Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζωή να έχουμε να συντεκνιάζουμε - Κοπέλια υπάρχουν!



Διαβάζω με πολλή προσοχή αυτές τις ημέρες τα  ρεπορτάζ για τον «ιστορικό σασμό» που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε οικογένειες του Μυλυποτάμου και μπαίνω στον πειρασμό να γράψω τις σκέψεις μου.

Εις περίπτωση που τα γραφόμενα εκληφθούν  ως βαρύτατη βλασφημία στα πατροπαράδοτα, ζητώ εκ των προτέρων συγχώρεση, καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.  Άλλωστε οι βεντέτες και οι σασμοί γοητεύουν πάντα τους δημοσιογράφους.

«Και ποιο είναι το πρόβλημά σου τότε, ρε κοπελιά;». Το πρόβλημά μου σαφέστατα δεν είναι ούτε οι μεσίτες,  ούτε οι συντεκνιές, ούτε τα «κουτσανυχίσματα» (όπως χαρακτηριστικά  διαβάζω).

Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι η συντεταγμένη Πολιτεία, το οργανωμένο κράτος, οι μπλε πεταλούδες και τα μπαλέτα του Μπολσόι. Και αν νομίζετε ότι λέω ασυναρτησίες, σας διαβεβαιώνω ότι όλα συνδυάζονται στα… πανηγύρια.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσίευσε ένα μεγάλο ρεπορτάζ για τον «ιστορικό σασμό» που επιτεύχθηκε μετά από πολλούς μήνες με την καταλυτική συνδρομή επτά σαστάδων (μεσιτών). Κρίνω σκόπιμο να σας μεταφέρω αυτούσιο ένα συγκεκριμένο απόσπασμα, στο οποίο αποτυπώνονται, όπως αναφέρεται, τα λεγόμενα προσώπου με άριστη γνώση της υπόθεσης.

«Με την επίτευξη του Σασμού, όπως μας είπε, ενημερώθηκε άμεσα και η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αστυνομικές δυνάμεις που ειδικά το τελευταίο διάστημα είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, όλα τα μέλη των εμπλεκομένων οικογενειών θα ενημερώσουν τις επόμενες ημέρες τον εισαγγελέα ότι η Βεντέτα έλαβε τέλος και δε ζητούν την ποινική δίωξη ουδενός, ζητώντας παράλληλα από κοινού την αποφυλάκιση ενός εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου του καλοκαιριού του 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου έπεσαν πυροβολισμοί και υπήρξαν και ξυλοδαρμοί».

Και επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε: «Με την επίτευξη του Σασμού, όπως μας είπε, ενημερώθηκε άμεσα και η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αστυνομικές δυνάμεις…».

Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση είναι να σαν λέμε στο κράτος, στην Αστυνομία και στην Δικαιοσύνη: μάγκες εμείς τα βρήκαμε, λόγος πια δεν σας πέφτει. ‘Η σε άλλη βερσιόν «και αν κάνω άστατη ζωή δικός μου είναι λογαριασμός» που τραγουδούσε και η Ρίτα.  Στα αφτάκια μου αντηχούν ακόμα τα λόγια  του σερίφη Μιχάλη ΧΡ.

Γι’ αυτά και άλλα περιστατικά κατέβηκε δύο φορές σε ένα μήνα στην Κρήτη και έστειλε και ενισχύσεις στο ΤΑΕ Μυλοποτάμου. Μόνο που δεν μας είχε «κουτσανυχίσει» τότε… Αλλά δεν βαριέστε, ζωή να έχουμε να  συντεκνιάζουμε… Κοπέλια υπάρχουν.

Υ/Γ: Μήπως τελικά θα ήταν πιο χρήσιμο  αντί το κράτος να  σπαταλά άδικα φαιά ουσία και χρήματα για αστυνομικές επιχειρήσεις και ενισχύσεις ειδικών υπηρεσιών, να νομιμοποιήσει το θεσμό του «σασμού»;.

 

Ευαγγελία Καρεκλάκη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια