Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εννέα σκύλοι της Ελληνικής Αστυνομίας "περιπολούν" τα σύνορα στον Έβρο


Ενισχύοναι συνεχώς οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Βρέθηκαν οι ιδανικοί συνοδοί για την καλύτερη θωράκιση του Έβρου από τους μετανάστες!

Μπαίνει ένας "φράχτης" τόσο στους διακινητές όσο και στους μετανάστες με τον ερχομό των αστυνομικών σκύλων. Οι συγκεκριμένοι σκύλοι θα ιχνηλατούν και θα αποτρέπουν παράνομους μετανάστες ενώ οι πρώτοι σκύλοι ήρθαν στα σύνορα του Έβρου το 2016 και από τότε έχουν εκπαιδευτεί αρκετά καλά στην όσφρηση παράτυπων μεταναστών αλλά και διακινητών.

Οι αστυνομικοί σκύλοι είναι εκπαιδευμένοι να ακούνε εντολές μόνο από τους συνοδούς και ανάλογα με την εντολή που θα λάβουν, πράττουν αντίστοιχα. Σήμερα πλέον υπάρχουν 9 σκυλιά να περιπολούν στα σύνορα του Έβρου.

Τόσο οι συνοριοφύλακες, όσο και ο στρατός αλλά και η αστυνομία βρήκαν τους κατάλληλους συμμάχους!

Σε τρεις άξονες στηρίζεται η προάσπιση του Έβρου, ο πρώτος άξονας είναι η ολοκλήρωση του φράχτη, έπειτα οι επιπλέον προσλήψεις Συνοριοφυλάκων στην περιοχή, ενώ ο τρίτος άξονας στηρίζεται στην προμήθεια νέων τεχνολογικών μέσων όπως είναι θερμικές κάμερες, drones, νέες βάρκες για τους ελέγχους στον ποταμό και συστήματα με ακτίνες για έρευνες σε οχήματα.

 

https://www.e-evros.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια