Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί λέει ο Μένιος Φουρθιώτης ύστερα από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του συνεργάτη του


Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου του Μένου Φουρθιώτη, ύστερα από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του αρχισυντάτη της εκπομπής του στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε": Ο εμπρησμός και η ολική καταστροφή του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Γιώργου Σφακιανάκη, αρχισυντάκτη της εκπομπής « Αποδείξεις live» του καναλιού Epsilon, με στόχο τον παρουσιαστή τον Μένιο Φουρθιώτη, αποτελεί βάναυση επίθεση στην ελευθεροτυπία , στην δημοσιογραφία και στην δημοκρατία χθες Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2020. Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε περάσει δίπλα ακριβώς από το παγιδευμένο αυτοκίνητο λίγο νωρίτερα, καθώς η είσοδος του πλατό, βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από το φονικό σημείο , είσοδο που χρησιμοποιεί ο ίδιος για την έναρξη της εκπομπής. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων που έχουν προηγηθεί. Μία εβδομάδα πριν, με διαταγή της αστυνομίας είχε εκκενωθεί το τηλεοπτικό στούντιο, την στιγμή που η εκπομπή ήταν σε απ’ ευθείας μετάδοση, καθώς άγνωστοι είχαν προειδοποιήσει αφού απείλησαν την ζωή του Μένιου Φουρθιώτη για ύπαρξη βόμβας στο πλατό όπου εκείνη την στιγμή εργαζόντουσαν δεκάδες τεχνικοί και δημοσιογράφοι. Η επίθεση επίσης με τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του παρουσιαστή αλλά και των πολλαπλών προειδοποιητικών μηνυμάτων τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες της εκπομπής, ενισχύει το σκεπτικό μας για ευθεία απειλή κατά της ζωής τους παρουσιαστή , αλλά και για εκφοβισμό και τρομοκρατία των εργαζομένων. Αμέσως μετά την εκδήλωση του εμπρησμού ο δημοσιογράφος Γιώργος Σφακιανάκης ενημερώνεται από την αστυνομία ότι είχε ακολουθήσει τηλεφώνημα με το οποίο άγνωστοι ανέφεραν ότι στόχος ήταν ο Μένιος Φουρθιώτης , τον οποίο οι άγνωστοι χαρακτήρισαν σαν κ@@@@@@@ που υποστηρίζει τους μπάτσους, τον Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης , αλλά και η δημοσιογραφική ομάδας της εκπομπής έχουν ενημερώσει εγγράφως όλες τις αρμόδιες αρχές ζητώντας την προστασία τους, για την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Το Βράδυ της Κυριακής 10η ς Ιανουαρίου δημοσιογράφοι και τεχνικοί που εργαζόμασταν για τις ανάγκες της εκπομπής « Αποδείξεις live » με παρουσιαστή τον Μένιο Φουρθιώτη, ζήσαμε έναν πραγματικό εφιάλτη. Λίγο μετά τις εννέα ακούστηκε στο κοντρόλ του σταθμού ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Στο στούντιο εκείνη την στιγμή και στον τηλεοπτικό «αέρα» ήταν ο παρουσιαστής της εκπομπής, η δημοσιογράφος Νανά Παλαιτσάκη, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινάλ Σπύρος Καρανικόλας , η συνεργάτιδα της εκπομπής Βιβή Παπουτσάκη ενώ στο πλατό της εκπομπής βρισκόντουσαν περισσότεροι από 30 τεχνικοί και διοικητικοί. Καθώς όλοι οι συντελεστές γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους , συνεχίσαμε να εργαζόμαστε, μέχρι που η μυρωδιά του καπνού ανάγκασε κάποιους από τους τεχνικούς μας να ψάξουν την αιτία. Το αυτοκίνητο του Γιώργου Σφακιανάκη ήταν παρκαρισμένο στον χώρο πάρκινγν των στούντιο, έναν χώρο που χρησιμοποιούν δεκάδες εργαζόμενοι. Το σημείο που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο βρισκόταν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου που χρησιμοποιείται για την είσοδο στο πλατό της εκπομπής , μια είσοδο που απέχει ελάχιστα μέτρα από το σημείο που καιγόταν το αυτοκίνητο. Ο παρουσιαστής της εκπομπής Μένιος Φουρθιώτης είχε λίγο νωρίτερα περάσει ακριβώς ΔΙΠΛΑ από το παγιδευμένο αυτοκίνητο , καθώς είναι Ο ΜΟΝΟΣ από τους συνεργάτες και τους καλεσμένους που χρησιμοποιεί την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ είσοδο για την έναρξη της εκπομπής του, που σημαίνει ότι κυριολεκτικά από θαύμα σώθηκε. Δέκα λεπτά αργότερα ο αρχισυντάκτης της εκπομπής ενημερώνεται από δημοσιογράφο ότι καίγεται ένα αυτοκίνητο χωρίς ακόμη να έχει γίνει σαφές για τους εργαζόμενους ο χώρος που είχε ξεσπάσει η φωτιά. Αμέσως μετά ο κύριος Σφακιανάκης πληροφορείται ότι το δικό του αυτοκίνητο καιγόταν. Εν τω μεταξύ έχει ειδοποιηθεί η άμεση δράση και η πυροσβεστική .

 Στις 9 και είκοσι, ο Μένιος Φουρθιώτης διακόπτει την εκπομπή ενημερώνοντας τους τηλεθεατές ότι αυτό γίνεται με εντολή της Αστυνομίας. Το στούντιο εκκενώνεται . Με την απόλυτη συνειδητοποίηση ότι τ’ αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που προβάλλει η εκπομπή , για υποθέσεις που αφορούν κατάχρηση ή παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας , υπενθυμίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και στην έρευνα που κάνουμε, αλλά και στην προβολή των ρεπορτάζ με αποδείξεις έτσι όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι κανόνες δεοντολογίας της ΈΣΗΕΑ . Το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου όπου είχε τοποθετηθεί ο εμπρηστικός μηχανισμός βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο του πλατό, είσοδο που ο παρουσιαστής χρησιμοποιεί για την έναρξη της εκπομπής. Επισημαίνουμε ότι μόλις μία εβδομάδα πριν είχε εκκενωθεί το στούντιο και ενώ ΠΑΛΙ η τηλεοπτική εκπομπή « Αποδείξεις live » βρισκόταν στον «αέρα» μετά από τηλεφώνημα στην αστυνομία αγνώστων ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο στούντιο. Οι άγνωστοι δεν παρέλειψαν και εκείνη την φορά να βρίσουν τον Μένιο Φουρθιώτη για την υποστήριξη στην Κυβέρνηση , για τους εμβολιασμούς και για την προβολή μέσω της εκπομπής του έργου της αστυνομίας.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι τόσο ο Μένιος Φουρθιώτης όσο και οι συνεργάτες της εκπομπής έχουν απειληθεί για τα ρεπορτάζ που προβάλλονται από την εκπομπή και ενώ ο παρουσιαστής έχει δεχθεί επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σπίτι του. Συνοπτικά ο κύριος Μένιος Φουρθιώτης έχει δεχθεί 34 επιθέσεις κατά της ζωής του, γεγονός που τον έχει χαρακτηρίσει ως ευπαθή στόχο. Θα μπορούσε λοιπόν αν είχε εκραγεί ορισμένα λεπτά νωρίτερα Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σφακιανάκη: Στόχος της έκρηξης ήταν ο Μένιος Φουρθιώτης- Ήθελαν να τον σκοτώσουν «Ο χθεσινός εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη κάτω από το αυτοκίνητό του είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του οδηγού χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν και χωρίς να προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα όπως είθισται. Το όχημα του Γιώργου Σφακιανάκη ήταν παρκαρισμένο στο πίσω γκαράζ του τηλεοπτικού σταθμού epsilon χωρίς κανένας από τους φύλακες να αντιληφθεί το παραμικρό παρότι υπάρχουν κάμερες και ο χώρος είναι ελεγχόμενος. Εικάζει, δε πως ο άγνωστος πήδηξε από τον φράχτη περιμετρικά του γκαράζ. Τόσο ο Μένιος Φουρθιώτης προσωπικά όσο και η δημοσιογραφική του ομάδα με επικεφαλής την κυρία Νανά Παλαιτσάκη είχαν ενημερώσει πριν ένα μήνα την Ελληνική αστυνομία ότι δέχονταν συστηματικά απειλές κατά της ζωής τους. Να θυμίσουμε, άλλωστε, πως ο εν λόγω παρουσιαστής πριν από τρεις μήνες είχε δεχτεί επίθεση στο σπίτι του στην Εκάλη όταν άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια έξω από το σπίτι του τα οποία και εξερράγησαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές καθαρά για εκφοβισμό του ιδίου και της εξαδέλφης του η οποία ήταν στην οικία μαζί του. Μετά το περιστατικό στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στην Εκάλη, υπήρξε τηλεφώνημα αγνώστων στον τηλεοπτικό σταθμό και στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής που καταφέρονταν ενάντια στον παρουσιαστή με ύβρεις και απειλές ότι θα τον σκοτώσουν.

