Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διπλή δολοφονία στην Αλβανία και το εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για εμπόριο βρεφών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία, μετά την αποκάλυψη του διπλού φονικού στην γειτονική χώρα, με θύματα δύο αδελφές και δράστη έναν 59χρονο που συνελήφθη και κρατείται.

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε κατόπιν δημοσιευμάτων σε ελληνικά μέσα που μετέδωσαν καταγγελίες συγγενών των θυμάτων σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης εξέδιδε τις δύο αδελφές, τις υποχρέωνε να τεκνοποιούν και στη συνέχεια να πουλούν τα βρέφη τους στην χώρα μας.

Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες με εμπλοκή οργανωμένου κυκλώματος

Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε από εισαγγελέα τη διεξαγωγή έρευνας στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαλευκανθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες περί παράνομων υιοθεσιών κι αν υπάρχει εμπλοκή οργανωμένου κυκλώματος.

Κατά τις ίδιες καταγγελίες, πάνω από δέκα παιδιά γεννήθηκαν σε ελληνικά μαιευτήρια και πωλήθηκαν έναντι αμοιβής με τη βοήθεια δικηγόρου που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Το χρονικό του φονικού

Το διπλό φονικό αποκαλύφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Τίρανα, όπου οι άτυχες γυναίκες, αλβανικής καταγωγής, έπεσαν νεκρές από πυρά καλάσνικοφ με δράστη τον 59χρονο συμπατριώτη τους.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο ίδιος συνελήφθη και απολογούμενος προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι το κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης του ήταν η ανησυχία του ότι οι δύο αδελφές θα αποκάλυπταν τα όσα βίωναν τα προηγούμενα χρόνια κοντά του.

Η αδερφή των θυμάτων περιέγραψε το μαρτύριο των δυο γυναικών στα χέρια του δολοφόνου τους.

"Τη μικρή μου αδελφή μου την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδελφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Εργάζονταν ως πόρνες. Τις άφηνε έγκυες και τις ανάγκαζε να πουλάνε τα παιδιά τους" ανέφερε συγκλονισμένη η αδερφή των θυμάτων.

Πηγές από την Αλβανία αναφέρουν πως ο 59χρονος καθομολογία δολοφόνος των δυο γυναικών πως τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε αγοροπωλησίες βρεφών στη Θεσσαλονίκη.

Ο αδελφός των θυμάτων αποκάλυψε πως ο δράστης έβγαζε τα μωρά από το μαιευτήριο με τη βοήθεια Έλληνα δικηγόρου.

Τουλάχιστον σε 10 περιπτώσεις αγοροπωλησίας βρεφών φέρεται ότι εμπλέκεται ο 59χρονος.

"Περίπου 10 παιδιά, έχουν πουληθεί ναι. Ήταν οι δύο αδελφές μου, ο δολοφόνος και η γυναίκα του που πήγαν στην Ελλάδα. Όταν οι αδερφές μου ήταν στους δρόμους ως ιερόδουλες, έμεινε έγκυος και η γυναίκα του. Κι εκείνη πούλησε ένα μωρό με τη θέληση και των δύο" σημειώνει.

Η οικογένεια των θυμάτων καταγγέλλει πως ο δράστης είχε και συνεργούς.

 

https://www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια