Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέτυχε ή όχι το σχέδιο της Αστυνομίας στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο


Λίγο μετά τις τρεις μετά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, ακόμα και βουλευτών της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και τη σύσταση Ομάδας Αστυνομικών, που θα φυλάσσει τα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές αιφνιδίασαν τις παρατεγμένες μπροστά στα Προπύλαια αστυνομικές δυνάμεις και έκλεισαν την οδό Πανεπιστημίου. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία με τη συμμετοχή περίπου πέντε χιλιάδων ατόμων.

Οι διαδηλωτές ακολούθησαν το συνηθισμένο δρομολόγιο, χωρίς ούτε στιγμή να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, ούτε και όταν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έκαναν στάση, άπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

 

Πέτυχε ή όχι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ;

Η απάντηση δεν είναι μία και εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθενός.

- Οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν κατά πολύ την απαγόρευση των εκατό ατόμων, που ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

- Δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις των διατάξεων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

- Η Αστυνομία κράτησε μία στάση παρατηρητή, με τις δυνάμεις της έτοιμες να επέμβουν εάν και όταν κρινόταν απαραίτητο.

- Οι διαδηλωτές φορούσαν όλοι μάσκες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ήταν αδύνατον να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

- Δεν υπήρξε φθορά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας και η διαδήλωση έληξε, χωρίς έκτροπα.

Ανώτατος Αξιωματικός χαρακτήρισε τα σημερινά μέτρα ασφαλείας επιτυχημένα, τονίζοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ ποτέ δεν έχει διάθεση για σύγκρουση και σε καμία περίπτωση δεν θα είχε ως προτεραιότητα την εφαρμογή της απαγόρευσης για τα εκατό άτομα, διακινδυνεύοντας να προκληθούν επεισόδια.

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρεζιλεψαν την αστυνομία γιατι δεν εφαρμόστηκε η διάταξη ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γελαει ο κοσμος. Ολος ο πληθυσμος κλεισμενος στα σπιτια του και καποιες συγκεκριμενες ιδεολογικες και αλλες ομαδες κανουν οτι θελουν. Βεβαια δεν κανει εντυπωση. Απο το 1830 εως και σημερα κρατος σοβαρο δεν εχει υπαρξει.