Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιάννης Φαναριώτης: Αστυνομία των πάντων και του τίποτα!!!


Διαβάστε την ανάρτηση τού Γιάννη Φαναριώτη με αφορμή τη σύσταση τής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων: Τα Πανεπιστήμια σίγουρα χρειάζεται να απαλλαγούν από την «μπαχαλοποιηση» που υπήρχε έως σήμερα με ευθύνη φυσικά και της Πολιτείας.

Αυτή εξάλλου ήταν και η πρόθεση της Κυβέρνησης ,όταν πριν λίγους μήνες νομοθέτησε την άρση του ασύλου - κατά την γνώμη μου ,δεν ήταν απαραίτητη ούτε η άρση του ασύλου για να μην έχουμε εικόνες ανομίας στους χώρους κάποιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Από που προέκυψε αυτό το οικτρό σχέδιο για αστυνομία των πανεπιστημίων δεν ξέρω?

Αυτό δεν υπήρχε ούτε στο προεκλογικό σχέδιο της Ν.Δ. το οποίο αναφέρει για την ανώτατη εκπαίδευση :

" 1. Ουσιαστική κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας

στην έρευνα και την διδασκαλία, αλλά και ουσιαστική

αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ανομίας .

2. Αυτεπάγγελτη επέμβαση των δημοσίων αρχών για όλες

τις αξιόποινες πράξεις που λαμβάνουν χώρα στα

Ιδρύματα ,και πειθαρχικές ευθύνες των Πρυτανικών

Αρχών για την μη έγκαιρη κλήση και ενημέρωση των

αρμοδίων δημοσίων οργάνων ."

Αυτή η σταδιακή μετατροπή της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή κάποιες έκτακτες καταστάσεις , σε ένα σχήμα αλλοπρόσαλλο χωρίς σχεδιασμό αποτελεί την καταστροφή του θεσμού.

Με πρόσχημα το μεταναστευτικό προσλαμβάνουμε συνοριοφυλακες ορισμένου χρόνου , (….για τα θέματα των Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, τα οποία δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις που διέπουν τους Συνοριακούς Φύλακες, με εξαίρεση τις διατάξεις περί μονιμοποίησης και ένταξης στο αστυνομικό προσωπικό.) και τώρα δημιουργούμε και το σώμα Ειδικών Φρουρών των Πανεπιστημίων οι οποίοι όμως δεν θα είναι σαν τους ΕΦ της αστυνομίας. Αύριο θα δημιουργήσουμε ένα άλλο αστυνομικό σωμα .

Είναι λοιπόν εμφανές ότι οδηγούμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχει νόημα. Να θυμίσω εδώ ότι το εγχείρημα αυτό δοκιμάστηκε και παλαιότερα με την δημιουργία των ειδικών φρουρών της Βουλής ,που φυσικά ΔΕΝ ανήκαν στην Ελληνική αστυνομία, αλλά και δεν απάλλαξαν στο ελάχιστο την ελληνική αστυνομία από την φρούρηση του κτιρίου της βουλής , αντιθέτως το δυσκόλεψε κιόλας. Σήμερα έχουν μεταταχτεί σε προσωποπαγείς θέσεις στο προσωπικό της βουλής. Ποιος ήταν εμπνευστής αυτού του σχεδίου ;

Ο σημερινός υπουργός ΠΡΟΠΟ!!!

Και αν η εγκεφαλική πολιτική «θύελλα» που σε οδηγεί από την αριστερά στο κέντρο και στην συνέχεια στην δεξιά και την ακροδεξιά , συμβάλει μόνο στην ατομική καταστροφή, η θύελλα στον σχεδιασμό των δομών ενός θεσμού ,ακρογωνιαίου λίθου της δημοκρατίας, οδηγεί στην διάλυση ολόκληρης της κοινωνίας.

Η θέση της ΠΟΑΣΥ όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της στο συμβούλιο της ομοσπονδίας και οι περαιτέρω ενέργειες της, προς την κατεύθυνση αυτή ίσως αποτελεί και την τελευταία ελπίδα να περισώσουμε ότι μπορούμε από την κατρακύλα.

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα ρε συναδερφε.. Τα έχουν ισοπέδωσει όλα...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Φίλε μου,σου ευχομαι να εχεις δυναμη να κανεις κουραγιο και να συνεχισεις να μιλας για να μη νομιζουν οτι ημαστε αβουλοι,κατευθυνομενοι ή ανεγκέφαλοι.
Ο Θεος μαζί σου.