Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΛΑΣ καλείται πάλι να… βγάλει τα κάστανα απ’τη φωτιά – Τι θα κάνει τα Θεοφάνεια


Η χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς το προσωπικό της θα κληθεί για ακόμα μία φορά να επιβάλει τις απαγορεύσεις, μόνο που για τους περισσότερους ενστόλους τα ζητήματα της εκκλησίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε σύσκεψη –με τη βοήθεια της τεχνολογίας- του Αρχηγού του Σώματος με τους προϊσταμένους Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων Αστυνομίας από όλη την επικράτεια, με θέμα τα μέτρα των Θεοφανείων.

Σε πρώτο χρόνο το «δόγμα» που θα ακολουθήσει η ΕΛ.ΑΣ αύριο θα είναι η ήπια αστυνόμευση με περιπολία έξω από σχεδόν κάθε ναό. Οι αστυνομικοί θα ξεκινούν με παραινέσεις του ύφους «παρακαλώ απομακρυνθείτε» και σε αντίθετη περίπτωση θα βεβαιώνουν παραβάσεις και πρόστιμα΄.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει επαφές με ιερείς εκκλησιών και πολλοί φαίνονται θετικοί να πειθαρχήσουν στα μέτρα της Κυβέρνησης και ευελπιστούν ότι μέσα στην ημέρα θα γίνουν επαφές και με την ηγεσία της εκκλησίας, προκειμένου να υπάρχει μία κεντρική συνεννόηση.

Η κατάσταση θα εκτιμηθεί με νέα σύσκεψη αργότερα το βράδυ.


Μανώλης Ασαριώτης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια