Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ιωάννα Κούρτοβικ απαντά στη Σοφία Νικολάου για την "υπόθεση Κουφοντίνα"


Με άρθρο της που δημοσιεύτηκε σε διάφορα Μέσα, η κ. Νικολάου επιχειρηματολογεί για να αντικρούσει έναν κρατούμενο που η ίδια αποκαλεί «δολοφόνο» «του κοινού ποινικού δίκαιου». Είναι αναγκαίο να επισημάνω, ως συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, τα ακόλουθα:

● Μια γενική γραμματέας υπουργείου της κυβέρνησης δεν συνηθίζεται και δεν της αντιστοιχεί να διαθέτει τον χρόνο της για να επιχειρηματολογεί εναντίον ενός φυλακισμένου, και μάλιστα «κοινού» «πολυδολοφόνου» όπως τον αποκαλεί (ανεπίτρεπτα για τη θέση της), 17 χρόνια μετά την οριστική καταδίκη του και έπειτα από 18 χρόνια φυλάκισης κατά τα οποία υπήρξε υποδειγματικός στη στάση του και στον σεβασμό του πλαισίου έκτισης ποινών.

● Η γενική γραμματέας του Προ.Πο., αντίθετα, θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το υπουργείο της προώθησε για ψήφιση ένα νόμο φωτογραφικό για τον συγκεκριμένο κρατούμενο (κατά ρητή δήλωση των σήμερα υπεύθυνων για τη διακυβέρνηση της χώρας), εκτάκτως (σε καιρό που δεν συνέτρεχε καμία έκτακτη ανάγκη), για έναν «κοινό» «πολυδολοφόνο», ο οποίος επί 18 χρόνια φυλακής δεν έχει πότε απασχολήσει.

● Χρειάζεται ακόμα να εξηγήσει, όπως της ζητείται από τον Συνήγορο του Πολίτη, γιατί η ίδια προέβη στην εσπευσμένη εφαρμογή του (εν μέσω γενικής απαγόρευσης των μεταγωγών, λόγω πανδημίας), και κατ’ ουσίαν στην παραβίασή του, καθώς εξέδωσε ψευδή βεβαίωση (υποστηρίζοντας ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό)· γιατί παρέκαμψε το νόμιμο όργανο (την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών)· γιατί, κατά τη βεβαίωσή της, αιτιολόγησε τη μεταγωγή με επίκληση λόγων δημόσιας τάξης και ευρυθμίας του καταστήματος (χωρίς να υπάρχουν τέτοια στοιχεία)· και γιατί άλλαξε σήμερα την αιτιολογία της, επικαλούμενη ένα εκκρεμές πλημμέλημα, για το οποίο καμιά κλήση δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα κοινοποιηθεί στον κρατούμενο.

● Θα πρέπει ακόμη να ενημερώσει υπεύθυνα το κοινό των ακροατών της, οι οποίοι επίσης (φαντάζομαι) είναι υπέρ του Κράτους Δίκαιου και απαιτούν από την κυβέρνηση να το σέβεται και εφαρμόζει, ότι και ως προς αυτό το κώλυμα παραμονής στις αγροτικές φυλακές έγινε ειδική τροποποίηση με τον τελευταίο φωτογραφικό νόμο, μετατρέποντας το προϋπάρχον κώλυμα, που ήταν η εκκρεμής δίωξη για κακούργημα, σε εκκρεμή δίωξη για πλημμέλημα (για μία εξύβριση π.χ. ή παράβαση του ΚΟΚ), πλήττοντας άδικα και αναιτιολόγητα πολλούς κρατούμενους, που μπορεί να έχουν ασήμαντα αδικήματα, στα οποία αντιστοιχεί κάποια ποινή εξαγοράσιμη (παλιότερα) ή κοινωφελούς εργασίας σήμερα, με στόχευση, όπως διαπιστώνουμε και σήμερα, τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

● Ισχυρίζεται η κ. Νικολάου ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, πλην όμως αγνοεί ότι η ειδική υπόγεια πτέρυγα του Κορυδαλλού κατασκευάστηκε από την κυβέρνηση του κόμματος όπου ανήκε ο τότε και σήμερα υπουργός Προ.Πο, ειδικά για να κρατηθούν τα μέλη της 17Ν, και εκεί κρατήθηκαν οι καταδικασμένοι όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και το 2018, παρότι ο Κορυδαλλός ήταν πάντα κατ’ αρχήν φυλακή υποδίκων (χωρίς αυτό να εμποδίζει χιλιάδες κρατούμενοι με βαριές κατηγορίες και με αποκρουστικά καμιά φορά εγκλήματα να έχουν εκτίσει ολόκληρη την ποινή τους στις βασικές πτέρυγες του Κορυδαλλού).

● Η κ. Νικολάου επικαλείται για πολλοστή φορά τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αλλά προφανώς αγνοεί ότι νόμοι αποσυμφόρησης των φυλακών εκδόθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις, όλα τα προηγούμενα χρόνια, με συχνότητα 3-4 χρόνων. Και είναι γεγονός ότι ο τελευταίος αυτός περιέλαβε και κάποια μικρά ωφελήματα για τους κρατουμένους με βαρείες ποινές. Ομως, θα πρέπει οι εγκληματολόγοι να της εξηγήσουν ότι η αποφυλάκιση κατά μερικούς μήνες ή κανένα χρόνο νωρίτερα ή αργότερα (διότι περί αυτού επρόκειτο) δεν εξασφαλίζει τον «σωφρονισμό» του κρατουμένου, ιδίως όταν η Πολιτεία αδιαφορεί για την κατάστασή του και όταν το έγκλημα είναι συνέπεια της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

● Αντίθετα από όσα για τη χειραγώγηση της κοινωνίας λέγονται σήμερα, πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν πολύ νωρίτερα με άλλες διατάξεις και συχνά δεν μπήκαν πότε φυλακή, που όμως δεν θα τους αποκαλούσε πότε «πολυδολοφόνους» κι ας είχαν το φορτίο για να σκοτώσουν κάποιες χιλιάδες νέους ανθρώπους, είχαν ως εκ τούτου και τη δυνατότητα να κάνουν χρήση άλλων διατάξεων και δεν είχαν ανάγκη από νόμους Παρασκευόπουλου.

● Και λόγω νεότητας δεν γνωρίζει ότι ο μόνος ίσως κρατούμενος που ξέρουμε να είχε φιλελεύθερη διαβίωση, μέχρι σήμερα, λειτουργώντας κάθε μέρα ιατρείο εκτός φυλακής ήταν κάποιος που καταδικάστηκε για κατά συρροή φόνους εκδιδόμενων γυναικών.

Τελικά, γιατί η ειδική μεταχείριση, οι έκτακτες νομοθετήσεις, οι έκτακτες μεταγωγές, η εμμονή με τις αγροτικές φυλακές (μέχρι και φωτογραφίες από το κελί του διοχέτευσαν στα ΜΜΕ), οι δηλώσεις βουλευτών μέσα στη Βουλή, η φίμωση στα κοινωνικά δίκτυα, η επίθεση ενοχοποίησης κατά της Αριστεράς και όποιου τον στηρίζει; Λόγω της πανδημίας; Ή από ευαισθησία στη νομιμότητα;

Θα αντιστρέψουμε, λοιπόν, την ερώτηση της κ. Νικολάου: Αυτό είναι τελικά το Κράτος που ονειρεύονται; Αυτό είναι το Δίκαιο που θα εφαρμόσουν;

Ιωάννα Κούρτοβικ - Δικηγόρος





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα μπορούσα να αντικρούσω ενα ενα τα επιχειρήματα της Κουρτοβικ, αλλά απλά βαριέμαι. Θα απαντήσω μόνο στο τελευταίο.

ΝΑΙ Ιωάννα. Αυτό είναι το Κρατος που ονειρεύομαι. Είναι πολυδολοφόνος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητησεις. Όταν σκωτώνεις πολλούς σε διαφορετικές επιχειρησεις, εισαι πολυδολοφόνος. Σκωτωσε βασει προμελέτης με σχεδιασμό, απόλυτα ενσυνειδητα και εν ψυχρώ, ανθρώπους που δεν γνωριζε προσωπικά. Με κίνητρο καθαρα ιδεολογικο και πολιτικό. Αποδειχτηκαν όλα και καταδικάστηκε. Καμμία μεταμέλεια κανένας σωφρωνισμός. Αντίθετα διατυμπανίζει την μη μεταμέλεια του.
Για εμένα δεν πρεπει να ξαναδεί το φως του Ήλιου.
Αλλα αυτό ειναι το Κρατος Δικαίου. Δυστυχώς θα βγει κάποια στιγμή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ με τον προηγούμενο
Όταν δολοφονεις δεκάδες και λες ότι είναι πολιτική πράξη μέσα σε αυτους ένα παιδί της διπλανής πόρτας ο Αξαρλιάν που τον ονομασατε παράπλευρη απώλεια όταν ακόμη και σήμερα δεν ζητήσατε συγνώμη από τις οικογένειες νεκρών όταν

αναλάβατε την πολιτική ευθύνη ΜΟΝΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ......
Κάντε γκάλοπ το 95 % θα πει καμμιά ελευθερία για αυτούς τους δολοφόνους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν βαριέσαι να απαντήσεις, απλά δεν έχεις νομικά επιχειρήματα για να αντικρούσεις.Λογικό γιατί δεν υπάρχουν καθώς η πολιτεία αποφάσισε να παραβιάσει τους νόμους που αυτή η ίδια ψηφίζει. Ας είχε τουλάχιστον το θάρρος να το παραδεχτεί. Και προς ενημέρωση σου κανένας τρομοκράτης, λαϊκός αγωνιστής, επαναστάτης, όπως θες πέστους, δεν σωφρονίστηκε ούτε μετανόησε.
Ο χρήστης Susan Benson είπε…
Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
* Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
* Ευέλικτο ποσό - Αποφασίσετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
* Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
* Προσιτό επιτόκιο 3%.
* Υψηλά ποσοστά έγκρισης
* Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την πιθανότητα να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών
* Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
* Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
* Χωρίς κρυφές χρεώσεις

Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp: +447903159998

Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με πλήρη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.