Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση των Ασπιώτη και Σταμπούλου σχετικά με τις νέες διώξεις


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Την Παρασκευή 22/1/2021 μας ήρθε κλήση από τον β ανακριτή Πειραιά για να παρουσιαστούμε ως κατηγορούμενοι την Τρίτη 26/2, για την πράξη της απλής συνέργειας σε στάση κρατουμένων κατά συναυτουργία και κατά συρροή, που αφορά την κινητοποίηση που έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού στις 24/02/2018 μετά την βίαιη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου που βρισκόταν στην τέταρτη μέρα απεργίας πείνας και διψάς.

Η δίωξη μας αφορά ένα κείμενο αλληλεγγύης που συνυπογράψαμε 6 αναρχικοί στον αναρχικό Κ. Γιατζόγλου τέσσερις μέρες μετά τα συγκεκριμένα γεγονότα για τα οποία καλούμαστε να απολογηθούμε, δηλαδή στις 28/02/2018. Μάλιστα στη δικογραφία σκοπίμως έχει παραποιηθεί η εκτύπωση από το ίντερνετ και έχει σβηστεί η ημερομηνία ανάρτησης του κειμένου, που υπάρχει πάντα σε όλα τα κείμενα που ανεβαίνουν στο Athens Indymedia, ώστε να μη φαίνεται ότι είναι το κείμενο μεταγενέστερο. Βάσει αυτού του παραποιημένου-πλαστογραφημένου από την εισαγγελέα Πειραιά, κειμένου στηρίζεται η δίωξη μας, καθώς την άνοιξη του 2019 είχαμε κληθεί και οι 6 που το υπογράφαμε σε απολογία.

Η συγκεκριμένη δικογραφία μεθοδεύτηκε και ξεκίνησε κατ εντολή της αρχιεισεισαγγελέα του Αρείου πάγου Ξένιας Δημητρίου, με κύριο σκοπό να δώσει πειθαρχική δίωξη στο Δημήτρη Κουφοντίνα, την περίοδο που διεκδικούσε και δικαιούταν άδεια, καθώς εάν είχε καινούργια κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος δεν θα μπορούσε να πάρει. Αντιστοίχως τότε σχεδόν στο σύνολό τους οι πολιτικοί κρατούμενοι είχαν διωχθεί για την αλληλέγγυα στάση τους. Η δίωξη αυτή έχει από την αρχή της αμιγώς πολιτικά κίνητρα. Αφενός, η έρευνα στοχοποίησε καθαρά τους αναρχικούς εντός των φυλακών, μόνο λόγω της ιδεολογικής τους τοποθέτησης και αφετέρου διώκει πιο ξεκάθαρα από ποτέ τον αλληλέγγυο λόγο. Όλα αυτά αποτελούν επίθεση ιδιώνυμου χαρακτήρα και η οποία παραγγέλθηκε από την αρχιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με προφανή την εμπλοκή των πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου δικαιοσύνης και εκτελέστηκε από τη γνωστή στην φυλακή αλλά και στα social media εισαγγελέα Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία αποφάσισε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στον ανακριτή, πράγμα που συμβαίνει τώρα.

Από τότε που άρχισε αυτή η δίωξη μέχρι και σήμερα, χιλιάδες φυλακισμένοι λιώνουν μέσα στις φυλακές με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με συνεχείς παραβιάσεις ακόμα και των νόμιμων δικαιωμάτων τους. Δεκάδες άνθρωποι που τα ονόματά τους δεν θα τα μάθουμε ποτέ πεθαίνουν πίσω από τα σίδερα από αιτίες που αντιμετωπίζονται εύκολα ακόμη και από το υποβαθμισμένο σύστημα δημόσιας υγείας που υπάρχει για τους εκτός των τειχών. Σήμερα ολοκληρώνεται μια δικογραφία με βαριές αλλά έωλες κατηγορίες, που εμπλέκει στο σύνολο τους τότε πολιτικούς κρατούμενους, καθώς πολλοί έχουμε αποφυλακιστεί.Μιλάμε για την πιο ξεκάθαρη περίπτωση φρονηματικής δίωξης, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ή ένδειξη που να στηρίξει τις κατηγορίες, αλλά εξαρχής στοχοποιήθηκαν άνθρωποι μόνο λόγω της πολιτικής τους θέσης, έχουν παραποιηθεί στοιχεία προκειμένου να δένουν καλύτερα την υπόθεση και έχουν παραβλεφθεί μαρτυρίες δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων.

Σήμερα που ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας διεκδικεί με απεργία πείνας να φύγει από τις φυλακές Δομοκού και να επιστρέψει στον Κορυδαλλό από όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία τους θα έπρεπε να τον είχανε πάει,επανεκκινούν τη δίωξη η οποία είχε παγώσει εδώ και τρία χρόνια (καθώς δεν προέκυπτε τίποτα για κανένα κατηγορούμενο) και επιχειρούν μέσα από αυτή τη δίωξη να νομιμοποιήσουν την αυθαίρετη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας σε κλειστή φυλακή. Αυτό που επιδιώκουν είναι να αποδοθεί η κατηγορία της στάσης, με την οποία πλέον ο φυλακισμένος δεν δικαιούται να πάει σε αγροτική φυλακή αλλά ούτε και να πάρει άδεια.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον ανυπότακτο αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Ασπιώτης Παναγιώτης

Σταμπούλος Αντώνης

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμερική που θέλετε!!Θα γινόσασταν μπεικον στις ηλεκτρικές καρέκλες!!Ντροπή του έθνους είστε!!