Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλλιακμάνης: Πόσο ΜΠΡΟΣΤΑ ήμασταν όταν μόνο εμείς μιλούσαμε για διαφορά εκρηκτικού με εμπρηστικού μηχανισμού


Η απόφαση του Ναυτοδικείου, που αποκαλεί τη μολότοφ εμπρηστικό και όχι εκρηκτικό μηχανισμό, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ο πρόεδρος τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανήρτησε σήμερα μία ανακοίνωση τής Ένωσης του 2018 και το ακόλουθο κείμενο: Πόσο ΜΠΡΟΣΤΑ ήμασταν όταν μόνο εμείς μιλούσαμε για διαφορά εκρηκτικού με εμπρηστικού μηχανισμού και γιατί έπρεπε εκεί ο νόμος να επέμβει ..Δυστυχώς αυτός είναι ένας άλλος συνδικαλισμός που δεν υποστηρίζεται σθεναρά από την πλειοψηφία των εκπροσώπων ίσως γιατί δεν είναι ώριμος ακόμη ο ένστολος συνδικαλισμός για άλματα ...

   Διαβάστε και την ανακοίνωση από τον Οκτώβριο του 2018:

Η Ένωσή μας, καταδικάζει την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και συμπαραστέκεται στους τραυματίες συναδέλφους μας συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία.
Θα πρέπει επιτέλους η πολιτική και φυσική ηγεσία να προασπίσει τον Έλληνα Αστυνομικό του οποίου το επάγγελμα είναι αποδεδειγμένα «επικίνδυνο».
Επίσης, η νομοθετική εξουσία οφείλει να θεσπίσει γενικότερα αυστηρότερους νόμους οι οποίοι θα δρουν με παραδειγματικό και αποτρεπτικό τρόπο για τους επίδοξους δράστες τέτοιων ενεργειών που στρέφονται εναντίον Ελλήνων Αστυνομικών που είναι εντεταλμένοι να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη, τους θεσμούς και το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Η λύση βρίσκεται στην άμεση συμπλήρωση του συγκεκριμένου άρθρου (272 ΠΚ «Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες....»).
Διότι ο νόμος τιμωρεί μόνο τις «εκρηκτικές» βόμβες και όσο ο νομοθέτης δεν φροντίζει να συμπεριληφθούν στις βόμβες και οι εμπρηστικές, θα συνεχίζονται οι οδομαχίες με τις συνεχείς επιθέσεις .
Η μολότοφ δεν είναι παιδικό άθυρμα, ούτε φοιτητικό παιγνίδι εκτόνωσης και διαμαρτυρίας. Είναι σοβαρό αυτοσχέδιο ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟ όπλο.
Σε πολλούς πολέμους σε αστικό περιβάλλον χρησιμοποιήθηκαν μολότοφ (Ισπανικός εμφύλιος, Στάλιγκραντ, Σοβιετο- Φινλανδικός κλπ.)
Αντιμετωπίζονται ως μέσο κοινωνικής εκτόνωσης και μόνο από θαύμα( και συσσωρευμένη επιχειρησιακή εμπειρία) δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα νεκρούς, έχουμε όμως εκατοντάδες τραυματίες.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια