Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μετρό: Αγρια επίθεση σε σταθμάρχη από αρνητές μάσκας


Επίθεση εντός συρμού, που εξελίχθηκε σε γρονθοκόπημα στον σταθμό της Ομόνοιας, δέχθηκε σταθμάρχης του μετρό από αρνητές μάσκας. Ο εργαζόμενος, που είναι υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση».

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος, που μετέβαινε στην εργασία του, ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, από όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώη ΣΤΑΣΥθα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα , η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των ΜΜΜ, και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά.


https://www.tovima.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρνητες μασκας; Γιατι απο χτες συντεταγμενα χαρακτηριστικαν οι δραστες απο ολα σχεδον τα καναλια και site αρνητες μασκας; Γιατι εστιαζουμε στη χρηση της μασκας και προτασσεται η πανδημια του κορονοιου και σε αυτο το περιστατικο; Δεν νομιζω να φταίει μια απλη παρατηρηση για υποχρεωση χρησης μασκας , για να ακολουθησει αυτο που ειδαμε.