η αστυνομία ήταν ο Βασίλης Γρίβας, κάτι που όμως δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Το επόμενο "συμβόλαιο θανάτου", είχε το όνομα του Μανώλη Καραγιάννη. Ο "Καράφλας", "Νταίζυ" ή "Σαμπρέλας" όπως ήταν γνωστός, έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Κατά την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί συνέλεξαν γύρω στους 60 κάλυκες, τριών διαμετρημάτων, από πολεμικό καλάσνικοφ των 7,62ΜΜ, από πιστόλι των 40ΜΜ, αλλά και από πιστόλι των 9ΜΜ. Τα δύο πρώτα όπλα φαίνεται ότι ανήκαν στους εκτελεστές, ενώ το τρίτο στο θύμα που πρόλαβε να πυροβολήσει κάποιες φορές ενώ ήταν αιμόφυρτος. Όπως προέκυψε από τη νεκροψία- νεκροτομή, 10 τουλάχιστον τραύματα, στο στήθος, στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, ήταν αυτά που επέφεραν τον θάνατό του.

Συνομιλίες με φόντο… Μύκονο

Το όνομα του Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη είχε καταγραφεί πρόσφατα στην έρευνα της ΕΥΠ του 2016, όπου εμπλέκονταν δικηγόροι, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι φέρονταν να παρέχουν κάλυψη σε οίκους ανοχής, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ο ίδιος σε πρόσφατη κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές είχε υποστηρίξει ότι εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Μύκονο και αρνήθηκε κάθε κατηγορία σε βάρος του. Η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέει τρία από τα θύματα του ακήρυχτου πολέμου της νύχτας.

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους ήταν ο απόστρατος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, Σπύρος Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε στις 30 Απριλίου του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Στην ίδια υπόθεση είχε εμπλοκή και ένας από τους επόμενους κρίκους στην αλυσίδα των εκτελέσεων, ο Δημήτρης Μάλαμας. Τον Οκτώβριο του 2019, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του που είχε σταματήσει σε φανάρι στην Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και τον "γάζωσαν" με καλάσνικοφ. Λίγη ώρα αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο "Αττικόν". Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε μπροστά στα μάτια δύο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Όπως είχαν υποστηρίξει τότε βρέθηκαν τυχαία στο σημείο. Ο Δημήτρης Καπές-Καπετανάκης είχε στενές επαφές τόσο με τον Δημήτρη Μάλαμα, όσο και με τον συνταξιούχο αστυνομικό.

"Ντόμινο εκτελέσεων" χωρίς τέλος

Σεπτέμβριος 2018. Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, γνωστή ως Bella Mafia, εντοπίζεται νεκρή από την μητέρα της μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην Κηφισιά. Οι εκτελεστές της την "γάζωσαν" με πάνω από 15 σφαίρες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επικεντρώσει τις έρευνες τους σε μια προστριβή που είχε λίγους μήνες πριν με τον διαβόητο "Καράφλα, έναν περίπου μήνα πριν δολοφονηθεί και ο ίδιος. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 33χρονης, ο σύντροφος της πέφτει θύμα ένοπλης επίθεσης στην Ακτή Κονδύλη, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες "γαζώνουν" με καλάσνικοφ το όχημα του 37χρονου που όμως καταφέρνει να σωθεί καθώς το όπλο παθαίνει εμπλοκή μεταξύ 4ης και 5ης σφαίρας. Ο "μέντορας" του, θα είναι το επόμενο συμβόλαιο θανάτου στην αθηναϊκή νύχτα.

O 54χρονος Παναγής Σιτοκωσταντίνου, γνωστός με τα προσωνύμια "Δάσκαλος" ή "Κάβουρας", θα δολοφονηθεί τον Μάιο του 2019 με 15 σφαίρες από καλάσνικοφ, στα Μανιάτικα. Στο σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντόπισαν μόλις δύο κάλυκες των 7,62 MM καθώς οι υπόλοιποι εικάζεται ότι έπεσαν στο εσωτερικά του κλεμμένου αυτοκινήτου των δραστών, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγα μέτρα μακρύτερα. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τους δύο εκτελεστές να διαφεύγουν από το σημείο καύσης του οχήματος με μοτοσυκλέτα. Το θύμα έμενε στην Κεφαλονιά και ερχόταν στην Αθήνα για να δει τον γιό του και άλλα κοντινά του πρόσωπα. Οι δράστες γνώριζαν την άφιξη του και του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του κουνιάδου του στην οδό Κατσαντώνη, όπου φιλοξενούταν. Ο 54χρονος, φερόταν σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες της "Bella Mafia", του "Καράφλα", αλλά και του Βασίλη Γρίβα, χωρίς ωστόσο ποτέ να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία που να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.

"Ορφανές"…δολοφονίες

Στην μακρά λίστα των εκτελέσεων, τόσο οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών, όσο και τα άτομα που κρύβονται πίσω από τα δεκάδες συμβόλαια θανάτου, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις παραμένουν ασύλληπτοι. Η "ομερτά" βασιλεύει στον κόσμο της νύχτας, με τις έρευνες των αρχών συνήθως να μένουν σε ενδείξεις και τους μάρτυρες να ακολουθούν πιστά τον απαράβατο νόμο της σιωπής.

Η μόνη σύλληψη εκτελεστή έχει καταγραφεί μετά την δολοφονία Μακρή. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δολοφονήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα της Βούλας. Οι ενοικιαζόμενοι επαγγελματίες, είχαν έρθει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα για να εκτελέσουν το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, τους εντόπισε λίγους μήνες αργότερα όταν ο 31χρονος που πάτησε την σκανδάλη έκανε το λάθος να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

https://www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κυριε καραιβαζ θα ηθελα να σας ρωτησω , απο τα άρθρα τα δικά σας αλλα και άλλων ιστοσελίδων , συμπεραίνεται οτι ο σπυρος παπαχρηστου ηταν αυτος που κινούσε (η ετσι φαινοταν τουλαχιστον) τα "νήματα" , μοιραζε την "πίτα" και ειχε πέραν των άλλων τον ρολο του "ισσοροπιστη" - διπλωματη αναμεσα στους "κακούς".
Αυτο που δεν αναφέρεται πουθενα σε κανενα αρθρο και ειναι το ερωτημα μου προς εσας ειναι εαν και ποιος ηταν πίσω απο τον παπαχρηστου , ποιανου η ποιανων βιτρινα πιθανων ηταν ο εν λογω δηλαδη.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κυριε καραιβαζ θα ηθελα να σας ρωτησω , απο τα άρθρα τα δικά σας αλλα και άλλων ιστοσελίδων , συμπεραίνεται οτι ο σπυρος παπαχρηστου ηταν αυτος που κινούσε (η ετσι φαινοταν τουλαχιστον) τα "νήματα" , μοιραζε την "πίτα" και ειχε πέραν των άλλων τον ρολο του "ισσοροπιστη" - διπλωματη αναμεσα στους "κακούς".
Αυτο που δεν αναφέρεται πουθενα σε κανενα αρθρο και ειναι το ερωτημα μου προς εσας ειναι εαν και ποιος ηταν πίσω απο τον παπαχρηστου , ποιανου η ποιανων βιτρινα πιθανων ηταν ο εν λογω δηλαδη.
Ο χρήστης bloko.gr είπε…
Πολύ σωστή η επισήμανση σας. Νομίζω ότι τον κύκλο των συμφερόντων όπως και αυτόν της επίδρασης τους έχουμε περιγράψει. Ουδέν κρυπτόν υπό της αστυνομίας. Εν ενεργεία κι εν αποστρατεία