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επανειλημμένα ενημερώσει την αστυνομία και είχε ζητήσει τη συνδρομή της ωστόσο δεν είχε την ανάλογη φύλαξη και προστασία. Το χθεσινό περιστατικό με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Σφακιανάκη έλαβε χώρα στις 9.30 μμ όταν η εκπομπή ήταν στον αέρα. Ο ίδιος ο Γιώργος Σφακιανάκης ενημερώθηκε αόριστα πως κάτι συμβαίνει καθώς ακούστηκε από τη βοηθό του η φράση «φωτιά, καίγεται αυτοκίνητο» ενώ η εκπομπή ήταν κανονικά στον αέρα με καλεσμένους. Όταν κατέβηκε μετά από λίγο και ήρθε η πυροσβεστική προκειμένου να σβήσει τη φωτιά που είχε προκληθεί από την έκρηξη ( σ.σ. φωτογραφίες και βίντεο) ανακάλυψε πως πρόκειται για το δικό του όχημα. Ευτυχώς ο σκύλος του ήταν μαζί στο control και δεν κινδύνεψε κανείς. Ο Γιώργος Σφακιανάκης κλείνοντας τόνισε πως οι απειλές έχουν σαφή στόχο τον Μένιο Φουρθιώτη καθώς τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης και των εμβολίων. Ο ίδιος θα συνεχίσει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς να πτοείται ενώ η δικογραφία έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Ζητάμε για να συνεχίσουμε να παράγουμε απρόσκοπτα το έργο μας έτσι όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ , να μας προστατεύσετε από δράστες οι οποίοι δεν απειλούν απλά , αλλά δείχνουν με κλιμακούμενες ενέργειες ότι πραγματοποιούν τις απειλές τους . Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια καθώς και η αντιτρομοκρατική καθώς και η Πυροσβεστική Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση παρέμβαση την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τους Ταξιάρχους τους Έλληνες Αστυνομικούς και την Πυροσβεστική και του Πυροσβέστες για την άμεση παρέμβαση τους.

Την νομική εκπροσώπηση αναλαμβάνει ο Δικηγόρος Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης – Βουλευτής ΝΔ









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντε μια χαρα , να βγει φυλαξη επι 24ωρου ενα περιπολικο (οδηγος και πληρωμα) στα εξης: 1)οικια φουρθιωτη , 2) τηλεοπτικος σταθμος μενιου , 3) οικια "δημοσιογραφου" που δεχτηκε εμπρηστικη ενεργεια , εχουμε και λεμε 2 ατομα επι 3 βαρδιες το 8ωρο επι 3 στοχοι δεν ειναι και τπτ.... ατομα υπαρχουν -) και φυσικα θα τα παρουν τα ατομα απο τα α.τ. , και αμα σκασει μυτη και ρουβικωνας και πεταξει τρικακια η φωναξει συνθηματα η οτι αλλο υπολογιστε ενα επανδρωμενο r/t επι 24ωρου επιπλεον σε εκαστο συμβαν🤡🥳
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δωρεάν συνοδεία αστυνομικών ψάχνουν. Γνωστο το κόλπο.