Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΟΠΠΙ όπως λέμε Αγροφυλακή - Οι φυλακές ένα στάδιο πριν την κατάρρευση


Διαβάστε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Σε εποχές κομματικών στρατών και ρουσφετικών προσλήψεων μας επιστρέφει η κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας , με μπροστάρη τον κατά τ’ άλλα αξιότιμο , αλλά εξωκομματικό υπουργό κύριο Χρυσοχοίδη .   

Ο ίδιος ήταν υπουργός το 2009 όταν καταργούσε την αγροφυλακή ,και τώρα την επαναφέρει με άλλο όνομα και άλλα καθήκοντα . Απ την φύλαξη των αγρών περνάμε στην φύλαξη των ΑΕΙ . 

Οι περισσότεροι είναι σύμφωνοι με την δημιουργία σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας , οι ενστάσεις είναι στο αν το σώμα πρέπει να ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ και ακόμα περισσότερο στο αν πρέπει να στελεχωθεί από ειδικούς φρουρούς . 

Το σχέδιο του κυρίου υπουργού είναι ξεκάθαρο . Θέλει να προσλάβει ειδικούς φρουρούς οι οποίοι σε 4-5-6 χρόνια θα έχουν μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες ,και στις θέσεις τους στην ΟΠΠΙ θα στέλνει ανακριτικούς αστυφύλακες παραγωγικής σχολής . Δηλαδή το ελληνικό κράτος θα πληρώνει αστυφύλακες με ανακριτικές γνώσεις που έβγαλαν σχολή 3 χρόνια για να φυλάνε τα ΑΕΙ , και οι ειδικοί φρουροί που προσλήφθηκαν γι’ αυτό το λόγο  θα έχουν πάει σε άλλες υπηρεσίες από την πίσω πόρτα .  

Το κονδύλιο γι’ αυτές τις προσλήψεις βέβαια δεν έχει αναρωτηθεί κανένας που βρέθηκε . 

Είναι το κονδύλιο για τις 1012 προσλήψεις στα καταστήματα κράτησης που από πέρυσι είχε τάξει και ο κύριος Χρυσοχοιδης αλλά και η κυρία Νικολάου ,στα αντίστοιχα σωματεία σωφρονιστικών και εξωτερικών φρουρών φυλακών . 

Αν τα καταστήματα κράτησης είχαν μείνει στο υπουργείο δικαιοσύνης , θα στελεχωνόταν φέτος με τα παραπάνω άτομα . 

Αντί αυτού το υπουργείο προστασίας του πολίτη προτιμάει να προσλάβει 1.000 ειδικούς φρουρούς για την ΟΠΠΙ , εκ των οποίων κανένας δε θα υπηρετεί εκεί σε λίγα χρόνια , και αφήνει τις φυλακές στο έλεος τους , υποστελεχωμένες    με τους σωφρονιστικούς και εξωτερικούς φρουρούς  εξαντλημένους  να δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες .  Για τα μάτια του κόσμου θα προκηρύξει μόλις 258 θέσεις μόνο για τις καινούργιες φυλακές της Δράμας  

Η ΟΠΠΙ πρέπει να δημιουργηθεί , αλλά να μην έχει καμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ. 

Σωστό θα ήταν να υπάγεται στο υπουργείο παιδείας ,και όχι στους πρυτάνεις ,να είναι ανεξάρτητο σώμα ασφαλείας με ανακριτικά καθήκοντα . 

Οι ανακρίβειες που λέγονται ότι μόνο η αστυνομία μπορεί να προβεί σε συλλήψεις είναι ψέματα . Όλοι οι έλληνες πολίτες μπορούν να προβούν σε σύλληψη αυτόφωρων αδικημάτων . Επιπρόσθετα ανακριτικά καθήκοντα και σύνταξη δικογραφιών δεν έχουν μόνο τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας αλλά και οι ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι σύμφωνα με τον κώδικα ποινικής δικονομίας . Τέτοιοι είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί ,οι δασοφύλακες ,οι τελωνειακοί ,οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης . 

Στο ίδιο καθεστώς των ειδικών ανακριτικών υπαλλήλων θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι « πανεπιστημιακοί αστυνομικοί» της ΟΠΠΙ , του υπουργείου παιδείας , οι οποίοι θα φοιτήσουν σε σχολή διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών .

 Άοπλοι και αυτοί ,σε περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων ,θα καλούν την ελληνική αστυνομία να συνδράμει με τις δυνάμεις της . Όπως ακριβώς θα κάνουν και οι ειδικοί φρουροί της ΟΠΠΙ αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο … 

Αφήστε την φύλαξη των ΑΕΙ στο υπουργείο στο οποίο ανήκουν. Η αστυνομία πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με την εγκληματικότητα και όχι με το κάθε είδους πάρεργο που σας έρχεται στο μυαλό ( έπεται η αστυνομία συγκοινωνιών  με νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών ) . 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια