Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΑΠΑ: Καταδικάζουμε την ίδρυση «πανεπιστημιακής αστυνομίας» της ΕΛ.ΑΣ.


Ανακοίνωση τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών: Καταδικάζουμε απερίφραστα την ίδρυση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) της  Ελληνικής Αστυνομίας, όπως εξαγγέλθηκε από τον υπουργό προστασίας του πολίτη και την υπουργό παιδείας, με νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση. 

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν στοχεύει στην αντιμετώπιση παθογενειών στο χώρο των πανεπιστημίων, όπως ισχυρίζονται οι συναρμόδιοι υπουργοί, αλλά στο χτύπημα των φοιτητικών αγώνων και στον απόλυτο έλεγχο της συνολικής λειτουργίας της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Η ίδρυση της ΟΠΠΙ με την αρχική πρόσληψη άλλων 1.000 ειδικών φρουρών για να τη στελεχώσουν και η υπάγωγή της στην Ελληνική Αστυνομία, με αρμοδιότητες τον καθολικό έλεγχο της πρόσβασης στο χώρο των Πανεπιστημίων και την παρακολούθηση της δράσης των εργαζόμενων και των φοιτητών καταπατά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα στα Α.Ε.Ι. Με την ένταση της καταστολής επιδιώκει την αποκοπή των Πανεπιστημίων από τους λαίκούς αγώνες και τη συλλογική πολιτική και κοινωνική δράση. Για το λόγο αυτό η απόφαση της κυβέρνησης μας αφορά όλους. 

Ιδιαίτερα για τους αστυνομικούς επισημαίνουμε ότι η ίδρυση της ΟΠΠΙ τους βάζει απέναντι στους φοιτητές, στα δικά τους παιδιά, και σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, αφού σε όλους είναι γνωστό, ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με την ένταση του αστυνομικού αυταρχισμού και της καταστολής. Τα όποια προβλήματα αστυνομικής φύσης αναφύονται μέσα στους χώρους των Πανεπιστημιών, μπορούν να αντιμετωπιστούν και με την υφιστάμενη νομοθεσία. Εξάλλου, τόσο οι φοιτητές όσο και οι πανεπιστημιακοί και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια έχουν αποδείξει με τους αγώνες και τη στάση τους, ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά.

 

Γι’ αυτό παράλληλα, με την καταδίκη  της κυβερνητικής απόφασης για την ίδρυση της λεγόμενης «πανεπιστημιακής αστυνομίας», εκφράζουμε και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των φοιτητών, των πανεπιστημιακών και των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, για να μείνουν τα αυταρχικά κυβερνητικά σχέδια στα χαρτιά.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιείτε τα καφεδάκια σας απόστρατοι από τα 45 και υπεύθυνοι για την κατάντια τόσο στο σώμα όσο και στην κοινωνία και αφήστε τις κομμουνιστικές σας ανακοινώσεις κατά μέρος. Ζείτε εκτός τόπου και χρόνου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πρόβλημα είναι, αν κατάλαβα καλά, η πρόσληψη ειδικών φρουρών και η υπαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ; Δηλαδή αν ήταν σεκιουριτάδες και υπάγονταν στον πρύτανη δεν θα είχατε πρόβλημα; Μπορεί να βολευτείτε με διπλούς μισθούς μετά τη σύνταξή εσείς οι απόστρατοι δημοκράτες.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το ΠΑΜΕ την έβγαλε την ανακοίνωση;;; Υπηρετούσαν τέτοιοι τύποι ποτέ στην αστυνομία και δεν το ξέραμε; Καλά λένε ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος ξαναμωραινει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απόστρατοι της ΕΛΑΣ... Εθνομηδενιστές και εκμεταλλευτές του συστήματος. Επαγγελματίες συνταξιούχοι με 24 χρόνια υπηρεσίας. Παράκληση, όταν σας σταματάμε στο δρόμο μη λέτε "συνάδερφος". Είστε πολίτες και πιο συγκεκριμένα πολίτες που παραβαίνουν τον νόμο διαρκώς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τέτοια σταχανοβιτικη ανακοίνωση, μάλλον ριζοσπάστες αριστεροί ,αναθεωρητικοι, μαρξιστές , λενινιστες ,εξωκοινοβουλευτικούς, αιώνιοι φοιτητές, είστε και όχι απόστρατοι ΕΛ.ΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρακαλώ πολύ κύριοι που αυτοχαρακτηρίζεστε ως κίνηση αποστράτων, αλλάξτε τον χαρακτηρισμό σας αυτό, διότι δημιουργείτε εντυπώσεις και προσβάλετε όλους εμάς τους απόστρατους αστυνομικούς. Δικαίωμά σας να έχετε οποιαδήποτε άποψη θέλετε αλλά εκφράστε την όπως πρέπει με το όνομά σας ή με ψευδώνυμο ή μέσω του πολιτικού φορέα που εκπροσωπείτε, ή όπως αλλιώς θέλετε, αλλά αποστράτους αστυνομικούς ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ και σταματήστε να δημιουργείτε εντυπώσεις καπηλευόμενοι μια ιδιότητα που ενδεχομένως ποτέ δεν είχατε. Αν πράγματι είστε απόστρατοι ονομάστε την κίνησή σας ως κίνημα αποστράτων κομματόσκυλων του τάδε κόμματος. Έλεος πια από πού ως που την κάθε πολιτική θέση την πλασάρετε ως θέση αποστράτων !!! Σοβαρευτείτε και μην χρησιμοποιείτε αυτόν τον τίτλο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα. Κι εσείς κύριοι "εν ενεργεία" πρώην συνάδελφοι, βουτήξτε λίγο τη γλώσσα σας στο μυαλουδάκι σας πριν καταπιείτε αμάσητο ότι σκοπίμως σας ταίζουν και αρχίσετε τα πικρόχολα σχόλια εις βάρος αυτών που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν οι άνθρωποι στους οποίους βασιζόσαστε και τους οποίους συμβουλευόσαστε.
Υ.Γ. το τελευταίο φυσικά αφορά μόνο αυτούς οι οποίοι βιάστηκαν να συνδράμουν τους επιστολογράφους στηλιτεύοντας τους αποστράτους συναδέλφους τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι μαγκιες σας κουφαλες(κομματοσκυλα) πλεον δεν περνανε..γατακια θα στε μεσα στα πανεπιστημια.μονο αποστρατοι δεν ειστε μαρξιστες του κ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν ανεβαίνει ένα κείμενο κάποια υπογράφει, ένα φυσικό πρόσωπο και σε περιπτώσεις ομάδων κλπ, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας. Εσείς ονόματα έχετε? Ποιοι είστε κύριοι απόστρατοι? Που έχετε γραφεία? Το βασικότερο, κάθε πότε έχετε εκλογές για ανάδειξη προεδρείου? Οι πηγές σας ποιες είναι? Ποιος σας χρηματοδοτεί? Οι ανακοινώσεις είναι σα να έχουν βγει από το την Κούβα! Τα ονόματα σας παρακαλούμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην ασχολείστε μαζί τους. Μια κλίκα παλιων Πασόκων είναι που έβγαλαν όλα τα χρόνια τους σε γραφεία υπουργών και συνδικαλιστών. Δεν δούλεψαν ποτέ στο πεζοδρόμιο και με στολή. Μια ζωή τα ίδια λένε. Φίλοι του Κυριαζιδη αλλά στην αριστερά δεν βάζουν αστυνομικού για βουλευτές. Εκεί την πατησαν και άνοιξαν το καφενείο τους. Αν είχαν στρίψει δεξιά όπως ο υπουργός θα τους είχαμε τωρά συμβουλους στο υπουργείο. Όλοι οι παλιοί συνάδελφος τους ξέρουν.